Social Icons

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

Φιλοτέχνησε πίνακες με τους ήρωες μας και τους προσφέρει στον Δήμο Ερμιονίδας!

 

Είναι ένας εθελοντής της Ερμιονίδας ,με καταγωγή από το αγαπημένο του Πορτοχέλι.

Με αγάπη και εθελοντικό μεράκι, μοιράζεται το πλούσιο αρχείο του ,με όλους εμάς, μέσα από την δραστηριοποίηση του στα Social Media, όπου κοινοποιεί υλικό από τα παλιότερα χρόνια και τους ανθρώπους που κατέγραψαν τη δική τους ξεχωριστή διαδρομή στο παρελθόν.
Ο Σπύρος Πασσαλάρης, με αφορμή τους επετειακούς εορτασμούς για τα διακόσια χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία, τιμά με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο την συμβολή των ηρώων της Ερμιονίδας, στην επιτυχή έκβαση του αγώνα:
Διαβάστε στη συνέντευξη που ακολουθεί , το πως τοποθετείται ο κ. Σπύρος Πασσαλάρης γι'αυτή την αξιέπαινη πρωτοβουλία του και το πως απαντά στην ερώτηση τι σημαίνει για τον ίδιο η αξία του εθελοντισμού ...
Φιλοτέχνησε δυο καλαίσθητους πίνακες, τους οποιους και προσφέρει στον Δήμο μας.
Συνέντευξη στον Μίλτο Ιωαννίδη
-Ερ. Με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την επανάσταση του 1821, φιλοτέχνησες δυο πίνακες στους οποίους απεικονίζονται οι ήρωες της περιοχής μας στο Γκούρι Βιτόρεζε να ορκίζονται "Ελευθερία ή θάνατο" και φυσικά ο Παπαρσένης....Τους πίνακες, όπως έχεις δηλώσει ,θα τους δωρίσεις στον Δήμο Ερμιονίδας...Αξιέπαινη αν μη τι άλλο η πράξη σου...
Τι σε ώθησε να προβείς σε αυτή την εθελοντική προσφορά; -Απ. Πρέπει πρώτα απ'ολα, να ευχαριστήσω τον Δήμο Ερμιονίδας, που αποδέχθηκε την πρόταση - προσφορά μου ,να δωρίσω τα δύο αυτά έργα. Νομίζω η απάντηση-- όσον αφορά την πλευρά που αφορά την σύλληψη του έργου-- σαν ιδεα είναι απλή... Ζούμε εδώ και ενάμιση μήνα ,σε ρυθμούς της επετείου της εθνικής παλιγγενεσίας, πάρα τα προβλήματα της πανδημίας.
Το να δίνουμε η κάθεμια και ο καθένας από εμάς το παρόν, σε κάθε μικρό ή μεγάλο γεγονός που αφορά το κοινό καλό και τον τόπο μας, είναι κατά την άποψη μου, σαν την αναπνοή που έχει ανάγκη ο άνθρωπος για να ζει...
Δεν θα μπορούσα και εγώ, να μην λάβω μέρος σε μια διοργάνωση σαν αυτή με το δικό μου λιθαράκι. Για να τιμήσω με τον δικό μου τρόπο τους ήρωες και προγόνους μας.
-Ερ. Τι σημαίνει για εσένα ο εθελοντισμός;
-Απ. Αν κάνουμε έναν αναγραμματισμό της λέξης, θα δούμε πως έχει την λέξη "θέλω". Θέλω λοιπόν ,να είμαι παρόν, σε κάθε τι που γίνεται για την περιοχή και προβάλλει τα θετικά αλλά και τα αρνητικά για να τα διορθώσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates