Social Icons

Κυριακή 2 Ιουνίου 2024

Γιώργος Θωμάς (team manager Α.Ο.Ερμιονίδας): «Οι στόχοι που είχαμε θέσει το περασμένο καλοκαίρι, επιτεύχθηκαν σε πολύ μεγάλο ποσοστό».

 Πριν από δύο εβδομάδες περίπου ολοκληρώθηκε ένα από τα ωραιότερα πρωταθλήματα της Α1 ΕΣΚΑΚ .Ο Α..Ο.Ερμιονίδας αν και ήταν στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα σε όλες τις αγωνιστικές δεν κατάφερε τελικά να πάρεί το πολυπόθητο "εισητήριο" της ανόδου στην Γ΄Εθνική.

Ο team manager της ομάδας Γιώργος Θωμάς σε μία συνέντευξη που παραχώρησε στην επίσημη σελίδα της ομάδας στο Facebook  αναφέρει: 

Η σεζόν ολοκληρώθηκε με τον ΑΟ Ερμιονίδας να φτάνει στους τελικούς του πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών ΕΣΚΑΚ, ενώ αγωνίστηκε και στο Final-4 του Κυπέλλου. Αγωνιστικά τι πρόσημο έχει ο απολογισμός για την ομάδα, βάσει των στόχων που έθεσε ο σύλλογος από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου, της πορείας που «έγραψε» ο ΑΟ Ερμιονίδας μέσα στη χρονιά και των υποχρεώσεων που θα ακολουθήσουν;
«Σίγουρα, το πρόσημο του απολογισμού για την ομάδα μας είναι θετικό, παρότι το τέλος της σεζόν μας άφησε μία πικρή… γεύση, με την έννοια ότι κερδίσαμε με κόπο και ιδρώτα καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς το πλεονέκτημα έδρας, αλλά δεν μπορέσαμε να το εκμεταλλευτούμε και να το… εξαργυρώσουμε με τον τίτλο στον 3ο τελικό του πρωταθλήματος.
Παρ’ όλα αυτά, οι στόχοι που είχαμε θέσει το περασμένο καλοκαίρι, επιτεύχθηκαν σε πολύ μεγάλο ποσοστό. Η ομάδα μας ήταν άκρως ανταγωνιστική, έπαιξαν σ’ αυτήν μόνο παιδιά από τον δήμο μας, τα περισσότερα να διανύουν πολύ νεαρή ηλικία. Ο σύλλογός μας έβγαζε υγεία μέσα και έξω από τις γραμμές του παρκέ και έτσι μπορούμε να πούμε ότι ανάγκασε τον κόσμο μας, ειδικά προς το τέλος της περιόδου, να γεμίσει τις κερκίδες στο γήπεδό μας».
-Μπορείς να αναφέρεις κάποιες στιγμές που έζησες κατά τη διάρκεια της σεζόν και έχουν μείνει για κάποιους λόγους «χαραγμένες» στο μυαλό σου;
«Μπορεί κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών, στις νίκες και στις ήττες, να καταγράφεται η κορύφωση των συναισθημάτων που ζει κάποιος σε μια ομάδα, αλλά εμένα θα μου μείνουν όλες οι καθημερινές στιγμές που περάσαμε με τα παιδιά και τον κόουτς Καλαϊτζάκη, στο γήπεδο, στις προπονήσεις και στις συζητήσεις μας. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα να το διαχειριστώ, διότι είχα μάθει στο παρελθόν, τόσα χρόνια, να τα βλέπω όλα από την πλευρά του παίκτη. Οπότε, από το νέο πόστο που είχα στον σύλλογο ως team manager, έπρεπε να μπει το ένστικτο λίγο πιο πίσω και να λειτουργώ περισσότερο με τη λογική. Εδώ να αναφέρω ότι προτιμώ να παίζω, απ’ το να παρακολουθώ τα παιχνίδια απ’ τον πάγκο, το 2ο είναι πολύ πιο αγχωτικό και ψυχοφθόρο».
-Ο ΑΟ Ερμιονίδας βλέπει, πλέον, την επόμενη ημέρα, όπως επιτάσσει ο αθλητισμός, έχοντας και πολλά νέα παιδιά στις τάξεις του, που επανδρώνουν και τις ακαδημίες. Πώς θα πορευτεί ο σύλλογος στο μέλλον; Ποια θα είναι η φιλοσοφία της δουλειάς που γίνεται;.
«Ο στόχος είναι να περπατήσουμε στον δρόμο που έχουμε ξεκινήσει να χαράζουμε από την προηγούμενη χρονιά. Δηλαδή να δημιουργήσουμε ξανά ένα σύνολο κυρίως με… δικά μας παιδιά, να έχουμε μια νεανική ομάδα, κάνοντας λίγες αλλαγές στο ρόστερ μας, και με βασικό μας “εφόδιο” τη σκληρή δουλειά, στοχεύοντας μόνο στη βελτίωσή μας. Όλα αυτά προϋποθέτουν, βέβαια, να συνεχιστεί η διοικητική σταθερότητα στον σύλλογο, παραμένοντας και ο κόουτς στην ομάδα.
Χρειαζόμαστε, σίγουρα, ενίσχυση με ανθρώπους που θα βρίσκονται κοντά και γύρω απ’ την ομάδα, προκειμένου να βοηθούν με όποιον τρόπο μπορούν, όχι απαραίτητα στον οικονομικό τομέα.
Θέλω να πω ένα μεγάλο “μπράβο” και “ευχαριστώ” στα παιδιά για την προσπάθεια στη σεζόν που ολοκληρώθηκε. Για εμένα… τρύπησαν το “ταβάνι” τους αρκετές φορές και είμαι περήφανος γι’ αυτούς.
Τα παιδιά μαζί με τον κόουτς έφτασαν μια νέα ομάδα που ξεκίνησε για να μπει στην πρώτη πεντάδα, να διεκδικήσει πρωτάθλημα και Κύπελλο, να είναι αήττητη στην έδρα της έως και το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς, έχοντας δημιουργήσει, πάνω απ’ όλα, μια όμορφη παρέα. Σίγουρα, όλα αυτά δε θα ήταν δυνατά για εμάς, χωρίς τις προσπάθειες της διοίκησης και των ανθρώπων που βρίσκονται και τρέχουν γύρω από την ομάδα.
Η ομάδα τώρα ξεκινάει, χρειάζεται υπομονή, επιμονή και στήριξη απ’ όλους στο πλάνο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates