Social Icons

Σάββατο 8 Απριλίου 2023

Ξανακτύπησε το δίδυμο Τσόφλιος-Τριμπόνιας και η Ερμιονίδα 2-1 τον Α.Ο.Πυλίου.

Σπουδαία και πολύτιμη νίκη με σκορ 2-1 πέτυχε η ΑΕ Ερμιονίδας στο Δημοτικό γήπεδο

Κρανιδίου, απέναντι στη δυνατή ομάδα του ΑΟ Πυλίου Κω, το πρωί του Σαββάτου (08/04), για την 23η αγωνιστική του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

Με αυτή την επιτυχία ο σύλλογός μας είναι, πλέον, μόνος στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 37 βαθμούς (11-4-8/36-30), αφήνοντας στους 35 την αντίπαλό του, κάνοντας το πιο αποφασιστικό βήμα για την επίτευξη του στόχου του. Η ΑΕ Ερμιονίδας έφτασε στο «τρίποντο» με ωραίο ποδόσφαιρο, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, όταν και σκόραρε δυο γκολ, σε ματς που οι παίκτες μας τα έδωσαν όλα μέσα στον αγωνιστικό χώρο για τη νίκη. Κόντρα σ' έναν αντίπαλο που κυνήγησε και αυτός το θετικό αποτέλεσμα με «νύχια και με δόντια»…

Η ομάδα μας δημιούργησε καθαρές φάσεις και για άλλα τέρματα, ενώ με την επιστροφή στις νίκες, διατήρησε τον πολύ καλό απολογισμό που έχει και στο γήπεδό της με 9-2-1 (27-9)…

Σκόραραν οι Τσόφλιος (έφτασε τα 13 γκολ στο πρωτάθλημα) στο 27’, Τριμπόνιας (έχει έξι τέρματα στον όμιλο) στο 43’, μείωσε για τη φιλοξενούμενη ο Τουργαΐδης στο 51’…

Η ΑΕ Ερμιονίδας με σχηματισμό 4-1-2-3 παρουσίασε πολύ καλό πρόσωπο στο πρώτο ημίχρονο… Η ομάδα μας έβαλε την μπάλα κάτω, προσπάθησε να μην αφήσει χώρους στον ΑΟ Πυλίου Κω και δημιούργησε κλασικές φάσεις, κυρίως με κάθετες μπαλιές. Έτσι έφτασε σε δυο γκολ, ενώ θα μπορούσε να είχε σκοράρει και άλλα τέρματα. Στο δεύτερο ημίχρονο η φιλοξενούμενη και με τις αλλαγές που έκανε, κατάφερε να μειώσει νωρίς. Άμεσα η ομάδα μας δημιούργησε, όμως, ευκαιρίες και για τρίτο γκολ, αλλά αυτό δεν ήρθε. Από το 59’ και μετά με την είσοδο του Γκαμάνη στη θέση του Τριμπόνια (είχε δεχτεί χτύπημα στη μέση), ο Ιβάν Νεντέλκοβιτς γύρισε το σχηματισμό σε 5-3-2 (σε φάση άμυνας), που γινόταν και 3-5-2. Έτσι, κάλυψε τους χώρους, την ώρα που η ομάδα των Δωδεκανήσων είχε περισσότερη κατοχή, αλλά δεν μπόρεσε να βγάλει καθαρές φάσεις.

Τα γκολ και οι φάσεις του αγώνα

-Ο Φερεκίδης, στο 3’, έβγαλε για την ΑΕ Ερμιονίδα απίστευτη κάθετη στον Άντουνιτς, ο οποίος μπήκε στην περιοχή από δεξιά, αλλά ο Τοπουζλής απέκρουσε το πλασέ του.

-Στο 4’, μετά από ωραίο συνδυασμό, ο Φερεκίδης άφησε στον Τσόφλιο, που βγήκε τετ-α-τετ, με τη φάση να σταματάει, καθώς ο πρώτος βοηθός Σηφάκης υπέδειξε οριακό οφσάιντ.

-Ο Νικολόπουλος έβγαλε, στο 6’, στον Άντουνιτς από δεξιά, ο Σέρβος άσος πάτησε περιοχή με την ταχύτητά του, σέντραρε, και την τελευταία στιγμή έκοψαν οι αμυντικοί της φιλοξενούμενης.

-Ο Τριμπόνιας βρέθηκε στην περιοχή από αριστερά και πλάγια, έκανε την επικίνδυνη σέντρα, και ο Τοπουζλής έδιωξε με υπερένταση με το ένα χέρι.

-Ο ΑΟ Πυλίου απείλησε πρώτη φορά στο 11’, όταν ο Τουργαΐδης σούταρε από δεξιά και η μπάλα πέρασε άουτ.

-Ο Τζιέρης έκανε τη βαθιά μπαλιά στο 12’, και ο Τριμπόνιας βρέθηκε σε καλή θέση στο ύψος της περιοχής. Ο 31χρονος επιθετικός έπιασε το βολέ με το αριστερό και ο Τοπουζλής απέκρουσε εντυπωσιακά!

-Στο 14’, η φιλοξενούμενη δημιούργησε επικίνδυνη φάση, όταν ο Σκέντζος από αριστερά, έκανε συρτή σέντρα, αλλά η μπάλα πέρασε από όλους, χωρίς ο ΑΟ Πυλίου Κω να έχει, πάντως, άλλον παίκτη μέσα στην περιοχή για να απειλήσει…

-Ο Κάλα Ι. σούταρε, στο 21’, με το αριστερό έξω από την περιοχή και δεξιά, και ο Τοπουζλής απέκρουσε δύσκολα με το δεξί του χέρι, ενώ είχε ξεκινήσει να πέφτει στην άλλη γωνία. Ακολούθησε σέντρα του Μηλιώτη, ο Άντουνιτς έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

-Η υπεροχή της ΑΕ Ερμιονίδας «καρποφόρησε» στο 27’, φτάνοντας σ’ ένα πολύ όμορφο γκολ. Ο Κοτσοβός κέρδισε τις κόντρες από δεξιά, έκανε ωραία ντρίμπλα σε αντίπαλό του και πέρασε όμορφα στον Άντουνιτς. Ο τελευταίος πάτησε περιοχή και την κατάλληλη στιγμή βρήκε τον Τσόφλιο, ο οποίος με απευθείας σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα!

-Για τον ΑΟ Πυλίου Κω ο Τουργαΐδης έκανε, στο 34’, τη σέντρα από αριστερά και ο Βουκομάνοβιτς σούταρε άουτ από καλή θέση.

-Στο 35’ ο Αποστολίδης εκτέλεσε φάουλ, ο Βουκομάνοβιτς σούταρε και η μπάλα κατέληξε κόρνερ, μετά από κόντρα σε αμυντικούς.

-Η ΑΕ Ερμιονίδας έφτασε κοντά στο γκολ και στο 37’. Άντουνιτς και Κοτσοβός άλλαξαν πολύ ωραία την μπάλα και ο δεύτερος έκανε… γλυκιά σέντρα από δεξιά. Ο Τσόφλιος δεν πρόλαβε να σκοράρει με το κεφάλι και ακολούθησε κοντρόλ του Τριμπόνια μέσα στην περιοχή από αριστερά. Ο 31χρονος επιθετικός με σουτ σημάδεψε την αριστερή γωνία του Τοπουζλή, αλλά σταμάτησε την πορεία της μπάλας κεφάλι αμυντικού.

-Το 2-0 για την ομάδα μας έγινε το 43’! Μετά από μπαλιά του Τζιέρη, ο Φερεκίδης έπαιξε πολύ ωραία το «1-2» με τον Τσόφλιο, με τον 27χρονο επιθετικό μας να βγαίνει σε θέση βολής και να σουτάρει μέσα από την περιοχή. Ο Τοπουζλής απέκρουσε την προσπάθεια του και ο Τριμπόνιας, που πήρε το «ριμπάουντ», σκόραρε με σουτ.

-Στο 45’, η μπάλα στρώθηκε στον Βουκομάνοβιτς δεξιά μέσα στην περιοχή, μετά από σουτ του Κότζα και κόντρα του Τζιέρη, και ο Πονηρός μπλόκαρε το σουτ του Σέρβου παίκτη.

-Η ΑΕ Ερμιονίδας μπήκε δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο με τον Άντουνιτς από δεξιά να χάνει στο 48’ ευκαιρία, έχοντας το τέρμα απέναντί του, αλλά επιχείρησε πάσα.

-Ο Τζιέρης με υπερένταση έδιωξε στο 49’ την μπάλα με το κεφάλι μέσα στην περιοχή σε σέντρα του Τουργαΐδη.

-Ο ΑΟ Πυλίου μείωσε (2-1) στο 51’, όταν ο Τουργαΐδης βρέθηκε με την μπάλα μέσα στην περιοχή και αριστερά, μετά από ολιγωρία, και με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στη γωνία του Πονηρού.

-Η ομάδα μας απείλησε ξανά στο 53’. Ο Κοτσοβός έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο επερχόμενος Κάλα Ι. μέσα από την περιοχή σούταρε ψηλά…

-Στο 55’, μετά από πίεση των παικτών μας, ο Τσόφλιος βγήκε σε θέση τετ-α-τετ, έκανε το πλασέ με το δεξί, αλλά ο Τοπουζλής απέκρουσε σωτήρια.

-Ο Τσόφλιος βρέθηκε με την μπάλα έξω από την περιοχή στο 68’, έκανε το σουτ και μπλόκαρε ο Τοπουζλής.

-Ο Κατσέλης σούταρε στο 75’ και η μπάλα κατέληξε άουτ.

-Ο Τσόφλιος, έγινε κάτοχος της μπάλας στο 83’, ανάμεσα σε μεσαία γραμμή και μεγάλη περιοχή. Πέρασε στον Λαντίκα αριστερά – ενώ ο Φερεκίδης έφευγε με μέτωπο στην εστία – και η σέντρα του 19χρονου μεσοεπιθετικού πέρασε ανεκμετάλλευτη μέσα στην περιοχή…

Η σφυρίχτρα

Κοντά στις φάσεις ήταν ο διαιτητής Σπήλιος (συνδ. Κορίνθου), ο οποίος είχε λίγα λάθος σφυρίγματα σε υποδείξεις φάουλ στο δεύτερο ημίχρονο. Με σωστές αποφάσεις οι βοηθοί του Σηφάκης και Παπαδάμ, αμφότεροι του συνδέσμου Πειραιά…

Αποβλήθηκε η 2η κίτρινη κάρτα (η πρώτη στο 45’) ο Φερεκίδης στο 90’+3. Παρατηρήθηκαν με κίτρινη κάρτα και οι Κάλα Ι. (89’), Πονηρός (90’+4), Χατζηβασίλης (55’), Κατσέλης (60’).

Οι συνθέσεις

ΑΕ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ (Ιβάν Νεντέλκοβιτς): Πονηρός, Μηλιώτης, Τζιέρης, Βιρβίλης, Νικολόπουλος, Τριμπόνιας (59’ Γκαμάνης), Φερεκίδης, Τσόφλιος, Κάλα Ι. (89’ Μαστοράκης), Άντουνιτς (81’ Λαντίκας), Κοτσοβός.

ΑΟ ΠΥΛΙΟΥ ΚΩ (Δημήτρης Χρυσόπουλος): Τοπουζλής, Παναγιωτόπουλος, Μπριλάκης, Κότζα (71’ Τάσιος), Βουκομάνοβιτς, Αποστολίδης, Τουργαΐδης, Σκέντζος (46’ Δρόσος), Χατζηβασίλης, Κατσέλης (85’ Στάκκος), Μαργαρίτης (46’ Χατζηνικολάου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates