Οι Δρύοπες πιστεύεται ότι ανήκαν στα πελασγικά φύλα που συνιστούσαν μέρος του
πρωτοελληνικού φυλετικού υποστρώματος. Η ακμή του πολιτισμού τους τοποθετείται γύρω στα 1600 π.Χ. Αρχικά κατοικούσαν στην περιοχή ανάμεσα στα βουνά Οίτη και Παρνασσός. Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, εκδιώχθηκαν από τη Δρυοπίδα, τον Ηρακλή και τους Μαλιείς, που κατέλαβαν την οχυρωμένη πόλη τους στον Παρνασσό, και αποίκισαν την `Ηπειρο. Εκδιώχθηκαν όμως και από εκεί, από τους Δωριείς του Ολύμπου και της `Οσσας. Τελικά μετανάστευσαν προς τα νότια και εγκαταστάθηκαν στην Εύβοια και τις Κυκλάδες. Κατά τον 14ο αιώνα π.Χ., οι Δρύοπες ίδρυσαν στο νοτιοανατολικό μέρος της Αργολίδας, καθώς και στα γύρω εκεί νησιά, τρία κρατίδια δρυοπικού καθαρά πληθυσμιακού στοιχείου, τα οποία αναπτύχθηκαν ως ένα ορισμένο βαθμό υπό την επικυριαρχία του Μυκηναϊκού βασιλείου του Άργους. Αυτά ήταν η Έρμιων (Ερμιόνη), ο Μάσης (στην κοιλάδα του Μάσητος) και το κρατίδιο των Ηιόνων (στα παράλια της ευρύτερης περιοχής του Αργοσαρωνικού, με έδρα την νησίδα Λιοντάρι ανατολικά του Πόρου, όπου και βρισκόταν και το κοινό ιερό τους), ελέγχοντας μια περιοχή που αντιστοιχούσε στη σημερινή επαρχία Ερμιονίδας. Οι ίδιοι οι Δρύοπες ίδρυσαν από μόνοι τους και τη Νεμέα. Θεωρούσαν ότι ο Δρύωψ ήταν ο μυθικός γενάρχης τους και πρώτος τους βασιλιάς στην Οίτη, και για να τον τιμήσουν είχαν ιδρύσει ένα ιερό με το άγαλμά του στην Ασίνη Αργολίδας. Αντιμετωπίζοντας, όμως, διωγμούς ως σύμμαχοι των Σπαρτιατών, έφυγαν όταν οι Σπαρτιάτες τους επέτρεψαν να εγκατασταθούν σε μία πόλη της Μεσσηνίας την οποία οι Δρύοπες μετονόμασαν επίσης σε «Ασίνη».
Το 2019 οι ΔΡΥΟΠΕΣ συστήνονται στους Ερμιονιδείς ως νέος Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος Ερμιονίδας με προτεραιότητα την ανάπτυξη του κλασσικού αθλητισμού (στίβος). Υιοθετούν την ονομασία της φυλής που ουσιαστικά ίδρυσε την επαρχία Ερμιονίδας, το δυναμισμό και την αγωνιστικότητα του χαρακτήρα μιας πρωτοελληνικής φυλής, καθώς και την κυριαρχική δράση της στο σύνολο της επαρχίας μας. H ιδέα και ο τρόπος με τον οποίο θέλουν να λειτουργήσει αυτός ο νέος αθλητικός σύλλογος, αντικατοπτρίζονται στις πέντε (5) βασικές αρχές τους:
1. Λειτουργία με ακαδημίες αθλητών και τμήματα σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ΣΕΓΑΣ, όπου θα εγγραφούν.
2. Εποπτεία και εκπόνηση των προγραμμάτων προπόνησης των ακαδημιών και των υπόλοιπων τμημάτων από Ομοσπονδιακό προπονητή Εθνικών ομάδων.
3. Διοργάνωση & συμμετοχή σε διασυλλογικούς & πανελλήνιους αγώνες.
4. Λειτουργία τμημάτων προετοιμασίας για εξετάσεις ΤΕΦΑΑ & Στρατιωτικών σχολών.
5. Κάλυψη των ιατρικών αναγκών των αθλητών.
Μάλλον ήρθαν για να μείνουν. Εσείς τι λέτε;
Καλή δύναμη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου