Social Icons

Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

Γαλάζιες Σημαίες 2023:Βραβεύτηκαν πέντε παραλίες στην Αργολίδα.Δείτε ποιες είναι

Πέντε   γαλάζιες σημαίες θα κυματίζουν φέτος το καλοκαίρι στις παραλίες της Αργολίδας . Σε

σύγκριση με το καλοκαίρι του 2022 οι γαλάζιες σημαίες αυξήθηκαν κατά δύο .

Στον Δήμο Ερμιονίδας για ακόμα μία φορά η παραλία του ξενοδοχείου AKS Hinitsa Bay στο Πορτοχέλι κρατά τα σκήπτρα της μοναδικής παραλίας σε όλη την Ερμιονίδα με γαλάζια σημαία.

Στον Δήμο Ναυπλίου οι παραλίες που βραβεύτηκαν είναι είναι τέσσερεις , δύο περισσότερες από την προηγούμενη χρονιά .  Εκτός από την Καραθώνα και την Πλάκα οι νέες παραλίες είναι το Τολό και η παραλία Κονδύλι η οποία βρίσκεται κοντά στο Βιβάρι.

Η Ελλάδα κατέχει και φέτος την 2η θέση παγκοσμίως με 617 βραβευμένες ακτές, ανάμεσα σε 52 χώρες, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), που αποτελεί τον Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας.

Η «Γαλάζια Σημαία» είναι το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο. Απονέμεται από το 1987, σε ακτές και μαρίνες οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση μίας ακτής με τη «Γαλάζια Σημαία», είναι η ποιότητα υδάτων σε αυτή να είναι «Εξαιρετική». Καμία άλλη διαβάθμιση της ποιότητας, ακόμα και «Καλή», δεν είναι αποδεκτή από το Πρόγραμμα. Η βράβευση έχει διάρκεια ενός έτους.

Ολες οι γαλάζιες σημαίες ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates