Social Icons

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

Δήμος Ερμιονίδας : Τιμά τους δωρητές και ευεργέτες του - Καθιερώνει ημέρα μνήμης

 Καθιέρωση ημέρας μνήμης των ευεργετών του Δήμου Ερμιονίδας. 

Με σεβασμό στο έργο των ανθρώπων που με αγάπη για την πατρίδα και τον συνάνθρωπο

προσέφεραν και υπηρέτησαν με πίστη και αφοσίωση τις διαχρονικές - και πολλές φορές αφημένες στην άκρη - αξίες του Πολιτισμού και του Ανθρωπισμού, θεωρούμε χρέος μας να αποτείνουμε στο διηνεκές τον προσήκοντα φόρο τιμής συστηματικά και όχι 

κά ή κατά περίπτωση και να φέρνουμε στη μνήμη μας ευλαβικά, όλους εκείνους που σε χαλεπούς καιρούς για το γένος και τον τόπο, έδωσαν το δικό τους βροντερό παρόν, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην άνοδο του μορφωτικού επιπέδου του χειμαζόμενου λαού, στη διαμόρφωση του νεοελληνικού μας πολιτισμού και στην αναγέννηση του τόπου μας. 

Οφείλουμε, ως υπεύθυνοι και σκεπτόμενοι πολίτες, να τιμήσουμε τους δωρητές και ευεργέτες του Δήμου μας, οφείλουμε να δείξουμε απλόχερα την ευγνωμοσύνη μας στο πρόσωπό τους και να αναδείξουμε το μεγαλείο αυτό της ιδιωτικής πρωτοβουλίας των συνανθρώπων μας στους οποίους είναι διάχυτη η αλληλεγγύη και η ελληνική ψυχή. 

Πάμπολλες σημαντικές δωρεές και ευεργεσίες στον τόπο μας, οφείλονται σε Ανθρώπους συμπολίτες μας, με υψηλή αίσθηση του καθήκοντος, φιλοπατρία και αγάπη για τον συνάνθρωπο. Τεράστιος ο κατάλογος των ευεργετών, ατέλειωτος ο κατάλογος των ευεργεσιών, ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη των συμπατριωτών μας η προσφορά και η δράση των μεγάλων αυτών πατριωτών. 

Ακριβώς δίπλα στους επώνυμους ευεργέτες, αξίζει να αναφερθούμε χωριστά και στους χιλιάδες ανώνυμους ευεργέτες. Εκείνους που δεν μπόρεσε να καταγράψει η ιστορία, αλλά είχαν τη δική τους χρυσή διαδρομή προσφοράς... 

Σήμερα που η χώρα μας βρίσκεται στη δίνη μιας κρίσης που απειλεί την εθνική μας υπόσταση και υποσκάπτει τα θεμέλια δημιουργίας εκατονταετιών, απειλώντας με διάρρηξη τον κοινωνικό μας ιστό, οφείλουμε ως σημαντικό κομμάτι της εθνικής μας στρατηγικής να αναδείξουμε έτι περαιτέρω, μέσα από το παρελθόν αλλά και το παρόν, τις αναλλοίωτες αξίες της φιλοπατρίας, του ανθρωπισμού, του πολιτισμού. 

Τώρα που η πατρίδα είναι και πάλι σε δύσκολη θέση, τώρα είναι η ώρα να δράσει με μεγαλύτερη ένταση και σε μεγαλύτερη έκταση η νέα γενιά επωνύμων και ανωνύμων σύγχρονων δωρητών και ευεργετών που έκανε την εμφάνισή της τα προηγούμενα χρόνια με τις μεγάλες φυσικές καταστροφές, δίνοντας νέα αξία, νόημα και περιεχόμενο στην προσφορά, στηρίζοντας τη διαχρονική εμβληματική παρουσία των μεγάλων ευεργετών μας. 

Δεν λησμονούμε και δεν θα λησμονήσουμε ποτέ, τη μεγάλη προσφορά των ευεργετών του Δήμου μας. Αποτελεί για εμάς χρέος τιμής και συνείδησης να τους τιμούμε για πάντα, γιατί με το μεγάλο τους έργο στήριξαν τη σύγχρονη πορεία του τόπου μας και τον σήκωσαν ψηλά. Η ζωή τους, το λαμπρό τους παράδειγμα, η γεμάτη αυτοθυσία σεμνή προσφορά τους μας εμπνέει και μας οδηγεί. Οι Ευεργέτες του Δήμου μας που σήμερα και πάντα θα τιμούμε δείχνουν και πάλι το δρόμο για τη δημιουργία, την αλληλεγγύη και την εθνική ανάταση. 

Έχοντας σαφή επίγνωση ότι «Σήμερον εμού, Aύριον ετέρου και Ουδέποτε τινός...», οι μεγάλοι αυτοί πατριώτες έμειναν για πάντα χαραγμένοι στη μνήμη του λαού της Ερμιονίδας που και σήμερα με το βλέμμα στραμμένο σε αυτούς και τις αξίες που υπηρέτησαν, ελπίζει να βρει το νέο ελπιδοφόρο μέλλον που του αξίζει». 

Με αφορμή την εξαιρετική πράξη του Προέδρου της Δημοκρατίας το έτος 2007, να καθιερώσει την 30η Σεπτεμβρίου, ως «Ημέρα Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών», και εμείς προτείνουμε να καθιερωθεί η πρώτη Κυριακή του Σεπτεμβρίου ως «Ημέρα Μνήμης των Ευεργετών του Δήμου Ερμιονίδας». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates