Social Icons

Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

Ερμιόνη. Η μεγάλη κυρία της Ερμιονίδας.

 

Η μοναδικά όμορφη χερσόνησος της Πελοποννήσου, στην άκρη της Αργολίδας, μόλις 2,5

ώρες από την Αθήνα, με την απαράμιλλη γραφικότητά της, σε καλεί να την ανακαλύψεις. Να αναζητήσεις τις ομορφιές της, στις δαντελωτές ακτές της και στα γραφικά δρομάκια της. Να αναζητήσεις την μαγευτική φύση της και να απολαύσεις μέρες ξεγνοιασιάς.

Ένας τουριστικός προορισμός, ένα στεριανό νησί, το οποίο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα υπόλοιπα κοσμοπολίτικα νησιά του Αργοσαρωνικού. Η ποικιλομορφία της Ερμιόνης, σε καμία περίπτωση δεν θα σου προκαλέσει πλήξη. Θα περπατήσεις στο κατάφυτο Μπίστι, το δάσος στην άκρη της χερσονήσου της Ερμιόνης, ένας μικρός παράδεισος μέσα στον οικισμό, μέσα στα πεύκα που βρίσκονται δίπλα στο κύμα. Το Μπίστι παρουσιάζει κι αρχαιολογικό ενδιαφέρον, αφού λαμπροί ναοί της αρχαιότητας ήταν χτισμένοι εδώ. Εξάλλου, στο κεντρικό πλάτωμα του δάσους ο επισκέπτης συναντά τα πέτρινα θεμέλια του ναού της Σοφίας της Αθηνάς. Στη «μύτη» της Χερσονήσου, στη θέση Ποσείδιο στέκει ο κατάλευκος μύλος των Μητσαίων.
Αξίζει να επισκεφθείς το φαράγγι Καταφύκι, που βρίσκεται 5-6 χλμ βορειοδυτικά της Ερμιόνης. Το φαράγγι είναι γεμάτο πεύκα, δάφνες, λυγαριές και μυρτιές. Το μικρό μονοπάτι ήταν ένας από τους αρχαίους δρόμους που ένωνε τον Μάσητα με την Ερμιόνη. Στην έξοδο του φαραγγιού με την Ερμιόνη υπάρχει το εκκλησάκι του Αγίου Νικόλα, χτισμένο το 1740, διατηρητέο μνημείο μεταβυζαντινών χρόνων.

Εκτός από την αναρρίχηση, προσφέρεται και για ένα πολύ όμορφο περπάτημα ανάμεσα σε πυκνή βλάστηση και τρεχούμενα νερά. Αν το ξεκινήσετε από το αναρριχητικό πεδίο θα βρείτε στο δρόμο σας ένα παλιό ιστορικό γεφύρι και θα καταλήξετε στο χωριό Φούρνοι.
Εξαιρετικό σημείο ενδιαφέροντος αποτελεί το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ερμιόνης, το οποίο ιδρύθηκε το 1999 από Ερμιονίτες και φίλους της Ερμιόνης. Στο Μουσείο καταγράφεται η Ιστορία και η Λαογραφία της Ερμιόνης αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Στον χώρο αυτό οι επισκέπτες ενημερώνονται για τις εργασίες και τις τότε αποφάσεις των σεβαστών πληρεξουσίων, την αγωνία και τις προσπάθειές τους να επιτευχθεί η ενότητα και να οδηγηθούν όλοι μαζί ενωμένοι στην Τροιζήνα. Στο Μουσείο μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων αναπλάθεται η ένδοξη και τραγική εκείνη εποχή και αποδίδονται τιμές στους αγώνες των αγωνιστών της Νεότερης Ιστορίας.
Μην παραλείψεις να επισκεφθείς το Μουσείο Παιχνιδιών, ένα μοναδικής σύλληψης μουσείο, ένα μουσείο που ερευνά την ιστορία του παιχνιδιού από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Ένα μουσείο που άνοιξε τις πύλες του χάρη στη δράση του Ερμιονικού Συνδέσμου.
Και αν θες να νιώσεις την γαλήνη στην ψυχή σου, θα επισκεφθείς την Μονή Αγίων Αναργύρων, που βρίσκεται στο μυχό του νοτίου κόλπου της Ερμιόνης , του "Πόρτο-Κάπαρη", σε απόσταση ενός περίπου χιλιομέτρου από την παραλία . Η αύρα της θάλασσας, η γοητεία της φύσεως και η υπερκόσμια γαλήνη της Μονής σε φέρνουν κοντά σε μια άλλη έκσταση, εκεί που ατενίζεις μια κλίμακα, μια σκάλα, από τη γη στον ουρανό και τότε νιώθεις την μικρότητα σου μπροστά στη μεγαλοσύνη της ταπεινοφροσύνης του μοναστηριού.
Στην Ερμιόνη θα απολαύσεις υπέροχες παραλίες και θα κολυμπήσεις στα καταγάλανα νερά της. Και αν είσαι ρομαντικός θα θαυμάσεις από την παραλία το φεγγάρι. Θα δοκιμάσεις τις αντοχές σου στην ιστιοπλοΐα , στο θαλάσσιο σκι, στις καταδύσεις αλλά και στην αναρρίχηση. Θα γευτείς στις τοπικές ταβέρνες και στα εστιατόρια της, παραδοσιακά εδέσματα φτιαγμένα από τοπικά προϊόντα της Ερμιονίδας. Οι λάτρεις της νυχτερινής διασκέδασης θα ικανοποιηθούν και με το παραπάνω, στα παραθαλάσσια μπαράκια της, που βρίσκονται στο κεντρικό λιμάνι και στα Μανδράκια. Οι επαγγελματίες του τουρισμού της περιοχής τηρούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, χαρακτηρίζοντας την Ερμιόνη έναν από τους ασφαλέστερους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας.

Ένα είναι σίγουρο. Κατά την διάρκεια της παραμονής σου στην γραφική Ερμιόνη όχι μόνο δεν θα πλήξεις αλλά θα ''γεμίσεις'' το άλμπουμ των αναμνήσεων σου με εικόνες που θα μείνουν ανεξίτηλες στον χρόνο!
Η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Ερμιονίδας
Λούμη Γιαννικοπούλου Αγγελική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates