Social Icons

Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Τον «έδιωξαν» από την Ακαδημία 13 χρονών και τον ξαναπαίρνουν 5 χρόνια μετά, δίνοντας 4 εκ. ευρώ!





Στην απόκτηση του 97άρη Τζο Γκόμεζ προέβη η Λίβερπουλ, με τον 18χρονο αμυντικό να επιστρέφει σε αυτήν, καθώς έχει
θητεύσει στις Ακαδημίες των κόκκινων.

Η Λίβερπουλ ανακοίνωσε  πως υπέγραψε με τον διεθνή με την U19 της Αγγλίας για τα επόμενα πέντε χρόνια, με το κόστος της μεταγραφής του από την Τσάρλτον να φτάνει τα 4 εκατομμύρια ευρώ (3,5 εκ. λίρες).
Ο 18χρονος (γενν. 23/5/1997) κεντρικός αμυντικός (αγωνίζεται και ως δεξί μπακ), προέρχεται από τα τμήματα υποδομών των «reds» και το 2010 όταν ήταν 13 χρονών τον «έδιωξαν» από την ακαδημία της Λίβερπουλ.  Αυτός τότε μετέβη στην ακαδημία της Τσάρλτον, όπου εκεί ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά  και πέρυσι στα 17του αναβαθμίστηκε, παίζοντας στην πρώτη ομάδα, έχοντας 24 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Championship.
Ο Τζο Γκόμεζ μεταπηδά από την Τσάμπιονσιπ στην Πρέμιερ Λιγκ, αν και είναι λογικό να πάρει αρχικά χρόνο συμμετοχής με τη δεύτερη ομάδα των «κόκκινων» κι έπειτα να κάνει την προσπάθειά του να μπει στα πλάνα του Μπρένταν Ρότζερς.
Ο Γκόμεζ μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής, ποζάροντας με τη φανέλα της Λίβερπουλ δήλωσε: «Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Είμαι ενθουσιασμένος αν και ακόμα δεν έχω συνειδητοποιήσει ότι είμαι παίκτης της Λίβερπουλ. Το στυλ ποδοσφαίρου και οι μεγάλοι παίκτες που υπάρχουν εδώ ήταν κάτι που πάντα ήθελα, με στόχο να βελτιωθώ και να μάθω».
Είναι το τέταρτο φετινό μεταγραφικό απόκτημα της Λίβερπουλ που έχει ήδη αποκτήσει τους Τζέιμς Μίλνερ, Ντάνι Ινγκς και Άνταμ Μπόγκνταν.

Ποτέ μην εγκαταλείπεις την προσπάθεια

Το άρθρο είναι αφιερωμένο σε όλα τα παιδιά, που παίζουν σε ακαδημίες ΠΑΕ και αυτό τον καιρό, ειδοποιούνται ότι δεν θα συνεχίσουν στην ομάδα. Έχουμε πολλά μηνύματα από νεαρούς φίλους μας, οι οποίοι αναρωτιούνται τι να κάνω τώρα; Η απάντηση είναι απλή: Επιμονή, υπομονή, δουλειά, ταπεινότητα και προσήλωση στον στόχο. Όποιος παραμείνει στο ποδόσφαιρο έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει το όνειρό του, όποιος όμως «τα παρατήσει», ή υποβαθμίσει τους στόχους του, από κάποια υποκειμενική απόφαση, είναι σίγουρο ότι το όνειρό του δεν ήταν τόσο δυνατό και φυσικά δεν είναι ο ίδιος δυνατός  για να συνεχίσει στο ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο. Αυτά τα παιδιά, έχουν τώρα βέβαια ένα κίνητρο παραπάνω. Να αποδείξουν ότι πραγματικά αξίζουν και ότι κάποιοι έκαναν λάθος να τους διώξουν. Αρκεί να μην τα παρατήσουν…
Πολλά τα παραδείγματα όπως αυτό του Τζο Γκόμεζ. Τι να πρωτοθυμηθούμε. Ας αναφέρουμε κάποια χτυπητά ονόματα που τα γνωρίζουν όλοι στην Ελλάδα. Τον Σεσκ Φάμπρεγκας που στα 16του έφυγε από την Μπαρτσελόνα, τον Τζόρντι Άλμπα που στα 16του τον έδιωξαν και αυτόν από την Μπαρτσελόνα, τον Κώστα Φορτούνη που τον έδιωξε ο Ολυμπιακός στα 16του από την ακαδημία, τον Ζεράρ Πικέ που στα 17του έφυγε από την Μπαρτσελόνα, τον Φρανκ Ριμπερί που στα 15του έφυγε από τη Λιλ και τόσοι άλλοι…
Γιάννης Βαλμάς, για το football-academies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates