Social Icons

Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Τάσος Λάμπρου : Δέκα μηνύματα με αφορμή την πανδημία και την καραντίνα στον δήμο μας.

Ο επικεφαλής της ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ερμιονίδας κ. Τάσος
Λάμπρου, τοποθετείται για τις εξελίξεις που τρέχουν στον Δήμο Ερμιονίδας.
Διαβάστε αναλυτικά :
Κρανίδι, 23/04/2020
ΔΕΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ
1) Σήμερα ανήμερα του Αγίου Γεωργίου, προέκυψε το θετικότατο μήνυμα, όλοι οι κάτοικοι της Κοινότητας που εξετάστηκαν ήταν αρνητικοί, άρα οι δημότες μας τηρούσαν και τηρούν τα μέτρα κατά της πανδημίας.
2) Όμως είναι όχι μόνο απαραίτητο αλλά και αναγκαίο οι εξετάσεις και τα τεστ να συνεχιστούν σε όλους αυτούς που είχαν οποιαδήποτε επαγγελματική και κοινωνική σχέση με τη μεταναστευτική δομή του ξενοδοχείου «ΓΑΛΑΞΙΑΣ».
3) Στη μεταναστευτική δομή δεν τηρούσαν τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας, δεν υπήρχε ουσιαστικός έλεγχος παρακολούθησης, δεν τηρήθηκε το πρωτόκολλο λειτουργίας που προβλέπει ο νόμος για τις μεταναστευτικές δομές.
4) Απαιτείται μόλις λήξει η υγειονομική κρίση, να ανοίξει ο φάκελος «Μεταναστευτικής δομής στο ξενοδοχείο ΓΑΛΑΞΙΑΣ», το θέμα θα απασχολήσει τόσο το Δήμο Ερμιονίδας όσο και τις Ελεγκτικές Αρχές της Δημόσιας Διοίκησης. Οι νόμοι θα ισχύσουν και θα τηρηθούν από όλους.
5) Τελικά τα τυχαία περιστατικά ανέδειξαν το πρόβλημα, αυτό όμως έπρεπε να είχε αναδειχτεί από τους προβλεπόμενους ελέγχους των δημόσιων Υπηρεσιών που έχουν τις ανάλογες αρμοδιότητες.
6) «Κάποιοι επιτέλους πρέπει να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, να τηρούν τις υποχρεώσεις τους. Κάποιοι τώρα θυμήθηκαν την Ερμιονίδα. Εδώ και τρία χρόνια, δεν ελάμβαναν υπόψη τους τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ερμιονίδας για την προβληματκή λειτουργία της μεταναστευτικής δομής. Όλα τα προβλήματα τα είχαμε επισημάνει και η Κεντρική Διοίκηση και οι εκάστοτε Κυβερνήσεις ψάχνουν ακόμη να χαράξουν και να εφαρμόσουν μεταναστευτική πολιτική.»
7) Ο Δήμος μας, πέρα από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» που λειτουργεί στο Δήμο μας από το 2003 και τον κοινωνικό εθελοντισμό και αλληλεγγύη, πρέπει να δημιουργήσει μία σύγχρονη κοινωνική Υπηρεσία που θα πρωταγωνιστεί στην τοπική κοινωνία και θα εξυπηρετεί τους συνανθρώπους μας, ιδιαίτερα σε δύσκολες καταστάσεις όπως είναι οι σημερινές.
8) Όλοι απαιτείται από σήμερα να στέλνουμε θετικά μηνύματα πρώτα στους γείτονές μας και στην συνέχεια σε όλο τον κόσμο ότι η Ερμιονίδα δεν είναι μία νέα Σπιναλόγκα, ούτε εκμεταλευόμαστε ανθρώπους, «ούτε παίζουμε» με την πείνα και την εξαθλίωση των προσφύγων ή των οικονομικών μεταναστών, είμαστε εδώ με τα πλεονεκτήματα μας και τα μειονεκτήματά μας, ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία, γιατί είμαστε υπεύθυνοι, δείξαμε μεγάλο ποσοστό αυτοπειθαρχίας και έχουμε αποδείξει με κάθε τρόπο την ανθρωπιά μας σε όλο τον κόσμο. Το κίνημα του κοινωνικού εθελοντισμού που διαθέτουμε το αποδεικνύει περίτρανα.
9) Όλοι οι δημότες του Δήμου Ερμιιονίδας στις δύσκολες μέρες που διανύουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις του τόπου μας απαιτείται να στηρίξουν την τοπική οικονομία, να ψωνίζουν, να παραγγέλνουν τα αγαθά από τις τοπικές επιχειρήσεις. Με αυτό τον τρόπο τα λεφτά θα μείνουν στον τόπο μας, θα επανατοποθετηθούν στην τοπική μας κοινωνία. Αγοράζοντας αγαθά από τις δικές μας επιχειρήσεις, στηρίζουμε το «τοπικό επιχειρείν».
10) Τέλος μετά την πανδημία, χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τον τουρισμό, σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Υπάρχουν ιδέες, θα αναζητηθούν συνέργειες για να διαμορφωθεί μία άμυνα και να κρατηθεί όσο το δυνατόν καλύτερα το σημαντικό μέχρι σήμερα πλεονέκτημα που διαθέτει η χώρα, την τουριστική της βιομηχανία. Αξίζει να προσπαθήσυμε όλοι μαζί.

ΤΑΣΟΣ Γ. ΛΑΜΠΡΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates