Social Icons

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024

Ρομπέρτο Λούζης (Α.Ο.Ερμιονίδας): «Με σκληρή δουλειά έρχονται οι επιτυχίες – Μας… αρέσει που έχουμε δημιουργήσει προσδοκίες, γινόμαστε καλύτεροι!»

 Στη φιλοσοφία που διέπει όλον τον σύλλογό μας αναφέρθηκε ο Ρομπέρτο Λούζης, μιλώντας για τη μέχρι τώρα πορεία του ΑΟ Ερμιονίδας στην τρέχουσα σεζόν και ειδικότερα στο πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών ΕΣΚΑΚ, με την ομάδα μας να είναι στην 1η θέση της βαθμολογίας.

«Με σκληρή δουλειά έρχονται οι επιτυχίες. Μας… αρέσει που έχουμε δημιουργήσει προσδοκίες, γινόμαστε καλύτεροι», υπογράμμισε ο δυναμικός πάουερ φόργουορντ, ο οποίος αγωνίστηκε με τον σύλλογό μας την προηγούμενη σεζόν και στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. «Και στον τελευταίο αγώνα δείξαμε ότι είμαστε μια "γροθιά" και "διψασμένοι"», ανέφερε ακόμα.
Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Ρομπέρτο Λούζη:
-Ρομπέρτο, ο ΑΟ Ερμιονίδας επέστρεψε στις επιτυχίες στο προηγούμενο παιχνίδι, στο οποίο παίξατε ξανά δυνατή άμυνα, κάνατε κλεψίματα, βρίσκοντας έτσι πόντους στο ανοιχτό γήπεδο και με εύκολα καλάθια. Ποια θεωρείς ότι είναι, αγωνιστικά, τα δυνατά σας «σημεία» ως ομάδα, με βάση την εικόνα σας από την αρχή της σεζόν;
«Για εμάς η προηγούμενη ήταν μια δύσκολη εβδομάδα, καθώς προετοιμαστήκαμε με πολλές απουσίες, λόγω τραυματισμών. Έλειψε και ο κόουτς από τις προπονήσεις. Την ημέρα του αγώνα δείξαμε, όμως, ότι είμαστε όλοι μαζί, μια "γροθιά" και "διψασμένοι" να συνεχίσουμε ότι έχουμε "χτίσει" μέχρι στιγμής. Σίγουρα, η ενέργεια που βγάζουμε στην άμυνα, αλλά και ο τρόπος που τρέχουμε στην επίθεση είναι τα στοιχεία που μας ξεχωρίζουν ως ομάδα. Έχουμε δρόμο μπροστά μας και θέλουμε σε κάθε παιχνίδι να είμαστε καλύτεροι, βάσει του πλάνου που δουλεύουμε».
-Ποια είναι η φιλοσοφία του παιχνιδιού που σας έχει περάσει και ζητάει να έχετε ο κόουτς Καλαϊτζάκης; Βλέπουμε ότι ο προπονητής σας δείχνει «τελειομανής» από τις αντιδράσεις του στον πάγκο.
«Τα εύκολα λάθη που κάνουμε κάποιες φορές κατά τη διάρκεια των αγώνων, είναι ένας τομέας που πρέπει να βελτιώσουμε. Τότε, σίγουρα ο κόουτς θα είναι πιο ήρεμος! Αυτό που θέλει, ο προπονητής μας είναι να τα δίνουμε όλα, βάσει των όσων μας έχουν ζητηθεί να κάνουμε, όσο χρόνο και εάν είμαστε στο παρκέ. Είναι σημαντικό να έχουμε γρήγορες επιστροφές, να κλείνουμε τους χώρους και να τρέχουμε στο ανοιχτό γήπεδο. Αυτά είναι κάποια από τα πράγματα που ζητάει ο κόουτς Καλαϊτζάκης».
-Ακολουθεί νέο δυνατό παιχνίδι στο Άστρος απέναντι στον Πήγασο. Ποιοι είναι οι τομείς που θα κρίνουν τον νικητή; Πώς αντιμετωπίζετε αυτό το ματς;
«Πιστεύω ότι όποια ομάδα δείξει μέσα στο παρκέ ότι θέλει το ματς παραπάνω, θα είναι και η νικήτρια. Σίγουρα θα είναι ένα παιχνίδι που θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Εμείς, όπως κάνουμε όλη τη σεζόν, θα δουλέψουμε μέσα στην βδομάδα για να είμαστε έτοιμοι για έναν δυνατό αγώνα».
-Πώς βλέπεις τη συνέχεια της χρονιάς και του πρωταθλήματος; Πού μπορεί να φτάσει η ομάδα, βάσει και του πλάνου που έχει μπει από την αρχή της σεζόν;
«Μετά από 16 αγωνιστικές έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα για εμάς. Θα έλεγα πως έχουμε θέσει για τους εαυτούς μας στόχους που είναι πιο υψηλοί από αυτούς που… βλέπαμε στην αρχή της σεζόν, με δεδομένα πως στο ρόστερ υπάρχουν πολλά νέα παιδιά. Είμαστε πρώτοι και εκεί θέλουμε να τελειώσουμε, σ’ αυτή τη θέση. Πάντα με μοναδικό σκεπτικό την σκληρή δουλειά, με το κεφάλι χαμηλά και με σεβασμό προς το άθλημα και όλους τους αντιπάλους. Το συστατικό της επιτυχίας είναι η δουλειά και αυτό έχει γίνει σε όλους αντιληπτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates