Social Icons

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Γνωρίζουμε τους Κρητικούς αντιπάλους του Α.Ο.Ερμιονίδας.

Δύο ταξίδια εκτός Πελοποννήσου θα πραγματοποιήσει ο Α.Ο.Ερμιονίδας για τον 1ο όμιλο
της Γ΄Εθνικής στο μπάσκετ .
Τα ταξίδια αυτά θα πραγματοποιηθούν στην Κρήτη όπου οι "κυανόλευκοι " θα αντιμετωπίσουν τον Εργοτέλη και το Ηράκλειο ΟΑΑ.



Ας γνωρίσουμε αυτές τις δύο ομάδες. 

1. Εργοτέλης 


Όλοι γνωρίζουμε την ομάδα του Εργοτέλη από την παρουσία της στο πρωτάθλημα της Super League 2 στο ποδόσφαιρο .
 Τον Ιανουάριο του 2015 η ποδοσφαιρική ομάδα είχε επισκεφτεί το Κρανίδι όπου αγωνίστηκε για το κύπελλο Ελλάδας αντιμετωπίζοντας την Ένωση Ερμιονίδας όπου και έχασε 2-0.  
H ομάδα έχει έδρα το Ηράκλειο και πήρε το όνομά της από  αρχαίο Κνώσειο ολυμπιονίκη Εργοτέλη.
Εχει χρώματα το κίτρινο και το μαύρο . Επίσημη έδρα τους αποτελεί το Κλειστό Γυμναστήριο Λίντο, χωρητικότητας 1.400 θεατών.
Η ομάδα του Εργοτέλη την φετινή αγωνιστική περίοδο αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Α΄ Ε.ΚΑ.Σ.Κ . Από την αρχή του πρωταθλήματος πήρε τα ηνία στην βαθμολογία μέχρι την 18 αγωνιστική όπου διακόπηκαν όλα τα πρωταθλήματα  λόγω Κορωνοιού .  Μέχρι την στιγμή αυτή είχε 29 βαθμούς έναν περισσότερο από το Ηράκλειο ΟΑΑ και τον Ηρόδοτο με 14 νίκες και μία ήττα . Η απονομή στην ομάδα του Εργοτέλη θα γίνει στις 19 Ιουλίου .


2.Ηράκλειο ΟΑΑ

Το Ηράκλειο ΟΑΑ είναι η δεύτερη ομάδα του πρωταθλήματος της Α΄ Ε.ΚΑ.Σ.Κ που θα αγωνιστεί  και αυτή στο πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής . Μέχρι την στιγμή που σταμάτησε το πρωτάθλημα λόγω κορονοιού βρισκόταν στην δεύτερη θέση με 28 βαθμούς μαζί την ομάδα του Ηροδότου . Όμως υπερτερούσε  στους μεταξύ τους αγώνες και πήρε το εισιτήριο της ανόδου .
Η ομάδα έχει χρώματα το άσπρο και το μπλέ , ιδρύθηκε το 1928 και έχει έδρα το Μεγάλο Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου «Δύο Αοράκια» χωρητικότητας  5.222 θετών.
Την περίοδο 1993–94 το Ηράκλειο αγωνίστηκε στην Α2 Εθνική Κατηγορία, ενώ την επόμενη χρονιά κατέλαβε την 2η θέση και προβιβάστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Α1 Εθνική Κατηγορία.
Ως το 2007, το Ηράκλειο ήταν η μοναδική ομάδα της Κρήτης που αγωνίστηκε στην κορυφαία εθνική κατηγορία, καθώς πλέον τα πρωτεία κατέχει πλέον ο ΑΓΟ.Ρεθύμνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates