Social Icons

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Η Συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου για το προσφυγικό.( Βίντεο)



Ρεπορτάζ : Ιχνηλάτες Ερμιονίδας

Σε ήρεμο κλίμα συζητήθηκε αίτημα κατοίκων της Ερμιονίδας που είχε συγκεντρώσει 498
υπογραφές

στο Δημοτικό Συμβουλίου Δήμου Ερμιονίδας.

Η συζήτησε έδωσε ειδήσεις από την πλευρά του Δημάρχου  κ. Γιάννη Γεωργόπουλου  καθώς ανέφερε οτι υπάρχει και δεύτερη  ξενοδοχειακή μονάδα(εντός κωμόπολης) που  διαπραγματεύεται την συνεργασία μέ την Ύπατη Αρμοστεία για φιλοξενία προσφύγων  .

Στο σημείο αυτό δηλώθηκε οτι η εγκατάσταση περαιτέρω προσφύγων στο Δήμο Ερμιονίδας θα αντιμετωπιστεί δυναμικά με επικεφαλής τον ίδιο.Σε αυτό συμφώνησαν όλοι.

Στη συζήτηση μεταξύ των αιρετών συνοψίζοντας έδειξε τα παρακάτω .
-Υπάρχει προβληματισμός
-Προσπάθεια οι πρόσφυγες να είναι από τη Συρία.
- Επισημάνθηκε ότι η Ερμιονίδα των 12-13000 κατοίκων  των πολύ φτωχών υποδομών   να φιλοξενεί 500 άτομα και η περιοχή της Αργοναυπλίας (60000 κάτοικοι) κανένα,
-Η ανάθεση φιλοξενίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις ,και όχι σε δημόσιους χώρους  παρακάμπτει το Δήμο από οποιαδήποτε διαδικασία συναίνεσης ή μη ,(στην ουσία δεν ερωτάται καν ).
- θα γίνουν ενέργειες από το Δήμο  ώστε οι υπηρεσίες να εξετάσουν την επάρκεια του ξενοδοχείου να φιλοξενεί πρόσφυγες .(αυτό πού ήδη φιλοξενεί)
Τους πολίτες εκπροσώπησαν στη σύντομη παρέμβαση του  ο κ.Άγγελος Αθανασίου και ο κ.Λούμης   Στην αίθουσα παραβρέθηκαν και 25 πολίτες από όσους  είχαν υπογράψει το ψήφισμα.
Η ουσία είναι το θέμα να μην διχάσει την κοινωνία της Ερμιονίδας,,(όπως σωστά επεσήμανε η κ.Γιαννικοπούλου-Λούμη,) με την αναφορά της στις "διαμάχες" που παρατηρούνται στα κοινωνικά δίκτυα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates