Social Icons

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023

Ένας…άλλος ΠΑΣ μετά την προετοιμασία του χειμώνα!

Προφανώς ο προπονητής Θανάσης Στάικος και οι παίκτες, ήθελαν τον χρόνο τους, αποτελώντας ένα σύνολο που χτίστηκε το καλοκαίρι από την αρχή, με τις μεγάλες ανακατατάξεις παικτών που σημειώθηκαν στο ρόστερ. Όταν μια ομάδα αλλάζει τους 9 από τους 11 παίκτες της ενδεκάδας, δεν μπορεί να αποκτήσει απότομα ομοιογένεια, ούτε να μεταμορφωθεί στο καλύτερο από τη μια στιγμή στην άλλη. Ασχέτως αν τα αποτελέσματα δεν ήταν τα καλύτερα, η ομάδα από το παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής με τον Ιωνικό στη Νίκαια και μετά, βελτίωνε συνεχώς την αγωνιστική εικόνα της. Η διακοπή λόγω του Μουντιάλ ήταν ωφέλιμη, καθώς δόθηκε η ευκαιρία για έναν νέο κύκλο προετοιμασίας. Με την επανεκκίνηση ο «Άγιαξ της Ηπείρου» παρουσίασε ένα νέο αγωνιστικό πρόσωπο. Ισοφάρισε στα Γιάννινα τον Ολυμπιακό από 2-0 σε 2-2 έχοντας και δοκάρι με τον Λιάσο, φτάνοντας μια ανάσα από την ολική ανατροπή του σκορ. Στο ΔΑΚ Λαμίας πήρε ισοπαλία 1-1 με την εκεί τοπική ομάδα, έχοντας πάλι οι Γιαννιώτες δοκάρι με τον Σόρια και μια καταπληκτική ευκαιρία από θέση τετ-α-τετ με τον Σταματελόπουλο για να πάρουν το τρίποντο. Και προχθές, στο δύσκολο παιχνίδι με την ΑΕΚ, όπου το απόλυτο φαβορί εθεωρείτο ο «Δικέφαλος», ο «Άγιαξ της Ηπείρου» κέρδισε με σκορ 2-1, βελτιώνοντας σημαντικά την βαθμολογική θέση του. Κάθε άλλο παρά τυχαία είναι όλα αυτά τα αποτελέσματα.

Όταν η ομάδα δεν πήγαινε καλά, ο Στάικος και οι παίκτες άκουσαν πολλά. Πολλές φορές οι κριτικές υπερέβαιναν τα εσκαμμένα. Υπήρξαν και «λαϊκά δικαστήρια» έξω από τα αποδυτήρια μετά από κάποια άσχημα αποτελέσματα, όπως και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είχαν την υπομονή να αντέξουν στην πίεση και να δουλέψουν. Τα καλά αποτελέσματα έφεραν και τα χαμόγελα, αλλάζοντας και την ψυχολογία. Η ομάδα γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο που ήταν έξω από το γήπεδο. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, γυρίζει το μπιφτέκι και από την άλλη πλευρά. Την μεγαλύτερη κριτική στο διαδίκτυο, είχε δεχτεί ο Στάικος. Στην «ανθρωποφαγία» των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η κριτική για τον Στάικο ξεπερνούσε κατά πολύ τα όρια. Όταν ρωτήθηκε, αν αισθάνεται και κάποια προσωπική δικαίωση για την αγωνιστική ανάκαμψη της ομάδας και τη νίκη επί της ΑΕΚ, αρκέστηκε να πει: «Είμαι νέος, αλλά οι μεταπτώσεις του κοινού ή του περιβάλλοντος είναι σύνηθες φαινόμενο. Νιώθω ικανοποιημένος για το σημερινό αποτέλεσμα, αλλά τέλειωσε το παιχνίδι αυτό και μπροστά μου είναι ο Λεβαδειακός και να ξέρετε ότι είναι πιο σημαντικό».
Ο ΠΑΣ παρουσίασε σε μεγάλο βαθμό βελτίωση στην άμυνα που ήταν η «Αχίλλειος πτέρνα» του. Τώρα με την παρουσία του Παναγιώτη Τσιντώτα κάτω από τα δοκάρια, θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερα. Καλό το ντεμπούτο και του Ουρουγουανού μέσου Φεντερίκο Τσίνο. Κάποια στιγμή ο Στάικος σήκωσε για ζέσταμα και τον Σωτήρη Νίνη, τον τρίτο της παρέας των μεταγραφών του χειμώνα, αλλά η εξέλιξη του αγώνα άλλαξε τα πλάνα και ο έμπειρος μέσος έμεινε στον πάγκο για να βοηθήσει σε άλλα παιχνίδια. Για το ντεμπούτο των δύο ο Στάικος σχολίασε: «Και οι δύο έχουν έρθει πολύ καιρό, το είχαμε επιλέξει να έρθουν νωρίς, ήδη δουλεύουμε μαζί τους, είχαν αφομοιώσει τον τρόπο παιχνιδιού συμπαικτών και της ομάδας. Είμαι ευχαριστημένος απ’ όλους και την προσπάθειά τους και συνεχίζουμε, έχουμε δρόμο». Δεν έκρυψε και λόγια για τα μεταγραφικά λέγοντας για τις επόμενες κινήσεις: «Χρειαζόμαστε οπωσδήποτε γρήγορα έναν κεντρικό αμυντικό, δεδομένου ότι επιστρέφει ο Μπαγκαλιάνης στον Ολυμπιακό. Σίγουρα θέλουμε έναν στόπερ και ίσως κι έναν ακόμα παίκτη, αλλά θα το δούμε. Όπως βλέπετε δεν έχουμε πολλές επιλογές σ’ αυτή τη θέση του στόπερ. Η εισήγηση η δική μου είναι σίγουρα κεντρικός αμυντικός κι αν βρούμε έναν παίκτη να μας βοηθήσει αποτελεσματικά στην επίθεση να παίζει και τις τρεις θέσεις στην επίθεση. Να μπορεί πραγματικά και άμεσα όμως να βοηθήσει».
Εν ολίγοις, για να κάνουμε ταμείο. Με τις τελευταίες επιτυχίες ο ΠΑΣ ούτε υπερομάδα έγινε, ούτε τα προβλήματά του έλυσε, ούτε έχει σίγουρο τον στόχο της παραμονής. Όμως δείχνει συνεχώς σημεία βελτίωσης, σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί ο ΠΑΣ να γίνει ακόμα καλύτερος στη συνέχεια και να κλειδώσει ένατε την παραμονή στη Σούπερ Λιγκ.
Στον ΠΑΣ άφησαν ήδη πίσω το παιχνίδι με την ΑΕΚ, καθώς μεθαύριο υπάρχει το πολύ κρίσιμο και κομβικό εκτός έδρας παιχνίδι με τον Λεβαδειακό. Αν περάσει και από εκεί με θετικό αποτέλεσμα, θα κάνει σημαντικό βήμα παραμονής στην κατηγορία. Όπως είπε ο Στάικος, το παιχνίδι στη Λιβαδειά έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Στις αναμετρήσεις μεταξύ ομάδων που έχουν τον ίδιο στόχο, οι βαθμοί είναι σαν να μετρούν διπλοί. Χθες έγινε αποθεραπεία ενώ σήμερα θα γίνει κανονικά προπόνηση. Αύριο θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία και η ομάδα θα αναχωρήσει για τη Λιβαδειά, χωρίς πάλι τους τραυματίες Κιάκο, Ροσέρο, Αλέξανδρο Λώλη και Μπιλμπάο.
Ρεπορταζ : Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Από τη σημερινή έντυπη έκδοση του “Ηπειρωτικού Αγώνα”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates