Social Icons

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

Πέρασαν από εργομετρικά οι παίκτες της Ενωσης Ερμιονίδας

Από εργομετρικές μετρήσεις πέρασαν οι παίκτες της ΑΕ Ερμιονίδας, την Τετάρτη (28/8), στο

πλαίσιο της προετοιμασίας τους για την 

αγωνιστική περίοδο 2024-25.  Ο εργομετρικός έλεγχος πραγματοποιήθηκε από εκπροσώπους (Νικόλαος Δρακογιαννόπουλος, Σπύρος Μαχαίρας) του «Life Ergo», που έχει έδρα στο προπονητήριο του ΟΑΚΑ, με τον απαραίτητο εξοπλισμό να μεταφέρεται στο Κρανίδι και στο αθλητικό κέντρο «Άδωνις». Μαζί με τους παίκτες ήταν ο προπονητής της ΑΕ Ερμιονίδας Γεώργιος Αρχοντάκης και ο γυμναστής Μενέλαος Γκόσιος.

Το συγκεκριμένο υπερσύγχρονο κέντρο, το οποίο συνεργάζεται και με πολλές επαγγελματικές ομάδες, παρέχει αναλυτικές αθλητικές μετρήσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες των παικτών και των όσων επιτάσσουν οι απαιτήσεις στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Το προπονητικό τιμ θα έχει στα χέρια του πλήρη εικόνα για την κατάσταση όλων των παικτών, ώστε να διαμορφωθεί, εκτός των άλλων, και το κατάλληλο πρόγραμμα προετοιμασίας-διατροφής για τη συνέχεια της σεζόν.

Στο πλαίσιο των εργομετρικών εξετάσεων, στους παίκτες μας, μεταξύ άλλων, έγιναν:

1. Έλεγχος Υγείας

2. Ανθρωπομετρική αξιολόγηση (BMI, BMR, %λίπους, μυϊκή μάζα, άλιπη μάζα, συνολικά υγρά, επιθυμητά φυσιολογικά όρια)

3. Αξιολόγηση δύναμης κάτω άκρων (δύναμης κάτω άκρων, αναλογία δύναμης δεξί & αριστερό πόδι, εκρηκτικής & ελαστικής ισχύος, αξιολόγηση ταχυδύναμης 30sec χρόνος αντίδρασης σε οπτικά και ηχητικά ερεθίσματα)

4. Έλεγχος ελαστικότητας (από τον έλεγχο αυτό, αποκαλύπτονται προβλήματα στο μήκος βασικών μυών του σώματος, παράγοντες που οδηγούν σε επαναλαμβανόμενους τραυματισμού)

5. Αξιολόγηση Φυσικής Κατάστασης σε επαγγελματικό διάδρομο που παραχώρησε το γυμναστήριο «Άδωνις» (μεγίστης καρδιακής συχνότητας & προπονητικών εντάσεων, Μέγιστης)

6. Ισοκινητική αξιολόγηση-εργαστήριο (μέγιστη ισχύς των εξεταζόμενων μυϊκών ομάδων, μυϊκές ανισορροπίες, ταχύτητας σύσπασης, ενεργητική κινητοποίηση των αρθρώσεων, έλεγχος προόδου της αποκατάστασης)

7. Ανάλυση βάδισης πέλματος-πελματογράφημα (στατική & δυναμική μέτρηση, ισορροπία, πελματιαία πίεση, σύγκριση μεταξύ δύο πελμάτων, αποτύπωση επιφάνειας στήριξης, θέση πτέρνας, φόρτιση της καμάρας, αποκλίσεις γωνιών/αποστάσεων από άξονα, απεικόνιση δύο και τριών διαστάσεων)

Εργομετρικές μετρήσεις θα περάσουν και οι υπόλοιποι παίκτες που θα ενταχθούν στο ρόστερ του συλλόγου μας.

Η διοίκηση της ΑΕ Ερμιονίδας ευχαριστεί θερμά του εκπροσώπους του εργομετρικού κέντρου «Life Ergo» για τη συνεργασία, αλλά και τους υπεύθυνους του αθλητικού κέντρου «Άδωνις» για τη φιλοξενία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates