Social Icons

Πέμπτη 23 Μαΐου 2024

Α.Ο.Ερμιονίδας : Πρωταθλήτριες της ΕΣΚΑΚ οι Κορασίδες και οι Νεάνιδες.

 Πολλά «μπράβο» στα κορίτσια του ΑΟ Ερμιονίδας – Σήκωσαν δυο κούπες στην ΕΣΚΑΚ, έδωσαν σπουδαία παιχνίδια στα προκριματικά για το Πανελλήνιο – Ταλέντο υπάρχει, προέχει η συμμετοχή και η δουλειά.

Σεζόν υπερβάσεων, που συνοδεύτηκε από την κατάκτηση των πρωταθλημάτων στην ΕΣΚΑΚ, ήταν η αγωνιστική περίοδος 2023-24, για τις Κορασίδες και τις Νεανίδες του ΑΟ Ερμιονίδας. Τα κορίτσια του συλλόγου μας επέστρεψαν στην κορυφή στις δυο κατηγορίες τους στην Ένωσή μας, ενώ στη συνέχεια έδωσαν σπουδαία παιχνίδια στα προκριματικά για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο κλειστό της Κορίνθου, απέναντι στις πρωταθλήτριες ομάδες της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και της ΕΣΚΑΗ.

Τα δυο τμήματα του ΑΟ Ερμιονίδας υπό τις οδηγίες του προπονητή, Βαγγέλη Πεταλά, κατάφεραν να συνδυάσουν την εκπαίδευσης τους, μέσω του προγράμματος που ακολουθείται στις ακαδημίες μας, με επιτυχίες στην Ένωσή μας (ΕΣΚΑΚ). Οι αθλήτριες μας έδειξαν ότι υπάρχει ταλέντο στα παιδιά της περιοχής μας και αυτό που προέχει είναι η συμμετοχή, η διάρκεια και η σκληρή δουλειά μέσα στο γήπεδο, προκειμένου να γίνει το παραπάνω… βήμα σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Σημειώνεται ότι τα περισσότερα από τα κορίτσια, βάσει των ηλικιών τους, αγωνίζονται και στις δυο κατηγορίες, και επτά από αυτές κλήθηκαν φέτος στα τοπικά κλιμάκια της Ένωσής μας.

Οι Κορασίδες κατάκτησαν αήττητες το πρωτάθλημα στην κατηγορία τους στην ΕΣΚΑΚ για την αγωνιστική περίοδο 2023-24. Τον τίτλο πανηγύρισαν και οι Νεάνιδες για τη σεζόν 2023-24 στην ΕΣΚΑΚ, γνωρίζοντας μόλις μία ήττα, την τελευταία αγωνιστική, έχοντας εξασφαλίσει την πρωτιά.

Οι Κορασίδες κατάκτησαν αήττητες το πρωτάθλημα στην κατηγορία τους στην ΕΣΚΑΚ για την αγωνιστική περίοδο 2023-24. Τον τίτλο πανηγύρισαν και οι Νεάνιδες για τη σεζόν 2023-24 στην ΕΣΚΑΚ, γνωρίζοντας μόλις μία ήττα, την τελευταία αγωνιστική, έχοντας εξασφαλίσει την πρωτιά.

Ακολούθως, τα δυο τμήματά μας αγωνίστηκαν στο κλειστό της Κορίνθου με τις πρωταθλήτριες ομάδες στις αντίστοιχες ηλικίες της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και της ΕΣΚΑΗ. Έτσι αναδείχθηκαν οι πρωταθλήτριες ομάδες των τριών Ενώσεων (ουσιαστικά ολόκληρης της Πελοποννήσου), που προκρίθηκαν και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Σ’ αυτή τη φάση, οι Νεάνιδες αντιμετώπισαν τον Προμηθέα Πατρών και τον Πελασγό Μεγαλόπολης. Η ομάδα της Αρκαδίας ήταν αυτή που πανηγύρισε την πρόκρισή της στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Οι Κορασίδες μας ήρθαν αντιμέτωπες με τα κορίτσια του Απόλλωνα Πατρών και του Πελασγού Μεγαλόπολης, με την ομάδα της Αχαΐας να φτάνει στην 1η θέση και στην πρόκριση στο Πανελλήνιο. Και τους αγώνες στην Κόρινθο, κοντά στα τμήματά μας εκτός από το προπονητή Βαγγέλη Πεταλά, ήταν και ο υπεύθυνος των ακαδημιών μας Ζώτος Βενάρδο.

Ο προπονητής των κοριτσιών, Βαγγέλης Πεταλάς, υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Δουλέψαμε στο μεγαλύτερο διάστημα της χρονιάς πολύ καλά και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Τα παιδιά έδειξαν ότι έχουν πολύ ταλέντο ως μονάδες και ως σύνολα και αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι η συμμετοχή και η δουλειά στο γήπεδο για να βρεθούν ακόμα σε καλύτερο επίπεδο.
Με το ξεκίνημα της σεζόν, φάνηκαν ελπιδοφόρα μηνύματα σχετικά με την πορεία μας. Έτσι, μέσα από την προσπάθειά μας στις προπονήσεις, φτάσαμε στο σημείο οι ομάδες μας να κατακτήσουν τις πρώτες θέσεις στην Ένωσή μας και να πανηγυρίσουμε δυο πρωταθλήματα. Διαθέτουμε ταλαντούχα παιδιά και θα είχαμε καλά αποτελέσματα και στη συνέχεια, εάν είχε μείνει η Σωτηρία, εάν δεν υπήρχαν, για διάφορους λόγους, απουσίες.
Προς το τέλος της σεζόν, τα παιδιά δεν ακολούθησαν το πρόγραμμα όπως θα έπρεπε, είχαμε απουσίες στις προπονήσεις, και έτσι η απόδοσή μας έπεσε. Φτάσαμε στα προκριματικά για την Πανελλήνια φάση, απέναντι στις πρωταθλήτριες ομάδες της υπόλοιπη Πελοποννήσου και αυτό είναι σημαντικό. Κρατάμε τη συμμετοχή μας κόντρα σε δυνατούς συλλόγους, παίξαμε αγώνες που πρόσφεραν πολύτιμες εμπειρίες σε όλες τις αθλήτριές μας.
Τα παιδιά μας δείξανε, πάντως, ότι δεν υστερούμε σε κάτι από τις πιο δουλεμένες ομάδες που βρήκαμε απέναντι μας στην Κόρινθο. Εμείς, δεν είχαμε δουλέψει όπως έπρεπε γι’ αυτή τη φάση, μας επηρέασαν στο τέλος, κυρίως στην προετοιμασία μας, σημαντικές απουσίες λόγω τραυματισμών και ιώσεων, μας βγήκε και κούραση.
Με το βλέμμα στο μέλλον, αυτά που προέχουν σ’ αυτές τις ηλικίες, είναι η συμμετοχή στις δραστηριότητες της ομάδας και στις προπονήσεις του συλλόγου, η σκληρή δουλειά στο γήπεδο, ώστε να έχουμε διάρκεια, και μέσω της βελτίωσης να στοχεύουμε πάντα πιο ψηλά».
Ο ΑΟ Ερμιονίδας θα συνεχίσει να δίνει βάρος στα τμήματα υποδομής και στην παραγωγή παικτών και παικτριών. Για τον σύλλογό μας η παραγωγική διαδικασία είναι πάντα πρωταρχικός στόχος, κάτι που έχει πολλά οφέλη για την ομάδα μας και γενικότερα για την κοινωνία μας. Προέχει για εμάς η γαλούχηση των παιδιών σε σωστά ιδανικά, με κύριο μέλημα τον σεβασμό και την προαγωγή της ιδέας του «φίλαθλου πνεύματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates