Social Icons

Κυριακή 24 Μαρτίου 2024

Μήνυμα του Δημάρχου Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλου για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

 Αγαπητές Συμπατριώτισσες,

Αγαπητοί Συμπατριώτες,

Με υπερηφάνεια και συγκίνηση γιορτάζουμε και φέτος, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την

Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Είναι ημέρα τιμής και μνήμης για την Ορθοδοξία και το μεγαλείο του Ελληνισμού!

Πριν από 203 χρόνια, η ιαχή «Ελευθερία ή Θάνατος» συγκλόνισε και τάραξε όλη την Ευρώπη,  όταν οι  Έλληνες χριστιανοί πολέμησαν για την λευτεριά τους, με αδάμαστο σθένος, με δυνατούς παλμούς στη ψυχή και περισσή γενναιότητα. Μετά από πολλές μάχες και θυσίες «υπέρ Πίστεως και Πατρίδος» κατάφεραν με ενότητα και ομοψυχία, την αποτίναξη του Οθωμανικού ζυγού και τη συγκρότηση ενός ανεξάρτητου κράτους.

Η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου αποτελεί έναν φωτεινό φάρο που μας διδάσκει και μας καθοδηγεί. Δικό μας χρέος είναι να μη λησμονήσουμε το ένδοξο παρελθόν μας και να διδασκόμαστε από αυτό. Να παραμείνουμε ενωμένοι και να προοδεύουμε συνεχώς.

Σήμερα, σε εμάς και τις νέες γενιές χρέος μας είναι να τιμήσουμε τους αγωνιστές εκείνους που με όπλα το εθνικό φρόνημα και την πίστη στην ελευθερία ξεκίνησαν έναν αγώνα που διέσχισε τους αιώνες και παρέμεινε επίκαιρος και διαρκής.

Τιμώντας το όραμα των προγόνων μας οφείλουμε με σεμνότητα να μεταλαμπαδεύουμε, μέσω των πράξεων μας,  τα ιδανικά και τις αξίες για Ελευθερία, Ανεξαρτησία, Αλληλεγγύη, Ενότητα, Ισότητα και Δικαιοσύνη.

Έχουμε ως καθήκον να φανούμε αντάξιοι όλων εκείνων των επαναστατών που θυσίασαν ακόμα και τη ζωή τους για να αναπνέουμε εμείς σήμερα Ελεύθεροι.

Αξιοποιώντας τη φράση του Ρήγα Φεραίου «Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά!», αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε έναν καλύτερο κόσμο.

Το οφείλουμε σε όλους εκείνους που πέρασαν και πολύ περισσότερο σε όσους θα έρθουν.

Χρόνια Πολλά Ερμιονίδα!

Χρόνια Πολλά Ελλάδα!

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας,

Ιωάννης Γεωργόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates