Social Icons

Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023

Αγγελική Λούμη-Γιαννικοπούλου: «Μην υποβιβάζετε άλλο την νοημοσύνη του κόσμου γιατί στην πλειοψηφία του διαθέτει κρίση, όραση και σωστά κριτήρια!»

Είχα αποφασίσει, λόγω φόρτου εργασίας και έλλειψης χρόνου, να μην ασχοληθώ με τις

εκλογές, μέχρι τις αρχές του Σεπτέμβρη.

Διαβάζοντας όμως αναρτήσεις τύπου '' ο κόσμος έχει βαρεθεί τα πολλά λόγια και θέλει πράξεις και έργα'', μόνο θυμωμένη μπορώ να νιώσω γιατί πολύ απλά αναρωτιέμαι, αν κατάλαβαν κάποιοι τον κόπο και τον χρόνο που αφιέρωσαν κάποιοι συμπολίτες τους, ώστε να γίνουν έργα υπαρκτά και όχι έργα φανταστικά με τις μελέτες στο συρτάρι.
Εστιάζοντας σε κάποια σχόλια από διάφορους, παρατηρώ πως ορισμένοι στην προσπάθεια τους να κερδίσουν μία ψήφο, σχολιάζουν πικρόχολα, τραβώντας με το κινητό τους τα διάφορα προβλήματα του τόπου, τάζουν τον ουρανό με τα άστρα, πράγματα ανέφικτα, υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.

Προφανώς, οι νέοι υποψήφιοι δεν γνωρίζουν και λογικό είναι και τους κατανοώ, πώς λειτουργεί το Δημόσιο και η Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς και τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και τους συμβουλεύω να μην ''ανοίγονται'' σε υποσχέσεις, γιατί όλα είναι καταγεγραμμένα και o κόσμος θα τα απαιτήσει σε περίπτωση εκλογής τους.
Οι παλαιοί αιρετοί ξεχνούν επιλεκτικά πως παραλάβαμε το Πορτοχέλι, σε τι κατάσταση το βρήκαμε και σε τι κατάσταση το έχουμε φτάσει σήμερα.
Φυσικά, υπάρχει και μια άλλη κατηγορία, η χειρότερη κατ' εμένα, αυτοί που στην τρέχουσα τετραετία ήταν εκλεγμένοι, ήταν αιρετοί, έλαμψαν δια της απουσίας τους και τώρα ξαναέρχονται άνετοι, χωρίς ίχνος σεβασμού και ντροπής, να ζητήσουν την ψήφο του κόσμου, λες και ο κόσμος τρώει κουτόχορτο.
Νομίζω πως έφτασε η ώρα να αρχίσουμε να μιλάμε για έργα, όχι για υποσχέσεις, όχι λόγια του αέρα, όπως διαβάζω τον τελευταίο καιρό γιατί σε αυτή την χώρα μας έφαγε το ΘΑ.
Κάθε ανάρτηση μου θα αφορά σε κάθε έργο ξεχωριστά με το ιστορικό του!
Όταν παραλάβαμε μετά τις εκλογές του 2019, ήρθε και με βρήκε μια δημότισσα και μου είπε επιθετικά και με νεύρα, προφανώς γιατί την είχαν γεμίσει υποσχέσεις, '' Να κοιτάξετε να φτιάξετε την Μπάλτιζα γιατί είναι αίσχος''.
Όντως η παραλιακή οδός της Μπάλτιζας ήταν ένα αίσχος, παραμελημένη, μέσα στην γούβα και το σκουπίδι, για όσους επιλεκτικά έχουν διαγράψει από την μνήμη τους τι ακριβώς παραλάβαμε.
Αναλάβαμε και με γρήγορες και συντονισμένες κινήσεις έγιναν οι αναπλάσεις με το σταμπωτό δάπεδο σε δύο φάσεις και άλλαξε όλο το τοπίο. Στην συνέχεια, και αφού είχαμε ακούσει για μια δωρεά ηλιακών φωτιστικών που είχε κάνει η αείμνηστη Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη στην Κοινότητα Πορτοχελίου κατά την προηγούμενη θητεία, αρχίσαμε να τα αναζητάμε γιατί δεν υπήρχαν στις αποθήκες του Δήμου, όπως προβλέπονταν αλλά και σε κανέναν άλλον δημοτικό χώρο.
Άφαντα τα φωτιστικά!
Για να μην σας κουράζω, τα φωτιστικά βρέθηκαν στον προαύλιο χώρο ιδιωτικής επιχείρησης, γεγονός παράνομο και ανήκουστο για τα δεδομένα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ύστερα από μήνες, και αφού τηλεφώνησε σε εμένα την ίδια, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης. Μπορώ να κάνω εκτενέστερη ανάλυση για το ποιος παρέλαβε σύμφωνα με τα δελτία αποστολής της εταιρείας, πότε παρέλαβε, αν είχε δικαιοδοσία να παραλάβει και σε ποια ιδιωτική επιχείρηση βρέθηκαν τελικά, αλλά δεν θα το κάνω, προς το παρόν.
Το αποτέλεσμα?
Το αποτέλεσμα ήταν τα φωτιστικά να μην λειτουργούν μετά από την πολύμηνη παραμονή τους σε εξωτερικό χώρο με βροχή και άσχημες καιρικές συνθήκες. Οπότε, αναγκαστήκαμε να προμηθευτούμε, δαπανώντας χρήματα, ένα προσάρτημα φωτιστικού για το καθένα, ώστε να το εφαρμόσουμε στην κολώνα. Αναζητήσαμε δωρεά για την κατασκευή των βάσεων από ιδιώτη κάτοικο του Πορτοχελίου και αφού την εξασφαλίσαμε, τοποθετήθηκαν τα φωτιστικά.
Έτσι τοποθετήθηκαν 10 τέτοια φωτιστικά στην παραλιακή οδό της Μπάλτιζας, έναν χώρο περιπατητικού και φωτογραφικού ενδιαφέροντος, που απολαμβάνουν οι δημότες και οι επισκέπτες μας.
Οι φωτογραφίες εξάλλου '' μιλούν'' από μόνες τους, σχετικά με το πριν και το μετά!
Από εδώ και πέρα θα σας παρουσιάζω το πριν και το μετά με φωτογραφίες για πολλά έργα που έγιναν την τρέχουσα τετραετία στο Πορτοχέλι για να καταλάβουν κάποιοι μηδενιστές, ποιοι λένε μεγάλα λόγια και ποιοι κουράστηκαν ώστε να γίνουν έργα.
Ωραίες οι εκθέσεις ιδεών και εύκολες, αλλά η πράξη δυστυχώς δεν είναι για όλους και δεν είναι εύκολη!
Μην υποβιβάζετε άλλο την νοημοσύνη του κόσμου γιατί στην πλειοψηφία του διαθέτει κρίση, όραση και σωστά κριτήρια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates