Social Icons

Κυριακή 20 Μαρτίου 2022

Διπλό παραμονής η Ερμιονίδα μέσα στην Νέα Επίδαυρο

 

Σημαντική νίκη με σκορ 2-1 πέτυχε η ΑΕ Ερμιονίδας στη Νέα Επίδαυρο απέναντι στον τοπικό

Φοίνικα για την 20η αγωνιστική 

του 5ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας και έτσι η ομάδα μας είναι, πλέον, μια… ανάσα από την εξασφάλιση της παραμονής της, ενώ απομένουν δυο «στροφές» για την ολοκλήρωση των παιχνιδιών.

Ο σύλλογός μας επέστρεψε στις επιτυχίες, ανέβηκε στην 5η θέση με 27 βαθμούς, μετρώντας μέσα στο 2022 στο πρωτάθλημα απολογισμό 6-1-3, με αποτέλεσμα να κρατάει την τύχη στα… χέρια του, ενώ ακολουθούν τα παιχνίδια με τον ΓΣ Ηλιούπολης (εντός) και τον Άγιο Ιερόθεο (εκτός).

Η ΑΕ Ερμιονίδας έφτασε στο «διπλό», κόντρα σε μια ομάδα που έχει δείξει καλό πρόσωπο όλη τη σεζόν, με ανατροπή στο σκορ. Το ματς έγινε σε χειμωνιάτικες συνθήκες με κρύο, χιονόνερο και χιόνι, ενώ ανασταλτικός παράγοντας στις προσπάθειες των παικτών αποτέλεσε, κατά διαστήματα, και ο δυνατός αέρας.

Η ομάδα μας μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και στο 8’ ο Τριμπόνιας δεν πρόλαβε παράλληλη μπαλιά του Κυπαρίσση. Στο 13’ σούταρε από καλή θέση ο τελευταίος και η μπάλα βγήκε λίγο άουτ. Ακολούθησε στο 14’ νέα φάση για την ΑΕ Ερμιονίδας, όταν ο Σαμαράς εκτέλεσε… γλυκά φάουλ, και μέσα στην περιοχή δεν πρόλαβαν την μπάλα αρχικά ο Βιρβίλης και στη συνέχεια ο Τουλής.

Ο Φοίνικας Νέας Επιδαύρου ισορρόπησε στη συνέχεια και «απάντησε» στο 16’, όταν ο Μπιτζής έκανε ωραία ενέργεια, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ, μετά από σέντρα σουτ του επιθετικού της γηπεδούχου. Στο 18’ ο Χατζηστάμου σούταρε από καλή θέση, μέσα από την περιοχή και η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 19’ ο σύλλογός μας έφτασε κοντά στο γκολ με τον Τρέσα, όταν το σουτ του πέρασε άουτ από καλή θέση, μετά από σέντρα του Διαμαντόπουλου από δεξιά, ενώ είχε προηγηθεί ωραία ενέργεια του τελευταίου με τον Λαντίκα.

Στο 20’ ο Σαμαράς στάθηκε άτυχος. Σε μια ενέργειά του από τα αριστερά τραυματίστηκε στο πόδι και δεν μπόρεσε να συνεχίσει, με αποτέλεσμα στο 24’ να μπει στη θέση του ο Μερτύρης.

Στη συνέχεια η γηπεδούχος πήρε… μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Στο 23’ σέντραρε ο Μούγιος από δεξιά και ο Μπιτζής δεν έπιασε καλά το γυριστό σουτ στο ύψος της μεγάλης περιοχής. Για τον Φοίνικα Νέας Επιδαύρου «καρποφόρησε» η υπεροχή του στο συγκεκριμένο διάστημα στο 28’. Ο Χατζηστάμου έφυγε στην πλάτης της άμυνας από δεξιά, μετά από πάσα του Βράζιου και πλάσαρε εύστοχα τον Στόικου, την ώρα που ο 26χρονος τερματοφύλακας επιχειρούσε με έξοδο να του κλείσε το πεδίο, «γράφοντας» το 1-0...

Η ομάδα μας προσπάθησε στα επόμενα λεπτά να βγει από τη δύσκολη θέση που είχε βρεθεί και στο 31’ ο Κυπαρίσσης σούταρε μέσα από την περιοχή, μετά από προσπάθεια του Λαντίκα και μπλόκαρε ο Δασσινός. Ο Τριμπόνιας Γ. εκτέλεσε αδύναμα φάουλ για τον σύλλογό μας από πολύ καλή θέση, με την μπάλα να καταλήγει στα χέρια του τερματοφύλακα της γηπεδούχου.

Η ΑΕ Ερμιονίδας συνέχισε να πιέζει και πέτυχε το 1-1 στο 36’, μετά από ωραία προσπάθεια. Συγκεκριμένα, ο Λαντίκας βρήκε όμορφα τον Διαμαντόπουλο στα δεξιά και ο τελευταίος την κατάλληλη στιγμή έκανε την συρτή σέντρα, με τον επερχόμενο Τρέσα να βρίσκει τη μπάλα με τη… μία, στέλνοντάς την στη γωνία του τέρματος.

Στο 43’ ο Παπαιωάννου προσπάθησε να πετύχει ένα πολύ όμορφο τέρμα, όταν σούταρε από το κέντρο, βλέποντας τον Στόικο εκτός εστίας, με την μπάλα να φεύγει άουτ. Στο 44’ η ομάδα μας έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν κεφαλιά του προωθημένου Βιρβίλη, μετά από σέντρα-σουτ του Τρέσα, έφυγε λίγο άουτ. Στο 45’ σουτ του Κιοσσέ μπλόκαρε ο Δασσινός.

Ο σύλλογός μας κατάφερε να προηγηθεί νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο, αιφνιδιάζοντας τη γηπεδούχο. Στο 47’ ο Μερτύρης έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Τριμπόνιας Γ. «κατέβασε» την μπάλα μέσα στην περιοχή και με σουτ πέτυχε το 1-2.

Στο 58’ απείλησε ο Φοίνικας Νέας Επιδαύρου, όταν ο Παπαϊωάννου βρέθηκε σε καλή θέση, σούταρε και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, με την ομάδα μας να κοιτάει πρωτίστως να διαφυλάξει την εστία της. Στο 80’ ο Αντωνόπουλος έπιασε την κεφαλιά, μετά από σέντρα του Λαντίκα και μπλόκαρε ο Δασσινός. Στο 89’ ο Λαντίκας βρήκε τον Κυπαρίσση, αλλά ο τελευταίος πλάσαρε αδύναμα, με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στα χέρια του τερματοφύλακα της γηπεδούχου.

Πολύ καλή η διαιτησία του Λιάρου, που είχε για βοηθούς τους Μπεκιάρη, Σόβολο, όλοι του συνδέσμου Λακωνίας. Στο 89’ αποβλήθηκε με 2η (η 1η στο 31’ για αντιαθλητική συμπεριφορά) κίτρινη κάρτα ο Τριμπόνιας Π., Στο 74’ αντίκρισε τη κίτρινη κάρτα του ρέφερι και ο Θωμάς.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΝΕΑΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ (Δημήτρης Κρεμμύδας): Δασσινός, Λερμάς (46’ Θωμάς), Σερμάγιας (46’ Γκουρμιώτης), Τριμπόνιας Π., Μπούκουρης, Παπαϊωάννου (59’ Κοκκώνης), Μούγιος, Βράζιος, Μπιτζής (59’ Μελάνης), Πούτσης, Χατζηστάμου (46’ Καρέλης).

ΑΕ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ (Μανώλης Σκύβαλος): Στόικος, Διαμαντόπουλος, Σαμαράς (23’ λ.τ. Μερτύρης), Βιρβίλης, Τζιέρης, Τουλής, Τριμπόνιας Γ. (71’ Αντωνόπουλος), Κυπαρίσσης, Κιοσσές, Τρέσα, Λαντίκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates