Social Icons

Κυριακή 21 Απριλίου 2019

“Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας”: Παρουσίαση Υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων (Φωτό-Βίντεο).



Η αίθουσα εκδηλώσεων του ΓΕΛ Κρανιδίου πλημμύρισε από εκατοντάδες κόσμου και από ενθουσιασμό για την επερχόμενη Μεγάλη Νίκη των εκλογών της 26ης Μαΐου 2019


Σε μια κατάμεστη αίθουσα, ασφυκτικά γεμάτη από εκατοντάδες κόσμου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ερμιονίδας Τάσος Λάμπρου, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την θερμή υποστήριξή τους προς το πρόσωπό του, ανέλυσε τους βασικούς άξονες του προγράμματος και στην συνέχεια παρουσίασε κατά αλφαβητική σειρά τους πρώτους 30 υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους της Προοδευτικής Συμμαχίας Ερμιονίδας, που είναι οι εξής:

1.        Αντωνίου Μανώλης (Μάνος), Ηθοποιός - Σκηνοθέτης
2.        Αντωνόπουλος Αντώνιος, Δρ Τοπογράφος Μηχανικός
3.        Ασπρούλης Ηλίας, Ηλεκτρολόγος
4.        Βουτσαδάκη - Μονά Τέτα, Ελ. Επαγγελματίας
5.        Γκάτσος Βασίλειος,  Χημικός
6.        Γκιώνης Ιωάννης, Δικηγόρος
7.        Γκερζελή – Αποστόλου Γεωργία Σύλβια, Ιδ. Υπάλληλος
8.        Γούτος Άκης (Λάζαρος), Οικονομολόγος
9.        Δαγρές Γεώργιος, Ειδικός Παιδοχειρούργος,
10.      Δαγρές Ιωάννης, Πολιτικός Μηχανικός
11.      Δορμπάρης Παναγιώτης, Ελ. Επαγγελματίας
12.      Ελένης Δημήτριος, Πολιτικός Μηχανικός ΤΕ


13.      Ζαχαρόπουλος Κωνσταντίνος, Αγρότης
14.      Ηλιού Ευαγγελία, Καθηγήτρια Μέσης Εκπαίδευσης
15.      Θηβαίου – Γκιούσου Παρασκευή (Βιβή), Οικιακά
16.      Καραΐσκος Χρήστος, Δικηγόρος
17.      Κουμαρά Παντελίνα (Λίνα), Λογίστρια - Φοροτεχνικός
18.      Λούμη – Γιαννικοπούλου Αγγελική, Ελ. Επαγγελματίας
19.      Μίζης Δημήτριος, Υπάλληλος ΔΕΗ
20.      Μουρμούρη - Σκαλτσά Αργυρώ, Στέλεχος Επιχειρήσεων
21.      Μπίας Σάββας, Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος – Ασφαλιστής
22.      Μπίρκου – Σοφικίτη Αθηνά,  Στέλεχος Επιχειρήσεων
23.      Μπουρίκας Γεώργιος, Δικ. Επιμελητής
24.      Παππά Δήμητρα, Οικιακά
25.      Παριανού Κατερίνα, Κομμώτρια
26.      Τουτουντζή – Καμπούρη Δήμητρα, Συνταξιούχος Υπάλληλος ΙΚΑ
27.      Τσατσαρός Παναγιώτης, Ελαιοχρωματιστής
28.      Τσοκανάς Αθανάσιος (Σάκης), Ιδ. Υπάλληλος
29.      Φλωρής Κώστας, Ελ. Επαγγελματίας – Σύμβουλος Επιχειρήσεων
30.      Φλωρής Μανώλης, Ελ. Επαγγελματίας
Ο παλμός και ο ενθουσιασμός για την επερχόμενη Μεγάλη Νίκη των εκλογών της 26ης Μαΐου ήταν διάχυτος και το πλήθος με συχνά παρατεταμένα χειροκροτήματα διέκοπτε τον Τάσο Λάμπρου και εκδήλωνε την συμπαράσταση και την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του και τους συνεργάτες του.



Ακολουθεί η ομιλία του Τάσου Λάμπρου και φωτορεπορτάζ από την εκδήλωση:

Φίλες και Φίλοι, Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες,
Ένα μεγάλο Ευχαριστώ για την αποψινή μεγαλειώδη παρουσία σας.
Η σημερινή βροντερή παρουσία σας, η στήριξή σας και ο αγώνας σας, μας οδηγούν με σιγουριά στην Μεγάλη Νίκη των εκλογών της 26ης Μαΐου 2019.
Η παράταξή μας, η “Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας”, που ιδρύθηκε πριν 5 χρόνια, παρέμεινε σταθερά προσηλωμένη στις ιδρυτικές αρχές και στους στόχους της και ανταποκρίθηκε στα θεσμικά της καθήκοντα ως παράταξη της Αντιπολίτευσης.
Ασκήσαμε υπεύθυνη, δημιουργική και γόνιμη κριτική στα πεπραγμένα της παρούσας Δημοτικής Αρχής, με μοναδικό στόχο το καλό του τόπου μας.
Αγωνιστήκαμε αδιάκοπα, με μαχητικότητα, για να προασπίσουμε τα συμφέροντα των Δημοτών, τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και με παρεμβάσεις μας στην Περιφέρεια και στην Κεντρική Διοίκηση.
Όποτε χρειάστηκε βάλαμε πλάτη και ψηφίσαμε κρίσιμες αποφάσεις, όπως για παράδειγμα στο θέμα της προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων.
Και με συνεχή Δελτία Τύπου, ενημερώναμε τους Δημότες της Ερμιονίδας για κάθε μας ενέργεια.
Αντιδράσαμε στο παράνομο χαράτσι του 80% που επέβαλε η ΔΕΥΑΕΡ στους λογαριασμούς ύδρευσης στην Ερμιόνη, στο Ηλιόκαστρο και στη Θερμησία.
Αντιδράσαμε και καταγγείλαμε τις παράνομες απευθείας αναθέσεις που έκανε η ΔΕΥΑΕΡ.
Καταγγείλαμε τα παραμάγαζα και τις οικονομικές εξαρτήσεις.
Αντιδράσαμε και καταγγείλαμε την κακή και παράνομη χρήση των δημοτικών αυτοκινήτων από τους Αντιδημάρχους.
Σήμερα, ένα μήνα περίπου πριν τις εκλογές, ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. Σφυρής, προσπαθεί με συνεχείς αναρτήσεις του στο διαδίκτυο να μας πείσει ότι επιτελεί έργα.
Πρόκειται για ανύπαρκτα έργα της τελευταίας στιγμής.
Προσπαθεί να δημιουργήσει μια εικονική πραγματικότητα, για να καλύψει την ανικανότητά του και την ανυπαρξία έργου.
Ο κ. Σφυρής δεν μπορεί να σας πει την αλήθεια, έστω για μία φορά.
Η αλήθεια είναι ότι για το πόσιμο νερό που σας έταξε, δεν κατάφερε απολύτως τίποτα αυτά τα πέντε χρόνια.
Η αλήθεια είναι ότι βρήκε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή έτοιμη και εγκεκριμένη την μελέτη αφαλάτωσης θαλασσινού νερού και δεν φρόντισε να την εντάξει σε κανένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα.
Η αλήθεια είναι ότι έχασε το έργο της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης του Κρανιδίου, ένα έργο ύψους 3.000.000 €.
Η αλήθεια είναι ότι βρήκε έτοιμη από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή την μελέτη αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης της Ερμιόνης και δεν έκανε  απολύτως τίποτε.
Η αλήθεια είναι ότι την αποχέτευση Κρανιδίου – Πορτοχελίου την φτιάχνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ξέρουμε ότι το έργο εντάχθηκε  δημοπρατήθηκε τον Αύγουστο του 2014 από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.
Η αλήθεια είναι ότι το Τουριστικό Καταφύγιο Πορτοχελίου δημοπρατήθηκε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή στις 18 Μαρτίου 2014.
Ανήκει πλέον σε ιδιώτη, το φτιάχνει η ιδιωτική Εταιρεία ''Ερμιονίδα Α.Ε.'' και όχι ο κ. Σφυρής, που είναι υπεύθυνος μόνο για την σωστή εκτέλεση του έργου.
Είναι αξιοσημείωτο ότι δεν ασκεί σωστά και αυτά τα καθήκοντά του ως πρόεδρος της επιτροπής παρακολούθησης του έργου και γι’ αυτό παρατηρούνται αποκλίσεις από την αρχική μελέτη.
Η αλήθεια είναι ότι η αποκατάσταση των χωματερών είναι έργο αποκλειστικά της Περιφέρειας Πελοποννήσου και όχι δικό του.
Η αλήθεια είναι ότι το Γηροκομείο Κρανιδίου είναι έργο ιδιωτών δωρητών, έτοιμο από καιρό και δεν κατάφερε να το θέσει σε λειτουργία μέχρι σήμερα, γιατί είναι ανίκανος να το στελεχώσει με το κατάλληλο προσωπικό και να αναλάβει τα λειτουργικά του έξοδα.
Η αλήθεια είναι ότι δεν έκανε τίποτα για την κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου Κρανιδίου, παρόλο που βρήκε την δωρεά ποσού 200.000 € και 8 στρεμμάτων γης του αείμνηστου Κώστα Δημότση Έλληνα και είχε ανατεθεί η μελέτη κατασκευής, από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.
Η αλήθεια είναι ότι τα χρήματα από τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας που δικαιούνται τα Δίδυμα, το Ηλιόκαστρο και η Θερμησία, ύψους 130.000 € για το έτος 2017, δεν τα έχουν πάρει και τα κρατάει κλειδωμένα στο σεντούκι του, δίχως να έχουν αξιοποιηθεί.
Η αλήθεια είναι ότι επί της θητείας του δεν εντάχθηκε ο Δήμος Ερμιονίδας σε κανένα Ευρωπαϊκό Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα.
Η αλήθεια είναι ότι ο Δήμος Ερμιονίδας δεν έχει Διαχειριστική Επάρκεια και δεν μπήκε καν στην διαδικασία για να την λάβει.
Η αλήθεια είναι ότι άφησε επί πέντε χρόνια το οδικό δίκτυο της Ερμιονίδας να ρημάξει και τρέχει τώρα τελευταία στιγμή να μπαλώνει λακκούβες με την έκτακτη κρατική επιχορήγηση της θεομηνίας “Ζορμπάς”.
Η αλήθεια είναι ότι δεν συνεργάστηκε με τους Προέδρους και τα Συμβούλια των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων.
Η αλήθεια είναι ότι σας απαξίωσε πλήρως, μη κάνοντας την δημόσια λογοδοσία κάθε χρόνο, ως όφειλε από τον νόμο.
Η “Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας”, διαθέτει πρόγραμμα και σχέδιο με συγκεκριμένες δεσμεύσεις και μια ισχυρή ομάδα εργασίας για να πετύχει τους στόχους της.
Οι βασικοί άξονες του προγράμματός μας για τους οποίους δεσμευόμαστε είναι οι ακόλουθοι:

·        Ο Δήμος Ερμιονίδας θα αποκτήσει Διαχειριστική Επάρκεια, έτσι ώστε να μπορεί να λαμβάνει Ευρωπαϊκές Χρηματοδοτήσεις.

·        Διεκδίκηση και αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών, Εθνικών και Περιφερειακών Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων.

·        Συστηματική προσπάθεια από ειδική επιστημονική ομάδα για σύνταξη και άμεση Ωρίμανση Μελετών, οι οποίες θα εγκριθούν από το Δημοτικό Συμβούλιο και θα αφορούν σημαντικά αναπτυξιακά έργα στον Δήμο μας.

·        Κατασκευή έργων υποδομής για την αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας όπως, Ολοκληρωμένη Διαχείριση Υδάτινων Πόρων με εξασφάλιση πόσιμου νερού για όλους τους Δημότες και δυνατότητα άρδευσης των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκτάσεων, Ολοκλήρωση Αποχετευτικών Δικτύων σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου μας, αναβάθμιση και αξιοποίηση των λιμενικών εγκαταστάσεων του Δήμου μας, κατασκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων.

·        Ολοκλήρωση του Εθνικού και Περιφερειακού Σχεδιασμού για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και στον Δήμο Ερμιονίδας, αφού το περασμένο Καλοκαίρι μας έδειξε ότι η προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων έχει σοβαρά προβλήματα λειτουργίας, με αποτέλεσμα την δημιουργία αρνητικής εικόνας για την περιοχή μας.

·        Προώθηση του Τουριστικού Προϊόντος της Ερμιονίδας και ανάδειξη και αξιοποίηση των αρχαιολογικών και ιστορικών μνημείων του τόπου μας. Σύνδεση του Τουριστικού Προϊόντος της Ερμιονίδας με τον τομέα του Πολιτισμού και με τα προϊόντα της Πρωτογενούς Παραγωγής της περιοχής μας.


·        Αναβάθμιση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και εφαρμογή του Θεσμού της Λογοδοσίας σε όλα τα θεσμικά όργανα του Δήμου, κάτι που δεν έγινε τα τελευταία 5 χρόνια. Δεσμευόμαστε για την καθιέρωση Μηνιαίας Λογοδοσίας Δημάρχου (ώρα Δημάρχου) σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου, μέσω επίκαιρων ερωτήσεων που θα καταθέτουν οι Δημοτικές Παρατάξεων, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι Δημότες.

·        Πλήρης συνεργασία με τους Προέδρους και τα Συμβούλια των Κοινοτήτων του Δήμου Ερμιονίδας. Τα Κοινοτικά Συμβούλια και οι τοπικές κοινωνίες επιβάλλεται να έχουν ισχυρή φωνή και οι αποφάσεις τους πρέπει να ακούγονται και να εφαρμόζονται από την Δημοτική Αρχή. Για μας οι αποφάσεις των Κοινοτήτων θα έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα.

·        Δημιουργία ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού Δήμου, με επαρκή στελέχωση προσωπικού που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και στις ανάγκες των Δημοτών.

·        Δίνουμε έμφαση στην Καθημερινότητα του Δημότη, η οποία σχετίζεται με την καθαριότητα, το δημοτικό φωτισμό, την οδοποιία, την ανάδειξη της γειτονιάς.

·        Δίνουμε έμφαση στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου μας και στις δράσεις για την τρίτη ηλικία, με κύριες προτεραιότητες την λειτουργία του Γηροκομείου, του Κοινωνικού Παντοπωλείου, του Κοινωνικού Φαρμακείου και του Κ.Α.Π.Η.

·        Προχωράμε σε ριζική αλλαγή του τομέα Ύδρευσης και Αποχέτευσης στον Δήμο Ερμιονίδας, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί με την κατάργηση της αμαρτωλής και καταχρεωμένης ΔΕΥΑΕΡ και την αντικατάστασή της από μια σύγχρονη Δημοτική Υπηρεσία Ύδρευσης – Αποχέτευσης.
Δεν μπορεί να επιβιώσει μια Δημοτική Επιχείρηση με τεράστια συσσωρευμένα χρέη, τα οποία καλούνται να πληρώσουν οι Δημότες, με αλλεπάλληλες επιβαρύνσεις και χαράτσια. Δεν μπορεί να επιβιώσει μια Δημοτική Επιχείρηση χωρίς την ύπαρξη διευθυντή και επαρκές στελεχιακό δυναμικό. Δεν μπορεί να επιβιώσει μια Δημοτική Επιχείρηση που λειτουργεί με συνεχείς απευθείας αναθέσεις και κακοδιοίκηση, χωρίς να δίνει λογαριασμό στο κορυφαίο συλλογικό όργανο του Δήμου, δηλαδή το Δημοτικό Συμβούλιο.

·        Αποτελεσματική λειτουργία του Δήμου στην σύγχρονη εποχή, όπου μετά το Πρόγραμμα “Κλεισθένης”, πρέπει να βασίζεται σε αποδοτικές συνεργασίες και σε συλλογική διοίκηση. Προτείνουμε την συνεργασία των Δημοτικών Παρατάξεων και Κινήσεων Πολιτών, προεκλογικά και μετεκλογικά για το σχεδιασμό και την υλοποίηση των δράσεων του Δήμου Ερμιονίδας. Ο Δήμαρχος πρέπει να συνεργάζεται αποτελεσματικά με τις Δημοτικές Παρατάξεις, τους Κοινωνικούς Φορείς, τους Συλλόγους και τις Ομάδες Δημοτών, με κύριο μέλημά του την τήρηση της Νομιμότητας, την Διαφάνεια και τον Σεβασμό στον Δημότη και στο Δημόσιο χρήμα.

·         Δεσμευόμαστε ότι θα υλοποιήσουμε και θα εφαρμόσουμε το μοντέλο διοίκησης το οποίο πρεσβεύουμε και είναι το σύστημα της Συλλογικής Διακυβέρνησης, σύμφωνα με τις επιταγές του προγράμματος “Κλεισθένης” και την εφαρμογή για πρώτη φορά της απλής αναλογικής.

Για να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι, εκτός από σχέδιο με συγκεκριμένες δεσμεύσεις, η Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας, διαθέτει και ένα ανανεωμένο πολυσυλλεκτικό και υπερκομματικό ψηφοδέλτιο, αποτελούμενο από άξια, ικανά, τίμια και ηθικά πρόσωπα απ’ όλους τους κοινωνικούς, επαγγελματικούς και επιστημονικούς χώρους και απ’ όλες τις ηλικιακές ομάδες, πέρα από κομματικά στεγανά.
Είναι το ψηφοδέλτιο της Νίκης,
και έχω την Tιμή να σας παρουσιάσω κατά αλφαβητική σειρά τους πρώτους 30 άξιους και ικανούς συνεργάτες μου, που συστρατεύθηκαν δίπλα μου, στον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο που αξίζει στην Ερμιονίδα.

1.            Αντωνίου Μανώλης (Μάνος), Ηθοποιός - Σκηνοθέτης
2.            Αντωνόπουλος Αντώνιος, Δρ Τοπογράφος Μηχανικός
3.            Ασπρούλης Ηλίας, Ηλεκτρολόγος
4.            Βουτσαδάκη - Μονά Τέτα, Ελ. Επαγγελματίας
5.            Γκάτσος Βασίλειος,  Χημικός
6.            Γκιώνης Ιωάννης, Δικηγόρος
7.            Γκερζελή – Αποστόλου Γεωργία Σύλβια, Ιδ. Υπάλληλος
8.            Γούτος Άκης (Λάζαρος), Οικονομολόγος
9.            Δαγρές Γεώργιος, Ειδικός Παιδοχειρούργος,
10.        Δαγρές Ιωάννης, Πολιτικός Μηχανικός
11.        Δορμπάρης Παναγιώτης, Ελ. Επαγγελματίας
12.        Ελένης Δημήτριος, Πολιτικός Μηχανικός ΤΕ
13.        Ζαχαρόπουλος Κωνσταντίνος, Αγρότης
14.        Ηλιού Ευαγγελία, Καθηγήτρια Μέσης Εκπαίδευσης
15.        Θηβαίου – Γκιούσου Παρασκευή (Βιβή), Οικιακά
16.        Καραΐσκος Χρήστος, Δικηγόρος
17.        Κουμαρά Παντελίνα (Λίνα), Λογίστρια - Φοροτεχνικός
18.        Λούμη – Γιαννικοπούλου Αγγελική, Ελ. Επαγγελματίας
19.        Μίζης Δημήτριος, Υπάλληλος ΔΕΗ
20.        Μουρμούρη - Σκαλτσά Αργυρώ, Στέλεχος Επιχειρήσεων
21.        Μπίας Σάββας, Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος – Ασφαλιστής
22.        Μπίρκου – Σοφικίτη Αθηνά,  Στέλεχος Επιχειρήσεων
23.        Μπουρίκας Γεώργιος, Δικ. Επιμελητής
24.        Παππά Δήμητρα, Οικιακά
25.        Παριανού Κατερίνα, Κομμώτρια
26.        Τουτουντζή – Καμπούρη Δήμητρα, Συνταξιούχος Υπάλληλος ΙΚΑ
27.        Τσατσαρός Παναγιώτης, Ελαιοχρωματιστής
28.        Τσοκανάς Αθανάσιος (Σάκης), Ιδ. Υπάλληλος
29.        Φλωρής Κώστας, Ελ. Επαγγελματίας – Σύμβουλος Επιχειρήσεων
30.        Φλωρής Μανώλης, Ελ. Επαγγελματίας
Φίλες και Φίλοι,
Η Αυτοδιοίκηση χρειάζεται συνεννόηση, συνεργασία και συγκλίσεις, χρειάζεται όρεξη για δουλειά, διάθεση προσφοράς και εμπειρία, γνωρίσματα που διαθέτουμε εγώ και οι συνεργάτες μου.
Οι ερχόμενες δημοτικές εκλογές είναι εξαιρετικά κρίσιμες και θα καθορίσουν αν θα μείνουμε ή όχι στην σημερινή περίοδο στασιμότητας, απραξίας και οικονομικής εγκατάλειψης. Η ανάπτυξη και η πορεία προς τα μπρος του Δήμου μας είναι το διακύβευμα των προσεχών αυτοδιοικητικών εκλογών.
Με πολύτιμο οδηγό την εμπειρία που απέκτησα όλο το προηγούμενο διάστημα της ενασχόλησης μου με την Αυτοδιοίκηση, απευθύνομαι  σε όλους τους Δημότες της Ερμιονίδας και ζητάω τη στήριξή τους στις επόμενες δημοτικές εκλογές ως επικεφαλής ενός πολυσυλλεκτικού, υπερκομματικού και πατριωτικού ψηφοδελτίου.
Ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους μέχρι σήμερα υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ., αλλά και όλους εσάς, που συμπορεύεστε μαζί μας και με τη στήριξή σας και τον αγώνα σας, μας οδηγείτε στην Μεγάλη Νίκη των δημοτικών εκλογών της 26ης Μαΐου 2019.
Προχωράμε Μπροστά και γυρίζουμε σελίδα,
Όλοι Μαζί για την δικιά μας Ερμιονίδα.

Σας Ευχαριστώ, Σας Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου.































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates