Social Icons

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023

Γιάννης Μαργέτας : Τα λεφτά στους λογαριασμούς τους είδαν οι «Νέοι Αγρότες» της Ερμιονίδας.

 Τα λεφτά στους λογαριασμούς τους είδαν οι «Νέοι Αγρότες» της Ερμιονίδας, ύψους 40.000 € ο κάθε ένας.

Ιδιαίτερη η χαρά και η ικανοποίηση τόσο η δική μου για τις δύο αποτελεσματικές επισκέψεις στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το θέμα, όσο και των τεσσάρων εκπροσώπων της Ερμιονίδας που με συνόδεψαν στη δεύτερη επίσκεψη στο Υπουργείο.
Οι επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν επειδή οι προτάσεις των «Νέων Αγροτών» μας είχαν απορριφθεί, εξαιτίας του αποχαρακτηρισμού της περιοχής μας ως ημιορεινής.
Να υπενθυμίσω ότι είχε γίνει δεκτή απολύτως η πρότασή μου στις εν λόγω επισκέψεις τον Φεβρουάριο του 2023, όπως κατατέθηκε με το σχετικό υπόμνημα, το οποίο κοινοποιήθηκε και σε όλα τα πολιτικά κόμματα, επιπλέον δε κατατέθηκε στη Βουλή στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης ατόφια, χωρίς απολύτως καμία προσθήκη ή αλλαγή.
Κερδίσαμε για τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο της Ερμιονίδας μία σημαντική μάχη, αλλά όχι τον πόλεμο.
Επιλύσαμε το θέμα των «Νέων Αγροτών» και επωφελήθηκαν 2096 νέοι αγρότες πανελλαδικά. Παραμένει όμως στην Ερμιονίδα το πρόβλημα του αποχαρακτηρισμού της περιοχής μας ως ημιορεινής, με τις δραματικές συνέπειες που συνεχίζει να έχει στις Ευρωπαϊκές επιδοτήσεις των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας.
Θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να αγωνιζόμαστε για την αλλαγή του εξωπραγματικού αυτού γεγονότος, ώστε να ξαναζωντανέψουμε στους νέους μας το ενδιαφέρον να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα και τελικώς να παραμείνουν και να δουλέψουν στον τόπο τους.
03 Νοεμβρίου 2023,
Γιάννης Μαργέτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates