Social Icons

Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

Η Σκακιστική Ακαδημία Κορίνθου Αργοναύτης στην Α΄ Εθνική

 Από την Κυριακή, 23/4/2023, η πόλη της Κορίνθου, εκπροσωπείται ξανά σε επίπεδο Α΄

Εθνικής  με την ομάδα του Αργοναύτη.  Το ‘πειρατικό’ με την νεανικότερη ομάδα (μ.ο. ηλικίας 14.5 έτη), που έχει κατέβει ποτέ σε Προκριματικούς Ομίλους, κατέκτησε και το Πρωτάθλημα της Πελοποννήσου (μετά το Κύπελλο και το Νεανικό Ομαδικό) που πραγματοποιήθηκε στο Πόρτο Χέλι από 21~23 Απριλίου 2023. Η φετινή ομάδα της Κορινθιακής Ακαδημίας μπορει να υπερηφανεύεται για το άτυπο Triple Crown της φετινής χρονιάς αφού δεν υπάρχει πλέον ομαδικός τίτλος που δεν έχει κατακτήσει σε συλλογικό επίπεδο στα Περιφερειακά Πρωταθλήματα της Πελοποννήσου (Ανοιχτών- Νεανικών) της Ε.Σ.Σ.ΠΕ.Π.

Η πολιτεία, αρωγός στην προσπάθεια του Αργοναύτη, στέκεται δίπλα του, υποστηρίζοντας έμπρακτα αυτην την προσπάθεια. Ο Δήμαρχος Κορινθίων κος Β. Νανόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού και Ενέργειας Περιφέρειας Πελοποννήσου, κος Γ. Οικονόμου, και ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κος Χ. Βυτινιώτης έχουν δείξει την αγάπη τους για το άθλημα του σκακιού, την υποστήριξή τους στις αρχές και το ήθος του Αργοναύτη και είναι σίγουρο ότι ακόμα καλύτερες μέρες έρχονται, με τη παρουσία πλεον του Αργοναύτη και πάλι στα σαλόνια της Α΄ Εθνικής.

Η Ακαδημία του Αργοναύτη αποτελείται αυτή την στιγμή από περισσότερα από 100 παιδιά ηλικιών 4.5 έως 70 χρονών. Με τμήματα πλέον στο Λουτράκι, στο Κιάτο και στην Κόρινθο αναπτύσει την άγαπη των παιδιών για το σκάκι μεσα από μαθήματα, συνεχή τουρνουά και συμμετοχες σε μεγάλες σκακιστικές διοργανώσεις.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates