Social Icons

Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Αγρίμης: «Δίνουμε πάντα το 100%, να μείνουμε πιστοί στο πλάνο μας»

 Από τα χέρια και το μυαλό του Αντώνη Αγρίμη… περνάνε, πολλές φορές, όταν βρίσκεται στο παρκέ, η σωστή οργάνωση του παιχνιδιού, το στήσιμο της ομάδας, με βάση τα όσα ζητάει ο κόουτς, ειδικά, όταν η μπάλα πρέπει να μπει στο αντίπαλο καλάθι.

Όλα… ξεκινούν, όμως, από την καλή χημεία και την ομοιογένεια και στα δυο μέρη του παρκέ, για να έρθει η καλή εικόνα και το θετικό αποτέλεσμα, όπως μας εξηγεί ο νεαρός πλέι μέικερ για τη μέχρι τώρα πορεία του ΑΟ Ερμιονίδας, κοιτώντας και το μέλλον.
«Έχουμε δουλέψει πολύ από την αρχή της προετοιμασίας όλοι μαζί, έχουμε δημιουργήσει μια πολύ καλή χημεία και παρέα μεταξύ μας. Προσπαθούμε όλοι να δίνουμε το 100% και να ακολουθούμε όσα μας ζητάει ο προπονητή μας», αναφέρει χαρακτηριστικά, μιλώντας και για τη συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα στους παίκτες και το τεχνικό τιμ. «Αυτό που πρέπει να κάνουμε στη συνέχεια, είναι να παίζουμε το παιχνίδι μας, να το χαιρόμαστε, ακολουθώντας το πλάνο που έχουμε από την αρχή της σεζόν, βοηθώντας πάντα ο ένας τον άλλον. Τότε, το πώς θα κυλήσει η συνέχεια, εξαρτάται μόνο από εμάς», συμπληρώνει ο νεαρός πλέι μέικερ.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αντώνη Αγρίμη:

-Ο ΑΟ Ερμιονίδας επέστρεψε στις επιτυχίες στον τελευταίο του αγώνα και δείχνει να έχει… αντοχές ως ομάδα για να παραμείνει ψηλά. Ως σύνολο έχετε παρουσιάσει στα περισσότερα παιχνίδια πρωταθλήματος ένα ομοιογενές πρόσωπο, ανεξάρτητα από τους παίκτες που αγωνίζονται. Πιστεύεις ότι αυτό είναι το πιο δυνατό σας σημείο μέσα στο παρκέ;
«Σίγουρα, η ομοιογένεια που παρουσιάζουμε ως σύνολο είναι από τα δυνατά μας σημεία. Έχουμε δουλέψει πολύ από την αρχή της προετοιμασίας όλοι μαζί, έχουμε δημιουργήσει μια πολύ καλή χημεία και παρέα μεταξύ μας. Αυτό βγαίνει μέσα στο γήπεδο. Προσπαθούμε όλοι να δίνουμε το 100% και να ακολουθούμε το πλάνο του προπονητή μας, ανεξάρτητα με το αν έχουμε απουσίες ή με τον αντίπαλο που βρίσκεται απέναντι μας».
-Όπως είπε ο κόουτς Καλαϊτζάκης, οι αντίπαλοί σας έχουν, πλέον, διαβάσει στοιχεία από το παιχνίδι σας. Πώς νομίζεις ότι μπορείτε ως ομάδα να ανταπεξέλθετε σ’ αυτό το γεγονός, συνεχίζοντας τη θετική σας πορεία;
«Τελειώσαμε τον πρώτο γύρο χωρίς ήττα, νικώντας όλα τα ντέρμπι, άλλα πιο εύκολα, άλλα πιο δύσκολα, στα περισσότερα παιχνίδια καταφέραμε να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας. Είναι δεδομένο ότι όλοι οι αντίπαλοι θέλουν να κερδίσουν τον πρώτο, επομένως όλοι προσπαθούν να μας διαβάσουν όσο καλύτερα γίνεται. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να παίζουμε το παιχνίδι μας και να το χαιρόμαστε. Αν μείνουμε στο πλάνο μας, που στηρίζεται στην καλή άμυνα, στο τρέξιμο και στο να βοηθάμε πάντα ο ένας τον άλλον, τότε, το πώς θα κυλήσει η συνέχεια, εξαρτάται μόνο από εμάς».
-Πώς βλέπεις τη συνέχεια του πρωταθλήματος; Πιστεύεις ότι μέχρι την τελευταία αγωνιστική θα κρίνονται καταστάσεις; Για τoν σύλλογο ακολουθεί το ντέρμπι με τον Παναργειακό εκτός έδρας. Ποια στοιχεία θα κρίνουν το ποια ομάδα θα επικρατήσει;
«Από τη δική μας πλευρά, δεν πρέπει και δε θέλουμε να προτρέχουμε, προσπαθούμε πάντα να κοιτάμε μόνο το ερχόμενο παιχνίδι και στο τέλος θα κάνουμε, αυτό που λέμε, “ταμείο”, σε σχέση και με τους αντιπάλους μας. Το σίγουρο είναι πως το πρωτάθλημα έχει ανταγωνισμό και χρειάζεται από όλους μας μεγάλη προσπάθεια. Έχουμε γεννήσει προσδοκίες ως ομάδα, αλλά αυτό μας αρέσει, καθώς μας δίνει κίνητρο, με βάση το πλάνο που έχουμε από την αρχή της σεζόν, με πρωταρχικό στόχο μας τη βελτίωσή μας από προπόνηση σε προπόνηση, από ματς σε ματς.
Τώρα ακολουθεί ο αγώνας με τον Παναργειακό. Είναι ακόμα ένα ντέρμπι εκτός έδρας, πρόκειται για παιχνίδι, στο οποίο πρέπει να μπούμε από την αρχή με αποφασιστικότητα και να παίξουμε σκληρά, ακολουθώντας το πλάνο μας. Θα πρέπει να δείξουμε ότι το θέλουμε παραπάνω από τον αντίπαλο. Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι και πρέπει όλοι μας να είμαστε έτοιμοι για όσο διάστημα και αν παίξει ο καθένας από εμάς τους παίκτες και για ό,τι μας ζητήσει ο προπονητής».
-Οι πλέι μέικερ χαρακτηρίζονται από πολλούς «προπονητές» μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Πόσο δύσκολο είναι να υπάρχει σωστή οργάνωση του παιχνιδιού, τροφοδότηση των συμπαικτών σου χωρίς λάθη, επιλογή του συστήματος και στήσιμο της ομάδας στο παρκέ, με βάση τα όσα ζητάει ο κόουτς;
«Σίγουρα δεν είναι εύκολο, προσπαθώ πάντα να βάλω όλους τους συμπαίχτες μου στο παιχνίδι και να έχω καλή επικοινωνία με τον κοουτς. Βοηθάει, σίγουρα, και το πλάνο που έχουμε ως ομάδα και όπως ανέφερα, έχουμε δουλέψει πολύ από την προετοιμασία σε όλους τους τομείς. Συνεχίζουμε την σκληρή δουλειά. Όλοι έχουμε την ελευθερία κινήσεων που μας αναλογεί, προφανώς έχουμε και άριστη καθοδήγηση από το προπονητικό τιμ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates