Social Icons

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΖΩΡΤΖΑΚΑΚΗ : μια νεανική παρουσία από την Ερμιονίδα.

Ανάμεσα στην Ερμιονίδα και τον Πειραιά, η Κατερίνα Τζωρτζακάκη μεταφέρει τη νεανική
δημιουργική της πνοή και μοιράζεται μαζί μας λογοτεχνικές ανησυχίες και βηματισμούς.

Από τις πρώτες μέρες της ίδρυσης της Ε.Σ.Λ.Α, η Κατερίνα βρέθηκε στα ονόματα που στήριξαν το εγχείρημα και σήμερα συμμετέχει το ίδιο δημιουργικά στην εξέλιξη και ανάπτυξη της Ένωσης..
Γεννήθηκε το 1982 και μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Εκπαιδεύτηκε στη συμβουλευτική και την ψυχοθεραπεία. Εργάστηκε εθελοντικά σε διάφορους φορείς με άτομα με ειδικές ανάγκες, άστεγα άτομα, γονείς, παιδιά και για μια δεκαετία ασχολήθηκε επαγγελματικά με τον υποτιτλισμό. Την παρούσα περίοδο διοργανώνει και συντονίζει εργαστήρια για παιδιά και εφήβους με βασικό άξονα τη σύνθεση ιστοριών. Τα βιβλία της, «Ο Χορός στη Σκακιέρα», «Παράλληλα Σύμπαντα», «Χαμένες Παραστάσεις» κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Βασιλείου. Το δοκίμιο, «Μητρότητα, η δύναμη στην αδυναμία», που έγραψε με την ψυχολόγο, Γεωργία Τσούμπα, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «Τόπος».

 Έχει αρθρογραφήσει για διάφορες ιστοσελίδες Ψυχολογίας αλλά και ποικίλης ύλης. Στο ιστολόγιό της https://ktistories.blogspot.com/ δημοσιεύει διηγήματα και ποιήματά της. Είναι μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της Φιλολογικής Στέγης Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates