Social Icons

Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Αναστάσιος Γανώσης: "Οι νέοι να βγουν μπροστά στην πράξη..."



  • Ο Νέος σε ηλικία και σε ιδέες Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον Συνδυασμό "Νεα Πελοπόννησος" κ. Αναστάσιος Γανώσης, διεκδικεί την ψήφο των συμπατριωτών του, (στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές της 26ης Μαΐου), έτσι ώστε η Αργολίδα και εν προκειμένω η Ερμιονίδα να έχει  τον δικό της ισχυρό λόγο στο κέντρο λήψης των αποφάσεων της Πελοποννήσου.
  • Η υποψηφιότητα του επιδοκιμάστηκε από τους συμπατριώτες του καθώς αφενός μεν  ο Ερμιονίτης επιχειρηματίας έχει καταθέσει με επιτυχία τα "διαπιστευτήριά" του στον επαγγελματικό "στίβο" που δραστηριοποιείται  και αφετέρου δε είναι ένα άφθαρτο πρόσωπο στην πολιτική σκηνή που φιλοδοξεί να συνεισφέρει στη συνολική προσπάθεια που καταβάλλεται για την περαιτέρω αξιοποίηση, ανάδειξη και προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Ερμιονίδας.
Είναι όμως από μόνο του αρκετό να είναι κανείς νέος ώστε να μπει στη "μάχη του σταυρού" και να διεκδικήσει την ψήφο εμπιστοσύνης των συμπολιτών του προκειμένου να συνεισφέρει στον αγώνα για το κοινό καλό;
-"Δεν αρκεί να είναι κανείς νέος. Αυτό από μόνο του ούτε αλλάζει κάτι αλλά ούτε και είναι κριτήριο για την προσφορά στα κοινά. 
Οι νέοι πρέπει να βγουν μπροστά στην πράξη...".
Λέει ο κ. Γανώσης και συνεχίζει:
-"Το να χρησιμοποιούμε...γνωστές και  χιλιοειπωμένες φράσεις που ακούγονται καλά "στ΄αυτιά των ψηφοφόρων" όπως για παράδειγμα "οι νέοι στο προσκήνιο" είναι το εύκολο...
Τι διαφορετικό όμως πράττουμε --σε σχέση με εκπροσώπους του παλαιού πολιτικού συστήματος-- όταν από τη μια το καταγγέλλουμε και από την άλλη χρησιμοποιούμε, προς...άγρα ψήφων, ακριβώς τις ίδιες πρακτικές ;
Αυτό λοιπόν που χρειάζεται είναι να διδαχτούμε από τα λάθη του παρελθόντος. Να αλλάξουμε νοοτροπία για να βελτιώσουμε τον τόπο μας και τις ζωές μας"...
Γιατί όμως οι πολίτες της Αργολίδας να τον ψηφίσουν όταν μάλιστα έχουν να επιλέξουν πληθώρα υποψηφίων από πολλούς Συνδυασμούς;
-"Γιατί όπως προανέφερα δεν φοβάμαι να βγω μπροστά και να διεκδικήσω για τον τόπο μου και τους συμπολίτες μου.
Γνωρίζω τα προβλήματα του τόπου μου αλλά  και τις προοπτικές του.
Θα είμαι πάντα "παρών" γιατί έχω μάθει να βγαίνω μπροστά και να μην κρύβομαι.
Αξία στην πολιτική δεν είναι απλώς και μόνο να καταγράφεις τα προβλήματα αλλά και να μπορείς να προτείνεις λύσεις.
Για εμένα αυτό έχει αξία και αυτό με εμπνέει.
Να βάζω στόχους και να εργάζομαι σκληρά μέχρις ότου να τους εκπληρώσω.
Έτσι έχω μάθει στη ζωή μου και στο επάγγελμά μου έτσι φιλοδοξώ να πράξω και στα Περιφερειακά Συμβούλια εάν οι συμπολίτες μου μου δώσουν--μέσω τις ψήφου τους-- την εντολή να τους εκπροσωπήσω.
Πως όμως αποφάσισε να αποδεχτεί την πρόταση του νυν αλλά και υποψηφίου Περιφερειάρχη Πελ/νησου κ. Πέτρου Τατούλη και πως απαντά στην κριτική που ασκείται στην παράταξη "Νεα Πελοπόννησος" δεδομένου ότι βρίσκεται ήδη στον ένατο χρόνο της Διοίκησης και εμφανίζει μια, φυσιολογική φθορά, από την άσκηση εξουσίας;
-" Ο κ. Τατούλης από το 2010 έχει ξεκινήσει και υλοποιεί ένα επιτυχημένο έργο για την Πελοπόννησο. 
Το έργο αυτό επιβραβεύτηκε από τους κατοίκους της Πελοποννήσου το 2014 και είμαι βέβαιος ότι θα επιβραβευτεί και στις εκλογές της 26ης Μαΐου.
Στην απόφαση μου να αποδεχτώ την πρόταση του κ. Τατούλη με ώθησε το έμπρακτο ενδιαφέρον του να γίνουν μέτοχοι αυτού του έργου οι νέοι άνθρωποι.
Ήρθα κοντά με τους άξιους συνεργάτες του και συνυποψήφιούς μου και πείστηκα ότι μπορούμε μαζί να συνθέσουμε μια ικανή και πολυδιάστατη ομάδα για να συνεχίσουμε και να εμπλουτίσουμε αυτό το έργο.
Όσο για την φθορά που οι αντίπαλοί μας την έχουν αναγάγει στο επίκεντρο της κριτικής τους έχω να πω ότι πάρα τα όποια λάθη εμείς σαν "Νέα Πελοπόννησος" έχουμε αποδείξει ότι δεν αποπροσανατολιζόμαστε από το πλάνο μας και την στρατηγική μας και απαντάμε με ρεαλιστικές και καινοτόμες προτάσεις.
Άλλωστε λάθη δεν κάνει αυτός που δεν κάνει τίποτε.
Και εμείς είμαστε η παράταξη των έργων.
Ο τουρισμός,όπως όλοι συνομολογούν, είναι το μεγάλο "κεφάλαιο" της Ερμιονίδας...
Τι απαντά όμως ο κ. Γανωσης, (που δραστηριοποιείται επαγγελματικά  στον τουριστικό κλάδο), στο ερώτημα αν έχει αξιοποιηθεί στο έπακρο το τουριστικό προϊόν στην περιοχή; 
-"Ο τουρισμός, είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο με πολλές διαφορετικές προεκτάσεις.
Παραθεριστικός, θαλάσσιος, υψηλού επιπέδου, Θρησκευτικός, αθλητικός κοκ.
Στην Ερμιονίδα, παρουσιάζεται ραγδαία άνοδος την τελευταία πενταετία του θαλάσσιου και του ιστιοπλοϊκού τουρισμού. 
Το τουριστικό λοιπόν κεφάλαιο για να αξιοποιηθεί πλήρως και με τον ενδεδειγμένο τρόπο προϋποθέτει υποδομές.
Η μαρίνα του Πορτοχελίου που είναι σχεδόν έτοιμη, η μαρίνα της Ερμιόνης που έπεται, η προ ετών εκβάθυνση στα Μαντράκια καθώς και η τοποθέτηση των pillard's είναι υποδομές οι οποίες είναι ικανές  να βελτιώσουν το τουριστικό προϊόν της Ερμιονίδας.
Αυτό όμως δεν αρκεί!
Θα πρέπει οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις σε συνεργασία με τον Δήμο, (υπό την αιγίδα ασφαλώς της Περιφέρειας και του brand Μythical Peloponnese που αναγνωρίζεται σε παγκόσμιο επίπεδο), να δημιουργήσουν  στρατηγικές δράσεις βασισμένες στο αυτό καθ΄αυτό τουριστικό προϊόν το οποίο πρεσβεύουν και όπως γνωρίζουμε διαφέρει από περιοχή σε περιοχή και από επιχείρηση σε επιχείρηση.
Υπάρχουν μεγάλες προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης  και ανάδειξης νέου τουριστικού προϊόντος.
Για να τις αξιοποιήσουμε στο έπακρο και να αποκομίσει τόσο η περιοχή μας όσο και εμείς τα μέγιστα οφέλη από την εκμετάλλευση του τουριστικού προϊόντος, χρειάζεται συλλογική προσπάθεια από τους φορείς, τους τουριστικούς managers και τους εκπροσώπους των μεγάλων τουριστικών επιχειρήσεων της περιοχής.
Οι υποδομές για την Ερμιονίδα είναι στην κορυφή της ατζέντας των συζητήσεων...
Τι απαντά ο κ. Γανώσης στο μείζον--όπως εξελίσσεται θέμα--και τι προτείνει ο ίδιος,  προκειμένου  να αρχίσουν να εφαρμόζονται οι λύσεις, ώστε να γίνει επιτέλους καλύτερη και πιο εύκολη η ζωή και η καθημερινότητα των κατοίκων , αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών που κατακλύζουν την ευρύτερη περιοχή κατά την διάρκεια του καλοκαιριού;
- " Οι υποδομές είναι αδιαμφισβήτητα το μεγάλο και ακανθώδες πρόβλημα της Ερμιονίδας.
Η βελτίωση και η χάραξη νέων οδικών δρόμων τόσο ανάμεσα στα Δημοτικά Διαμερίσματα της Ερμιονίδας όσο και η διασύνδεσή της με τον υπόλοιπο νομό αλλά και τις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες, θα δώσει ταχύ ρυθμό ανάπτυξης για τον εμπορικό και τουριστικό ιστό της περιοχής μας.
Οι βελτιώσεις στα κεντρικά λιμάνια της περιοχής είναι γεγονός ότι υλοποιούνται ωστόσο θα πρέπει να εξεταστεί η δημιουργία υδατοδρόμιου καθώς και η κατασκευή εκείνων των λιμενικών εγκαταστάσεων που θα καθιστούν εφικτή την πρόσδεση κρουαζιερόπλοιων για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη.
Το θέμα του νερού είναι τεράστιο.
Επιβάλλεται να βρούμε νέες μεθόδους τόσο για την ύδρευση όσο και για την άρδευση της Ερμιονίδας, βασιζόμενοι σε αυστηρές επιστημονικές μελέτες έτσι ώστε να αποκτήσουν οι πολίτες και οι επισκέπτες της επαρχίας μας, υψηλό βιοτικό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates