Social Icons

Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Ήττα (59-52) στις… λεπτομέρειες για τον ΑΟ Ερμιονίδας στο Άστρος

Στις… λεπτομέρειες και στο τελευταίο λεπτό κρίθηκε το παιχνίδι του ΑΟ Ερμιονίδας στο

κλειστό γυμναστήριο του Άστρους, απέναντι στον ΑΟ Πήγασος Θυρέας, τη Μεγάλη Τετάρτη (1/5), στο πλαίσιο των τελικών των playoffs του πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών ΕΣΚΑΚ, με την ομάδα μας να γνωρίζει την ήττα με σκορ 59-52, κάτι που σημαίνει ότι ο τίτλος θα κριθεί στο «σπίτι» μας.

Οι δυο αντίπαλοι, μετά και τον 2ο τελικό, είναι στις 2-2 νίκες (μαζί με τα ματς της κανονικής διάρκειας), έχοντας επικρατήσει στα γήπεδά τους. Ο σύλλογός μας καλείται και σ’ αυτή τη σειρά να εκμεταλλευτεί το Σάββατο 11 Μαΐου, το πλεονέκτημα έδρας, που κατάκτησε με μεγάλη προσπάθεια, όντας από την αρχή έως το τέλος της regular season στην 1η θέση της βαθμολογίας και έτσι να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα, κάνοντας το 3-2.

Ο ΑΟ Ερμιονίδας ήρθε κοντά στην κατάκτηση του τίτλου στο Άστρος, σε μια πραγματικά δυνατή έδρα, σε παιχνίδι που κυριάρχησαν οι σκληρές άμυνες και η δύναμη. Για… λεπτομέρειες, που αφορούν περισσότερο το επιθετικό κομμάτι και το σκοράρισμα δεν έφτασε η ομάδα μας στην εκτός έδρας επιτυχία, καθώς χάθηκαν, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, ευκαιρίες υπό καλές προϋποθέσεις, που θα έδιναν παράσταση νίκης στον σύλλογό μας.

Η ομάδα μας μπήκε πολύ δυνατά στο 1ο δεκάλεπτο και επέβαλε τον ρυθμό της. Κατάφερε, μάλιστα, να βρεθεί στο +7 (13-20) στο 9’. Θα μπορούσε να είχε «χτίσει» και μεγαλύτερη διαφορά, εάν υπήρχε πιο… καθαρό μυαλό σε επιθετικές ενέργειες. Η 1η περίοδος βρήκε, τελικά, τον ΑΟ Ερμιονίδας μπροστά στο σκορ με +3 (20-23).

Στη 2η περίοδο οι δυο ομάδες έμειναν κοντά στο σκορ, με τον σύλλογό μας να έχει, πάντως, στο μεγαλύτερο διάστημα το προβάδισμα, ενώ δυο φορές είχαμε ισοπαλία (29-29 στο 16’ και 31-31 στο 17’). Τελικά, η γηπεδούχος πήγε με προβάδισμα τριών πόντων (34-31) στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.

Κατά τη διάρκεια της 3ης περιόδου ο Πήγασος ΑΟ Θυρέας αύξησε τη διαφορά και στο 26’ βρέθηκε στο +9 (43-34), ενώ από το 17’ (29-31) έως και το 23’ (39-31) προηγήθηκε επί μέρους σκορ 10-0 για τον σύλλογο του Άστρους. Μέχρι το 30’ ο σύλλογός μας μείωσε στο -5 (48-43). Με την έναρξη του 4ου δεκαλέπτου ο ΑΟ Ερμιονίδας βρέθηκε, μάλιστα, στο -2 (48-46) και μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα, η γηπεδούχος δεν πήρε μεγαλύτερη διαφορά από έξι πόντους. Στο 36’ η ομάδα μας βρέθηκε και στο -3 (52-49), αλλά δεν μπόρεσε σε κρίσιμα σημεία να πιέσει και άλλο την αντίπαλό της, χάνοντας και βολές. Με αποτέλεσμα η γηπεδούχος να επικρατήσει, τελικά, με +7 (59-52), όταν ο σύλλογός μας χρειάστηκε να ρισκάρει στο τέλος…

Συγχαρητήρια στην ομάδα του Πήγασου για τη νίκη, καθώς και στους δυο διαιτητές του αγώνα για την απόδοσή τους. Πολλά «μπράβο» στους φιλάθλους για την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν, με το γήπεδο να είναι κατάμεστο από φίλους των δυο ομάδων. Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» από όλους μας στους φιλάθλους μας, που βρέθηκαν κοντά στην ομάδα μας σε ακόμα ένα εκτός έδρας ματς.

Οι παίκτες μας και το τεχνικό τιμ θα συνεχίζουν την σκληρή δουλειά στις προπονήσεις και τις επόμενες ημέρες, με το κεφάλι κάτω, με στόχο ο σύλλογός μας να παρουσιάσει ακόμα καλύτερη εικόνα μέσα στο παρκέ στο ερχόμενο παιχνίδι του, βάσει του πλάνου που καταρτίστηκε από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου και έτσι να συνεχίσει την εξαιρετική του πορεία στο φετινό πρωτάθλημα…

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 20-23, 34-31, 48-43, 59-52.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates