Social Icons

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Η αήττητη από τον καιρό του… Φουστέρ και ο τελευταίος του Κλαφ

29 Απριλίου 1990, «Γουέμπλεϊ», Λονδίνο. Η Νότιγχαμ  Φόρεστ αντιμετωπίζει στον τελικό
του Λιγκ Καπ την Ολνταμ και κατακτά το τρόπαιο με 1-0, χάρη σε γκολ του Νάιτζελ Τζέμσον. Ηταν ο τελευταίος της τίτλος επί ημερών Μπράιαν Κλαφ και ο τελευταίος του μεγαλύτερου Αγγλου, ενός από τους μεγαλύτερους παγκοσμίως, προπονητή όλων των εποχών.

Ο Κλαφ αποσύρθηκε από την προπονητική τρία χρόνια αργότερα και πέθανε το 2004 από καρκίνο έχοντας κάνει επιτεύγματα, ακόμη και σήμερα, ακατόρθωτα για οποιονδήποτε άλλον προπονητή, με την Ντέρμπι Κάουντι (1967-73) και τη Νότιγχαμ Φόρεστ (1975-93) κατακτώντας δύο πρωταθλήματα Αγγλίας κι άλλα τόσα Πρωταθλητριών.
Η Φόρεστ έπαιξε στο Λιγκ Καπ άλλες τρεις φορές με την Αρσεναλ (’87, ’83 και ’16) και υπέστη ισάριθμες ήττες, με γκολ συνολικά 0-8. Απόψε;

Η Μπαρτσελόνα ζει στις ημέρες του… #Valverde_out, δύσκολα θα τη βγάλει καθαρή στην επόμενη γκέλα, μετά όχι τόσο την ήττα από τη Γρανάδα αλλά την τραγική της εμφάνιση. Υποδέχεται τη Βιγιαρεάλ που έκανε δεύτερη απανωτή νίκη με το 2-0 επί της Βαγιαδολίδ, χωρίς όμως να εντυπωσιάσει και έχει σκοράρει όσες φορές (12) και η Μπάρτσα φέτος…
21-9-8 η συνολική της παράδοση με τη Βιγιαρεάλ στο πρωτάθλημα, 12-4-3 στο «Καμπ Νου» με οκτώ σερί άσους. Τελευταία… μη νίκη της Μπάρτσα το 1-1 τον Ιανουάριο του 2010 με τεχνικό του Πεπ Γκουαρδιόλα, σκόρερ στο 7’ τον (νυν της Τσέλσι) Πέδρο που πλαισίωνε Ζλάταν και Τιερί Ανρί μπροστά ενώ για τους Λεβαντίνους είχε ισοφαρίσει ο… Νταβίδ Φουστέρ στο 50’, συμπαίκτης του (και βασικός) ήταν τότε ο Ιβάν Μαρκάνο. Η δε τελευταία νίκη της Βιγιαρεάλ στη Βαρκελώνη ήταν τον Μάρτιο του ’08, 2-1 με γκολ των Μάρκος Σένα και Γιον Νταλ Τόμασον, η Μπάρτσα είχε Φρανκ Ράικαρντ στον πάγκο, τους μετέπειτα «ερυθρόλευκους» Ερίκ Αμπιντάλ, Γιάγια Τουρέ στην ενδεκάδα και μπροστά τους Ροναλντίνιο, Ετό και Ανρί.

Η Βερόνα παίζει με την παραπαίουσα Ουντινέζε. Βέβαια δεν την έχει νικήσει, γενικά, από το 2-1 στο «Φρίουλι» τον Δεκέμβρη του 2014 και, στο «Μπεντεγκόντι» από τον Απρίλη του 2002, 1-0 με γκολ του (διεθνούς με το Λίχτενσταϊν) Μάριο Φρικ, παρτενέρ τότε του Ρουμάνου σταρ Αντριαν Μούτου, στην άμυνα έπαιζε ο Πάολο Καναβάρο και στα χαφ ο Μάουρο Καμορανέζι. Τεχνικός δε, σε εκείνη τη νίκη των «τζιαλομπλού» επί των «φριουλάνι» ήταν ο γνωστός μας, Αλμπέρτο Μαλεζάνι.

Διαβάστε ΕΔΩ το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates