Social Icons

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Αναστάσιος Γ.Γανώσης : H Ερμιονίδα υπεισέρχεται σε τροχιά παγκόσμιας τουριστικής ανάπτυξης.

Στην  τελετή θεμελίωσης του Kilada Country Club στις 19 Ιουνίου, παρουσία Υπουργών, των
Γενικών Γραμματέων Υπουργείων, Βουλευτών, του Περιφερειάρχη, του Δημάρχου, πληθώρας Αυτοδιοικητικών παραγόντων, επιχειρηματιών και επενδυτών έγινε αντιληπτό ότι η Ερμιονίδα υπεισέρχεται σε τροχιά παγκόσμιας τουριστικής ανάπτυξης.

Η πρωτοφανής για τα δεδομένα της περιοχής επένδυση της Dolphin Capital του Μίλτου Καμπουρίδη, προϋπολογισμού 412 εκ. ευρώ με πλάνο λειτουργίας 12 μήνες τον χρόνο θα αποτελεί με την έναρξη της, μια Τουριστική Ναυαρχίδα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου που θα αναβαθμίσει συνολικά το Ελληνικό τουριστικό γίγνεσθαι. Οι θέσεις εργασίας  τόσο κατά την διάρκεια της κατασκευής όσο και μετέπειτα, όταν το έργο θα έχει ολοκληρωθεί και το Kilada Country Club θα ανοίξει τις πύλες του θα ξεπερνούν τις 500, γεγονός που θα δημιουργήσει μεγάλη οικονομική ανάσα και ανατροφοδότηση στην κοινωνία της ευρύτερης περιοχής και του νομού.
Με λίγα λόγια ξεκινάει μια επένδυση που μαζί με την προηγούμενη επένδυση της εταιρείας, το περίφημο Amanzoe και το Nikki Beach δείχνει το όραμα του Μίλτου Καμπουρίδη και των συνεργατών του να δημιουργήσουν την πραγματική  Ελληνική Ριβιέρα. Ένα όραμα που έχει εμπνεύσει μια ολόκληρη περιοχή να κοιτάξει μπροστά, επιχειρηματίες και επιχειρήσεις να βελτιώσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, επενδυτές να έχουν αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον για απόκτηση γης και ανάπτυξη οικονομικής δραστηριότητας αλλά και μεταστροφή του κόσμου της περιοχής σε σπουδές για την  απόκτηση υψηλού επιπέδου κατάρτισης στον ευρύτερο τουριστικό κλάδο.
 Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δείχνει να πιστεύει και να στηρίζει την επένδυση αυτή, επισπεύδοντας διαδικασίες γραφειοκρατικών αδειοδοτήσεων, η Περιφέρεια μέσω του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα εξήγγειλε νέο οδικό δίκτυο, λύση στο θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων και της λειψυδρίας στην Ερμιονίδα ενώ ο Δήμος μέσω του Δημάρχου Γιάννη Γεωργόπουλου, υποσχέθηκε αρμονική σύμπλευση με την εταιρεία για να ολοκληρωθεί η πορεία του έργου.
 Η σύγχρονη εποχή απαιτεί συνεργασία και ανοιχτούς δίαυλους επικοινωνίας ανάμεσα στον επιχειρηματικό και πολιτικό κόσμο, ειδικότερα όταν πρόκειται για μεγάλες επενδύσεις που δημιουργούν νέα κοινωνικοοικονομικά δεδομένα. Η Ερμιονίδα θα πρέπει να νιώθει ευλογημένη που το τουριστικό της προϊόν αποκτά παγκόσμια εμβέλεια, όπως συμβαίνει εδώ και δεκαετίες στον τομέα του Real Estate.
Αποτελεί υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής πρωτίστως και δευτερεύοντος της Περιφέρειας να τιμήσει με συγκεκριμένες εκδηλώσεις την Dolphin Capital και τον Μίλτο Καμπουρίδη, ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης και ικανοποίησης για την προσφορά τους στην ανάπτυξη της Ερμιονίδας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Τις συγκεκριμένες προτάσεις μου επί του θέματος θα τις καταθέσω και εγγράφως μέσα στις επόμενες μέρες.

Αναστάσιος Γ.Γανώσης
Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Αργολίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates