Social Icons

Κυριακή 20 Μαρτίου 2022

Αρχιμήδης Ασίνης -Πήγασος Αστρους 43-54 .

 Ένα ακόμη εξαιρετικό κρίσιμο ντέρμπι καλούνταν να δώσει μέσα σε λίγες ημέρες ο Πήγασος
Θυρέας, αυτή τη φορά το στο κλειστό γυμναστήριο το Ναυπλίου με αντίπαλο τον Αρχιμήδη Ασίνης. Οι δύο ομάδες διεκδικούσαν τη νίκη η οποία θα έδινε το πλεονέκτημα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Το βράδυ του Σαββάτου (19/03) η ομάδα του Πήγασου κατάφερε να φτάσει στη σπουδαία νίκη με 43-54 εξασφαλίζοντας τον πρώτο λόγο για τον τίτλο. Πλέον με νίκες στα ματς με Μέγα Αλέξανδρο στο Άστρος και Άρατο στο Κιάτο, η ομάδα της Βόρειας Κυνουρίας κατακτά το πρωτάθλημα στην ΕΣΚΑΚ και την άνοδο στην Γ’ Εθνική κατηγορία!

Αγωνιστικά ο Πήγασος είχε το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια του ματς και παρά την πίεση που δέχθηκε κατά διαστήματα στην β’ και γ’ περίοδο, «άντεξε» και έφτασε σε μια δίκαιη επικράτηση.

  

 Καλύτερο ξεκίνημα για τον Πήγασο στο ματς…

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης η ομάδα του Πήγασου μπήκε πιο δυνατά στο παρκέ και έχοντας καλύτερη αμυντική λειτουργία και έλεγχο των ριμπάουντ. Αποτέλεσμα ήταν να έρθει η πρωτοπορία με 2-9 στα 06’23 και 6-17 στα 01’40. Ένα προβάδισμα που πήρε η ομάδα της Κυνουρίας και με τη βοήθεια αρκετών λύσεων από την περιφέρεια. Η ομάδα του Αρχιμήδη ανέβασε ρυθμούς και κατάφερε να μειώσει σε 11-17 στα 01’13, σκορ που διατηρήθηκε μέχρι το φινάλε του α’ δεκαλέπτου.

Στο συγκεκριμένο κρίσιμο ματς ο Πήγασος δεν πήρε πολλούς πόντους από τον Κοψαύτη κυρίως σε ότι αφορά το α’ μέρος. Αν και αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει άγχος και πίεση στην ομάδα του Άστρους σ’ ένα τόσο κρίσιμο ματς, τελικά δεν έπαιξε καθόλου ρόλο στο να βρουν λύσεις στην επίθεση οι υπόλοιποι παίκτες της ομάδας, στα χρονικά σημεία όπου ο μεγάλος ηγέτης των «βυσσινί» σιωπούσε στην επίθεση.

 Νευρικότητα στην επίθεση από τις δύο ομάδες…

Το β’ δεκάλεπτο ξεκίνησε αρκετά νευρικά για τις δύο ομάδες με εκατέρωθεν άστοχες επιθέσεις. Στα 05’50 το σκορ ήταν στο 13-18 με τις δύο ομάδες να έχουν πετύχει από μία ελεύθερη βολή. Ένα διάστημα το οποίο αποδείχθηκε κακό επιθετικά για τον Πήγασο, με χαμένα πολλά σουτ αλλά και κάποια λάθη. Την ίδια ώρα οι «βυσσινί» υπέπεσαν σε πολλά φάουλ, αρκετά από τα οποία δίνονταν με ιδιαίτερη ευκολία από τους διαιτητές σε βάρος των «Αρκάδων».

Ο Πήγασος παρ’ όλα αυτά κατάφερε και διατηρήθηκε μπροστά στο σκορ κυρίως με την επιθετική συνεισφορά του Πασολάρι. Στο 16-23 το σκορ στα 02’36 και στο 16-25 στα 01’40. Το σκορ του ημιχρόνου διαμορφώθηκε στο 19-27. Η β’ περίοδος αποδείχθηκε αρκετά νευρική επιθετικά με μόλις 18 πόντους από τις δύο ομάδες. Μια «εικόνα» που αποδείχθηκε ότι ευνόησε τον Πήγασο που διατήρησε αφ’ ενός το προβάδισμα και αφ’ εταίρου δεν επέτρεψε στους «γηπεδούχους» να αποκτήσουν ρυθμό στο ματς.

 Άντεξε η ομάδα της Κυνουρίας στη γ’ περίοδο…

Στην επανάληψη και ειδικά στο πρώτο πεντάλεπτο οι «γηπεδούχοι» μπήκαν καλύτερα στο παρκέ. Διάστημα με διαδοχικές τεχνικές ποινές, ένταση στην εξέδρα και τον Πήγασο να προσπαθεί να βρει συγκέντρωση στη επίθεση και να ψάξει τις λύσεις επιθετικά που θα τον «ξεκόλλαγαν» στο σκορ. Οι «γηπεδούχοι» ολοκλήρωσαν ένα επί μέρους 9-2 με το οποίο μείωσαν σε 28-29 στα 04’54 της γ’ περιόδου.

Στο δεύτερο μισό του γ’ δεκαλέπτου ο Πήγασος στηρίχθηκε στην άμυνα και στον έλεγχο των ριμπάουντ, ενώ παράλληλα βρίσκοντας κάποιες λύσεις στη επίθεση κατάφερε με μεγάλη πίεση να κρατήσει το προβάδισμα από την αρχή του παιχνιδιού μετά το 2-0, κλείνοντας το δεκάλεπτο με προβάδισμα 33-36. «Σύμμαχος» του Πήγασου αξίζει να σημειωθεί ότι όχι μόνο στο γ’ δεκάλεπτο αλλά συνολικά σε όλη την αναμέτρηση, αποτελέσαν οι πολλές άστοχες βολές της ομάδας της Ασίνης! Πολλές χαμένες ευκαιρίες να «κλείσουν» να φέρουν το ματς στα ίσα ή και να περάσουν σε κάποια χρονικά σημεία μπροστά στο σκορ.

 

Πήγασος στο φινάλε!

Στο τελευταίο δεκάλεπτο τα δύο καλάθια του Πήγασου στο ξεκίνημα έδωσαν προβάδισμα με 33-40. Μια διαφορά σημαντική, αν κρίνει κανείς ότι Πήγασος σε όλη τη διάρκεια του ματς και παρά τα άσχημα διαστήματα είχε συνεχώς την πρωτοπορία στο σκορ. Παρά το 36-40 στα 06’14, οι «γηπεδούχοι» είχαν αρχίσει να χάνουν τη συγκέντρωσή επιθετικά με τον Αρκαδικό σύλλογο να βελτιώνει την αμυντική λειτουργία του και να ελέγχει και τα ριμπάουντ.

Το ψυχολογικό πλεονέκτημα βοήθησε στο να έρθουν και οι κρίσιμοι διαδοχικοί πόντοι στην επίθεση για τους «φιλοξενούμενους». Οι κακές αποφάσεις των διαιτητών συνεχίστηκαν και στο τελευταίο δεκάλεπτο (σ.σ. ανύπαρκτα επιθετικά φάουλ και τραβηγμένες τεχνικές ποινές). Κάπως έτσι το σκορ εξελίχθηκε σε 38-46 στα 04’30 και στο 40-50 στα 02’00 με τη νίκη να έχει πλέον «κλειδώσει» για την ομάδα του Άστρους, με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 43-54.

 Παραλειπόμενα από την αναμέτρηση…

● Εντυπωσιακή ατμόσφαιρα με γεμάτη την εξέδρα στο κλειστό γυμναστήριο Ναυπλίου, με φιλάθλους και από τις δύο ομάδες.
● Δεν έλλειψε η ένταση στις εξέδρες ωστόσο στη διάρκεια της αναμέτρησης που ευτυχώς περιορίστηκε σε φραστικό επίπεδο, δημιουργώντας αρνητική «εικόνα» στη συνολική ατμόσφαιρα.
● Παρά τις όποιες εντάσεις στην εξέδρα, η συμπεριφορά των ανθρώπων των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο και στους πάγκους ήταν υποδειγματική! Βασικός λόγος για να μην ξεφύγει η κατάσταση στην εξέδρα.
● Με λάθη η διαιτησία της αναμέτρησης με δυο μέτρα και δυο σταθμά στις υποδείξεις σε βάρος των «φιλοξενούμενων» κυρίως σε ότι αφορά τις υποδείξεις φάουλ. Δεν έλλειψαν και υπερβολικές υποδείξεις σε περιπτώσεις βημάτων και τεχνικών ποινών.
● Η άμυνα αποδείχθηκε το «κλειδί» στην εξασφάλιση αυτής της σπουδαίας νίκης του Πήγασου Θυρέας, αφού παρά τα «σκαμπανεβάσματα» στην επίθεση, η ομάδα της Αρκαδίας δεν έχασε ποτέ το προβάδισμα με εξαίρεση του 2-0 στο ξεκίνημα. Παράλληλα οι «βυσσινί» περιόρισαν τον αντίπαλο στους 43 πόντους, όταν μέχρι το συγκεκριμένο ντέρμπι ο Αρχιμήδης σκόραρε 61,6 πόντους/ματς.
● Ο Γιώργος Κοψαύτης αν και άστοχος στο α’ μέρος είχε σημαντική συνεισφορά στην επίθεση στη συγκεκριμένη αναμέτρηση (για ακόμη ένα ματς πάνω από τους 20 πόντους), αλλά ο Πήγασος είχε βοήθεια σ’ αυτό τον τομέα και από τα υπόλοιπα παιδιά της ομάδας! Στο συγκεκριμένο ντέρμπι η συνεισφορά ήταν ομαδική όχι μόνο στην άμυνα αλλά και στην επίθεση!
● Στο φινάλε της αναμέτρησης η ομάδα του Πήγασου κατευθύνθηκε προς τον φίλαθλο κόσμο της και όλοι μαζί πανηγύρισαν τη σπουδαία αυτή νίκη.
● Το σύνθημα «Νάτο, νάτοι οι Πρωταθλητές!» ήχησαν αρκετές φορές στο κλειστό γυμναστήριο του Ναυπλίου στο τέλος της αναμέτρησης.
 Ακολούθησε θερμή υποδοχή στο Άστρους από φιλάθλους των «βυσσινί» με καπνογόνα και πυρσούς που έκαναν τη νύχτα – μέρα!

Ρεπορταζ :contraepithesi.gr
Βίντεο: ArgolidaPortal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates