Social Icons

Κυριακή 7 Απριλίου 2024

Κύπελλο ΕΣΚΑΚ:Ήττα (43-55) για τον ΑΟ Ερμιονίδας από τον Τήρωνα.

 Το άγχος, που κυρίευσε τους παίκτες του ΑΟ Ερμιονίδας, λόγω της κρισιμότητας που έχει ένα μονό παιχνίδι Final-4, είχε ως αποτέλεσμα να μην δείξουν τις αγωνιστικές αρετές, τις οποίες έχουν παρουσιάσει στα περισσότερα ματς της τρέχουσας σεζόν και έτσι η ομάδα μας να γνωρίσει την ήττα με σκορ 43-55 (ο σύλλογός ήταν τυπικά γηπεδούχος), το Σάββατο (6/4), στο κλειστό γυμναστήριο των Αγίων Θεοδώρων («Κρομμυώνιο), από τον τοπικό Τήρωνα, στον 2ο ημιτελικό για το Κύπελλο ΕΣΚΑΚ.

Ο ΑΟ Ερμιονίδας θα αγωνιστεί την Κυριακή (7/4), στις 17:00, στον μικρό τελικό του θεσμού απέναντι στους Γερανούς Λουτρακίου, ομάδα που έχασε στον πρώτο ημιτελικό από τον Παναργειακό με σκορ 61-52. Στον μεγάλο τελικό θα παίξουν, στις 19:00, ο Τήρων Αγίων Θεοδώρων και ο σύλλογος του Άργους.

Η ομάδα μας, σε παιχνίδι που πήγε στη δύναμη και με πολλές άμυνες από τους αντιπάλους μας, πάνω από τα όρια του φάουλ, βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ. Σε κρίσιμα σημεία που μείωσε, βελτιώνοντας την άμυνά της, δεν είχε, όμως, το «καθαρό» μυαλό επιθετικά, για να βρεθούν οι σωστές επιλογές, ώστε να πλησιάσει περισσότερο, ακόμα και σε απόσταση… καλαθιού. Η διοργανώτρια ομάδα, έχοντας και τον κόσμο μαζί της, εκμεταλλέυτηκε λάθη του συλλόγου μας σε κρίσιμα σημεία και έτσι έφτασε στη νίκη. Είναι χαρακτηριστικό πως ο ΑΟ Ερμιονίδας είχε κακό ποσοστό και στις ελεύθερες βολές.

Για τον σύλλογό μας δεν αγωνίστηκαν στον ημιτελικό οι Αγγελής (λόγω τραυματισμού) και Σκούρτης (ταλαιπωριόταν τις προηγούμενες ημέρες από ίωση), ενώ στα πρώτα λεπτά της 2ης περιόδου (12') τραυματίστηκε ο Βλαχόπουλος, με αποτέλεσμα να μη συνεχίσει στο υπόλοιπο του αγώνα.

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο σύλλογός μας δεν είχε ρυθμό, και βρέθηκε στο 10’ να χάνει με 5-16, με τον Τήρωνα να έχει καλύτερα ποσοστά ευστοχίας. Στο 2ο δεκάλεπτο η ομάδα μας έδειξε βελτίωση, έσφιξε την άμυνά της, παίζοντας και ζώνη, μεγάλωσε την πίεση στην μπάλα, ανέβασε τα ποσοστά της και μείωσε στο -1 (19-20) στο 18'. Οι δυο ομάδες πήγαν, τελικά, στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με το σκορ στο 20-24.

Αυτή η εμφάνιση δε συνεχίστηκε, όμως, από τον σύλλογό μας στο 2ο ημίχρονο, κυρίως λόγω των λανθασμένων επιλογών, όταν η μπάλα ήταν στα χέρια των παικτών μας και έτσι το 3ο δεκάλεπτο έληξε 31-42, ενώ στο 29’ ο ΑΟ Ερμιονίδας βρέθηκε και στο -15 (27-42 στο 28’). Στο 4ο δεκάλεπτο η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, παρότι ο σύλλογός μας μείωσε στο -10 (32-42) στο 33’. Στο 35’ η ομάδα μας βρέθηκε στο -18 (32-50), μείωσε ξανά στο -10 στο 37’ (40-50), στη συνέχεια έκανε την απέλπιδα προσπάθεια για την ανατροπή, αλλά αυτό δεν έγινε, και έτσι το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 43-55.

Ο ΑΟ Ερμιονίδας θα προσπαθήσει να δείξει καλύτερο πρόσωπο μέσα στο παρκέ στον μικρό τελικό, και έτσι να κλείσει με επιτυχία τη συμμετοχή του στο Final-4 του Κυπέλλου ΕΣΚΑΚ. Για την ομάδα μας θα ακολουθήσουν τα play offs του πρωταθλήματος, έχοντας το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας, μετά την κατάκτηση της 1ης θέσης στην κανονική περίοδο.

Οι παίκτες μας και ειδικά οι νεαροί μας αθλητές, μέσα από αυτά τα παιχνίδια, που κρίνονται συμμετοχές σε τελικούς και τίτλοι, με πολύ κόσμο στις κερκίδες, μόνο να μάθουν έχουν, ειδικά στο κομμάτι της ψυχολογίας, ώστε στη συνέχεια το αγωνιστικό τους πρόσωπο να είναι ακόμα καλύτερο, μέσα και από τις καθημερινές σκληρές προπονήσεις.

Συγχαρητήρια στον Τήρωνα για την πρόκριση του στον τελικό, αλλά και για τη διοργάνωση του Final-4, παρέχοντας, εκτός των άλλων, άψογη φιλοξενία. Τα συγχαρητήρια μας και στον Παναργειακό για την πρόκρισή του, όπως και στους Γερανούς Λουτρακίου για την προσπάθειά τους. Ευχαριστούμε θερμά τους φίλους της ομάδας μας που βρέθηκαν στο κλειστό των Αγίων Θεοδώρων για να ενισχύσουν τους παίκτες και το προπονητικό τιμ.

έλος, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η ΕΣΚΑΚ, ως διοργανώτρια αρχή, θα πρέπει να προσέξει ακόμα περισσότερο θέματα που αφορούν τη συμπεριφορά διαιτητών μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, ειδικά σε παιχνίδια που παίζουν νεαροί αθλητές. Το «τουπέ» τους κατά τη διάρκεια των αγώνων, όταν οι παίκτες μάχονται, ιδρώνουν, καταθέτουν την… ψυχή τους στο παρκέ, προσπαθώντας να παρουσιάσουν το καλύτερο δυνατό πρόσωπο, είναι «κακός» σύμβουλος…
Τα δεκάλεπτα: 5-16, 20-24, 31-42, 43-55

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates