Social Icons

Δευτέρα 1 Μαΐου 2023

Η Χορευτική Ομάδα του Δήμου Ερμιονίδας τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Χορού (Φωτό-Βίντεο)

 Η Χορευτική ομάδα του Δήμου Ερμιονίδας διοργάνωσε το Σάββατο 29 Απριλίου εκδήλωση για τον Εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού στην μικρή πλατεία του Αγίου Κωνσταντίνου στο Κρανίδι όπου βρίσκεται και η αίθουσα της ομάδας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με καλωσόρισμα στο αντάμωμα όπως χαρακτηριστικά είπε ο χοροδιδάσκαλος της ομάδας Δημήτρης Κοντοκάλης προς όλους τους παραβρισκόμενους που τίμησαν την εκδήλωση και στην συνέχεια έκανε μία αναφορά για την παγκόσμια ημέρα χορού πώς και πότε ξεκίνησε να εορτάζεται και έκανε μία αναφορά στους πέντε καλύτερους χορευτές και χορεύτριες του κόσμου .

Στην συνέχεια μέσα από βίντεο παρουσιάστηκαν κάποιες φωτογραφίες με χορό από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα όπως και αστεία βίντεο ανά την επικράτεια .

Η Παγκόσμια Ημέρα Χορού καθιερώθηκε το 1982 από το Διεθνές Συμβούλιο Χορού της UNESCO. Εορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Απριλίου, ημερομηνία γέννησης το 1727 του Ζαν-Ζορζ Νοβέρ, δημιουργού του σύγχρονου μπαλέτου.

Στην συνέχεια ξεκίνησε το γλέντι με τους μικρούς χορευτές  της ομάδας έδωσαν την δική τους χορευτική νότα και στην συνέχεια πήραν την σκυτάλη οι μεγάλοι με το γλέντι να διαρκεί μέχρι αργά .

Στην εκδήλωση εκτός από χορό υπήρχαν σουβλάκια , εδέσσματα και πολύ κρασί.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος  Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος  , με τους αντιδημάρχους Αγγελική Λούμη-Γιαννικοπούλου, Γιώργο Πιτσά . Δαμιανό Κουτούβαλη και Σπύρο Αντουλινάκη.

Το νέο ραντεβού δόθηκε  για την Πέμπτη 6 Ιουλίου στο προαύλιο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κρανιδίου όπου θα γίνει και η τελετή λήξης τωης χορευτικής χρονιάς.


Βίντεο



Δυστυχώς το youtube μας κλείδωσε το δεύτερο τραγούδι για πνευματικά δικαιώματα (υπάρχουν και αυτά).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates