Social Icons

Σάββατο 22 Μαΐου 2021

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τον αλιευτικό τουρισμό πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή 21 Μαΐου, στο πανέμορφο γραφικό ψαροχώρι της Ερμιονίδας, την Κοιλάδα.( Φωτό-Βίντεο).

Την εκδήλωση, διοργάνωσαν η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Πάρνωνα, η οποία έλαβε χώρα στο Valley Cafe.

Την συζήτηση συντόνισε η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κα. Άννα Καλογεροπούλου, η οποία έδωσε αρχικά τον λόγο στον Δήμαρχο Ερμιονίδας να χαιρετήσει την εκδήλωση με ένα θερμό καλωσόρισμα.
Στην συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος απηύθυνε χαιρετισμό, δίνοντας την σκυτάλη στον Γιώργο Λουρδή συνιδρυτή και συνεργάτη του Fishing Trips, ο οποίος μας μίλησε για την ανάπτυξη του αλιευτικού τουρισμού από την Πελοπόννησο σε όλη την Ελλάδα.
Η Χριστίνα Καλαθά διευθύντρια του Ενδιάμεσου Φορεά Αλιείας του Δικτύου Συνεργασίας της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Αττικής μας ενημέρωσε για θέματα σχετικά με τον αλιευτικό τουρισμό, τον εναλλακτικό τουρισμό και το εναλλακτικό εισόδημα ενώ ο Αναστάσιος Λαδάς της Poros Fishing Trips μας εξιστόρησε τις δικές του βιωματικές εμπειρίες ως επαγγελματίας του αλιευτικού τουρισμού τα τελευταία χρόνια.
Τέλος ο συνεργάτης της “Πάρνωνας” Α.Ε. Μαρίνης Γιώργος Κανελλόπουλος παρουσίασε το σχέδιο της 1ης Πρόσκλησης “Ιδιωτικές επενδύσεις για την αειφόρο ανάπτυξη των αλιευτικών περιοχών” που δημοσιοποιείται στο πλαίσιο εφαρμογής του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER Αλιείας, Προτεραιότητα 4 του ΕΠΑΛΘ 2014 – 2020 (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας).
Σαν Δημοτική Αρχή έχουμε δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών Τουρισμού με απώτερο σκοπό την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν.
Μία εναλλακτική μορφή τουρισμού είναι και ο αλιευτικός τουρισμός με τον οποίο μπορούν να ασχοληθούν οι επαγγελματίες αλιείς και οι ιδιοκτήτες επαγγελματικών σκαφών σε συγκεκριμένες περιόδους του έτους.. Η Ερμιονίδα είναι ένας τόπος που ενδείκνυται για αυτή την δραστηριότητα γιατί περιβάλλεται από θάλασσα αλλά και υπάρχει πληθώρα επαγγελματιών του είδους.
Η ανάπτυξη του αλιευτικού τουρισμού στην Ερμιονίδα σίγουρα θα συμβάλλει στην αύξηση της προβολής των αλιέων και θα ενθαρρύνει την αναγνώριση και την κατανόηση του πολυσύνθετου τομέα δραστηριοτήτων τους. Μην ξεχνάμε ότι η γαστρονομία στην Ερμιονίδα συνδέεται παραδοσιακά με προϊόντα αλιείας και ότι οι παραδοσιακοί κλάδοι διατήρησης και μεταποίησης θα μπορούσαν να αποτελέσουν βασικό πλεονέκτημα για τον τουρισμό που αναπτύσσεται γύρω από τον κλάδο της αλιείας.
Ο Αλιευτικός Τουρισμός αποτελεί ευκαιρία για την προσέλκυση τουριστών, συμβάλλει στην δημιουργία θέσεων απασχόλησης, στην βελτίωση της ποιότητας ζωής και στην αναζωογόνηση των κοινοτήτων που εξαρτώνται από την αλιεία.
Εξάλλου λαμβάνοντας υπόψη πως το ψάρεμα με καλάμι προσφέρει διάφορα κοινωνικά οφέλη και έχει θετικό αντίκτυπο στην υγεία και την ευημερία, θεωρούμε πως είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.
Η Αντιδήμαρχος Τουρισμού
Δήμου Ερμιονίδας
Λούμη Γιαννικοπούλου Αγγελική

Βίντεο από την εκδήλωση

Δηλώσεις του δημάρχου Ερμιονίδας αμέσως μετά το τέλος της εκδήλωσης


Χαιρετισμός του αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Μαλτέζου.

Ο Γιώργος Λουρδής συνιδρυτή και συνεργάτη του Fishing Trips, ο οποίος μας μίλησε για την ανάπτυξη του αλιευτικού τουρισμού από την Πελοπόννησο σε όλη την Ελλάδα.


Φωτογραφικό Υλικό







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates