Social Icons

Σάββατο 13 Απριλίου 2024

Ο Α.Ο.Ερμιονίδας 83-66 τον Τήρων Αγ.Θεοδώρων (Φωτό).

 Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή του στους τελικούς του πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών ΕΣΚΑΚ, πραγματοποίησε ο ΑΟ Ερμιονίδας, το Σάββατο (13/4), στο κλειστό γυμναστήριο Ερμιόνης «Γεώργιος & Ευαγγελία Μπουρνάκη», καθώς επικράτησε με σκορ 83-66 του Τήρωνα Αγίων Θεοδώρων, στο πρώτο τους παιχνίδι για την ημιτελική φάση των playoffs. Η επιτυχία για την ομάδα μας ήρθε πολύ πιο δύσκολα από αυτό που... δείχνει το τελικό σκορ, απέναντι σ’ έναν πολύ δυνατό αντίπαλο, ο οποίος πριν από μερικές ημέρες αναδείχθηκε Κυπελλούχος ΕΣΚΑΚ.
Αυτή η νίκη έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία για τον σύλλογό μας, με δεδομένο ότι ήταν το πρώτο ματς στη σειρά, και ο ΑΟ Ερμιονίδας κατάφερε, επιδεικνύοντας αποφασιστικότητα, σε ματς που είχε δύναμη και πάθος, όπως αρμόζει σε αγώνα των playoffs, να κρατήσει το πλεονέκτημα έδρας εν όψει της συνέχειας. Όλοι οι παίκτες που αγωνίστηκαν, έβαλαν πολύτιμα «λιθαράκια» μέσα στο παρκέ σε άμυνα και επίθεση, ώστε να έρθει η νίκη, υπό τις οδηγίες του κόουτς Άκη Καλαϊτζάκη.
Η ομάδα μας από την αρχή του παιχνιδιού προσπάθησε να παίξει καλή άμυνα, αλλά μέχρι το 15’ επιθετικά δεν είχε βρει ρυθμό, με τους δυο αντιπάλους να είναι κοντά στο σκορ. Ο ΑΟ Ερμιονίδας βρέθηκε, μάλιστα, πίσω στο σκορ με τη λήξη της 1ης περιόδου. Στη συνέχεια, η άμυνα «έσφιξε» και άλλο, παίζοντας και ζώνη κατά τη διάρκεια της 2ης περιόδου, η πίεση στην μπάλα αυξήθηκε και ο Τήρωνας άρχισε να μη βρίσκει σουτ με καλές προϋποθέσεις.
Ο σύλλογός μας βελτιώθηκε και επιθετικά, παίζοντας με υπομονή, έχοντας σωστές επιλογές, καλή κυκλοφορίας της μπάλας και «διάβασμα» του αγώνα και των αδυναμιών που δημιουργήθηκαν στην αντίπαλη άμυνα, με αποτέλεσμα από το 15’ και μετά να βρεθεί μπροστά στο σκορ και να κρατήσει το προβάδισμα μέχρι το τέλος.

Ο ΑΟ Ερμιονίδας βελτίωσε και άλλο την εικόνα του στο δεύτερο ημίχρονο μέσω της άμυνας, βρήκε ρυθμό στην επίθεση, καθώς κυκλοφόρησε ακόμα καλύτερα την μπάλα, σπάζοντας και την άμυνα ζώνης που επιστράτευσε ο αντίπαλος, είτε με σουτ με καλές προϋποθέσεις, είτε με «κοψίματα» μέσα στη ρακέτα, με αποτέλεσμα να «χτίσει» διαφορά
Στην 1η περίοδο οι δυο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ, με τον Τήρωνα να παίρνει τη μεγαλύτερη διαφορά του (+8) στο 9’, όταν το σκορ έγινε 14-22, εκμεταλλευόμενος και λάθος επιλογές από τους παίκτες μας στην επίθεση. Τελικά, το 1ο δεκάλεπτο βρήκε τον σύλλογό μας πίσω στο σκορ με δυο πόντους (20-22), κάνοντας ένα 6-0 στο τελευταίο ενάμιση λεπτό.
Ο ΑΟ Ερμιονίδας μπήκε δυνατά στη 2η περίοδο και συνέχισε το σερί του, φτάνοντας στο 10-0 στο 11’, όταν το σκορ έγινε 24-22. Το ματς θύμισε… μπρα ντε φερ μέχρι και το 15', λεπτό στο οποίο οι δυο αντίπαλοι ήταν ισόπαλοι 30-30. Από αυτό το σημείο, ο σύλλογός μας πήρε το προβάδισμα και δεν το έχασε ξανά, με πολύ καλή άμυνα και σωστές επιλογές στην επίθεση. Στο 17’ και στο 20’ η ομάδα μας βρέθηκε στο +9 με 40-31 και 46-37, με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ 48-39.
Στην 3η περίοδο η διαφορά πήγε τρεις φορές στο +11, στο 22’ (50-39), στο 27’ (56-45) και στο 30’ (62-51). Τελικά, το 3ο δεκάλεπτο έληξε 62-52. Ο ΑΟ Ερμιονίδας είχε βρει ρυθμό και έτσι κατάφερε στο επόμενο πεντάλεπτο να «χτίσει» διαφορά +21 πόντων (75-54 στο 35’), φτάνοντας, τελικά στην επιτυχία στο πρώτο παιχνίδι των δυο ομάδων στη σειρά, με 83-66.
Ο ΑΟ Ερμιονίδας θα δώσει την Τετάρτη (17/4, 19:00), στο «Κρομμυώνιο» κλειστό γυμναστήριο Αγίων Θεοδώρων, το 2ο παιχνίδι της σειρά απέναντι στον Τήρωνα Αγίων Θεοδώρων. Συγχαρητήρια αξίζουν όλοι οι αθλητές και τα μέλη των προπονητικών τιμ για τις μάχες τους μέσα στο παρκέ, όσο διαρκεί ένας αγώνας.
Οι παίκτες μας και το τεχνικό τιμ συνεχίζουν την σκληρή δουλειά στις προπονήσεις, ταπεινά και σεμνά, με στόχο η ομάδα μας να παρουσιάσει ακόμα καλύτερη εικόνα μέσα στο παρκέ στη συνέχεια της σεζόν, βάσει του πλάνου που καταρτίστηκε από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου και έτσι να συνεχίσει την εξαιρετική της πορεία στο φετινό πρωτάθλημα.
Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 20-22, 48-39, 62-52, 83-66.






































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates