Social Icons

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Πάμε στοίχημα με αποδόσεις ως… 6.57 από τον Νίκο Μποζιονέλο

Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται απόψε στη Μόσχα για 13η φορά και η τελευταία φορά που οι
«ερυθρόλευκοι» έκαναν… παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία ήταν και η… μοναδική τους. Καίτοι έχουν πάρει το… σκαλπ της ΤΣΣΚΑ σε τέσσερα Final 4 (τελικός 2012, ημιτελικοί 2013, 2015, 2017), επί ρωσικού εδάφους μόνο θετικός δεν είναι ο απολογισμός τους σε επίπεδο Euroleague: 11 επισκέψεις, 10 ήττες και μια νίκη σαν… πρωταπριλιάτικο ψέμα, την πρώτη μέρα του τέταρτου μήνα εν έτει 2008. Από τότε ο Ολυμπιακός επισκέφθηκε επτά φορές τη Μόσχα και γνώρισε ισάριθμες ήττες.

Απόψε λοιπόν ο Ολυμπιακός επιστρέφει στον τόπο του… εγκλήματος που διέπραξε πριν από μια δεκαετία, και βάλε, στον πρώτο αγώνα της σειράς των play offs και ασφαλώς θα το θυμάται ο μοναδικός… επιζών εκείνων των ρόστερ: ο Γιώργος Πρίντεζης που είχε αγωνιστεί για 15:42, με μηδέν πόντους αλλά και 5 ριμπάουντ. Με προπονητή τότε τον Παναγιώτη Γιαννάκη, ο οποίος είχε αντικαταστήσει στις αρχές Φεβρουαρίου τον Πίνι Γκέρσον, οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με… έμφαση των Μοσχοβιτών αφού προηγήθηκαν με διαφορά 15 πόντων (42-57) στο 27ο λεπτό. Ωστόσο οι Μοσχοβίτες μείωσαν (δια χειρός Νίκου Ζήση και Ματίας Σμόντις) και έφεραν το ματς στα ίσια, ενώ απέμεναν 15 δευτερόλεπτα. Ο «δράκος» έδωσε εντολή να πάρει την μπάλα ο Γκριρ τον οποίο σταμάτησε ο Ζήσης με ένα φάουλ το οποίο είχε να δώσει η ΤΣΣΚΑ. Στην επαναφορά ο Αμερικανός ξαναπήρε την μπάλα και την ώρα που μηδενιζόταν το χρονόμετρο  εκτέλεσε… εν ψυχρώ (74-76), σφράγισε τη νίκη του Ολυμπιακού και προκάλεσε σοκ στους Ρώσους, που είδαν το πλεονέκτημα της έδρας να γίνεται… καπνός.
Φευ. Σαράντα οκτώ ώρες αργότερα οι Ρώσοι νίκησαν με 83-73 στο Φάληρο με 20 πόντους του Σισκάουσκας και 18 του Λάνγκντον, ανέκτησαν το πλεονέκτημα έδρας και… καθάρισαν την πρόκριση με το 81-56 της Μόσχας, με την ΤΣΣΚΑ να θριαμβεύει στο Final 4 της Μαδρίτης, νικώντας στον τελικό τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Διαβάστε ΕΔΩ το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates