Social Icons

Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024

Γιάννης Μαργέτας :Η θετική συμβολή του Παπα-Γκίκα στην κοινωνία μας είναι ανυπολόγιστη

Σημαντική η σημερινή ημέρα για το Κρανίδι, την τοπική εκκλησία, την τοπική κοινωνία. Σε

κατανυκτική και συγκινητική ατμόσφαιρα, με πλήθος κόσμου, τελέστηκε η Κυριακάτικη θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου (Κάτω Παναγία) στο Κρανίδι.

Ο Εφημέριος πατήρ Γκίκας Παπαδημητρίου μετά από σχεδόν 63 χρόνια διακονίας στην Κάτω Παναγία, παραδίδει τη σκυτάλη στον ιερέα πατέρα Γεώργιο Δρακόπουλο.
Ο πατήρ Γκίκας, ο τόσο γνωστός και αγαπημένος σε όλους μας παπα-Γκίκας, από μικρό παιδί ήταν προσανατολισμένος στην ιεροσύνη και έχει αφιερώσει όλη τη ζωή του στην ενορία και στο ποίμνιο.
Το σπινθηροβόλο πνεύμα του, η εντυπωσιακή μνήμη του, η βαθιά γνώση της τοπικής ιστορίας, η αυθεντικότητα, η ρητορική του δεινότητα, η προσήλωσή του στον άνθρωπο, οι ιερατικές και διοικητικές του ικανότητες τον καθιστούν πολύτιμο κεφάλαιο για τον τόπο μας.
Δεν ξεχνώ ποτέ τις συζητήσεις, τις παραινέσεις του, τις συμβουλές του, όταν μαθητής στο Γυμνάσιο πηγαίναμε με συμμαθητές μου απ΄ όλη την Ερμιονίδα στο σπίτι του μετά το σχολείο και μέχρι να φύγουμε με τα λεωφορεία για τα χωριά μας.
Η θετική συμβολή του στην κοινωνία μας είναι ανυπολόγιστη.
Ο πατήρ Γεώργιος με τη μόρφωση, την έμφυτη ευγένειά του και την προσήλωσή του στην εκκλησία, φέρελπις κληρικός, θα είναι ΑΞΙΟΣ συνεχιστής του πολύπλευρου έργου του παπα-Γκίκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates