Social Icons

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Κύπελλο ΕΣΚΑΚ : Ανετη επικράτηση του Α.Ο.Ερμιονίδας επί του Ποσειδώνα Λουτρακίου με 66-52.

Ο ΑΟ Ερμιονίδας πανηγύρισε την πρόκρισή του στο Final-4 του Κυπέλλου ΕΣΚΑΚ, καθώς

νίκησε με σκορ 66-52 τον Ποσειδώνα Λουτρακίου, το Σάββατο (5/10), στο κλειστό γυμναστήριο Ερμιόνης «Γεώργιος & Ευαγγελία Μπουρνάκη». Η ομάδα μας πήρε το εισιτήριο για την τελική τετράδα της διοργάνωσης για 2η σερί σεζόν και θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον Λέοντα 2024, τον Παναργειακό και τη Δόξα Ναυπλιέων.

Ο σύλλογός μας έδωσε μέσα σε μια εβδομάδα 2ο σερί νοκ-άουτ ματς για τον θεσμό του Κυπέλλου, μετά την πρόκριση απέναντι στον Τήρωνα Αγίων Θεοδώρων και κατάφερε να φτάσει στην επιτυχία και σ’ αυτό το «τεστ». Ο ΑΟ Ερμιονίδας και ο Ποδειδώνας Λουτρακίου ήταν, άλλωστε, οι δυο ομάδες που κληρώθηκαν να παίξουν και 2ο ματς για τη 2η φάση, ώστε να βγει η 4η ομάδα του Final-4.

Ο ΑΟ Ερμιονίδας σημείωσε νέα νίκη στις επίσημες αγωνιστικές του υποχρεώσεις για τη σεζόν 2024-25, γεγονός που δίνει σε όλους δύναμη, ώστε να συνεχιστεί η σκληρή δουλειά στις προπονήσεις, με στόχο τη συνεχόμενη βελτίωση σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Ο σύλλογός μας συνεχίζει την προσπάθειά του σεμνά και ταπεινά, κοιτώντας να παρουσιάσει ακόμα καλύτερη εικόνα μέσα στο παρκέ, βάσει του πλάνου που καταρτίστηκε από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου, Τα «όπλα» μας είναι η προσπάθεια απ’ όλους και η συμμετοχή στις προπονήσεις με αφοσίωση και ευχαρίστηση…

Το θετικό είναι πως απέναντι στον Ποδεισώνα Λουτρακίου πήραν χρόνο συμμετοχής και νεαρά παιδιά, παίζοντας σε παιχνίδι που είχε και δυνατές μονομαχίες, αποκτώντας ακόμα περισσότερες εμπειρίες. Δεν αγωνίστηκαν οι Μπινιάρης (τραυματίας), Μπουρίκας και Γιδόπουλος (κλινήρης). Μετά από 2,5 χρόνια επέστρεψε στην αγωνιστική δράση με την ομάδα μας ο Ευστρατίου Π.

Ο ΑΟ Ερμιονίδας είχε το προβάδισμα σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και δίκαια κατέκτησε το ροζ φύλλο αγώνα. Λίγο πριν από το ημίχρονο έφτασε και στο +18 και όποτε η φιλοξενούμενη έκανε προσπάθεια για να επιστρέψει, η ομάδα μας, υπό τις οδηγίες του κόουτς Άκη Καλαϊτζάκη, βρήκε τις λύσεις, τόσο μέσα από την άμυνα, όσο και από την επίθεση και έτσι πανηγύρισε την επιτυχία.

Στα τέσσερα πρώτα λεπτά οι δυο ομάδες και λόγω της αστοχίας ήταν κοντά στο σκορ, με τη φιλοξενούμενη να προηγείται τρεις φορές. Στο 4’ ο ΑΟ Ερμιονίδας πήρε για 3η φορά το προβάδισμα (8-7) και στη συνέχεια δεν το έχασε ποτέ. Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε 18-9. Στο 13’ ο σύλλογός μας βρέθηκε στο +16 (25-9), ενώ η διαφορά έφτασε στο +18 (32-14) στο 18’. Απ' αυτό το λεπτό μέχρι και το 22’, ο Ποσειδώνας έκανε ένα επιμέρους σερί 0-10 και το σκορ έγινε 32-24 (+8), ενώ το πρώτο ημίχρονο έληξε 32-20.

Από το 23', οι παίκτες μας βρήκαν απαντήσεις στην πίεση των αντιπάλων τους και κατάφεραν να φτάσουν στο +17 (50-33) στο 28’, ενώ το 3ο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 50-34. Στη συνέχεια, ο ΑΟ Ερμιονίδας κράτησε τη διαφορά πάνω από τους 10 πόντους, με το ταμπλό να γράφει 66-52, όταν ακούστηκε για τελευταία φορά η κόρνα της γραμματείας.

Τα δεκάλεπτα: 18-9, 32-20, 50-34, 66-52.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates