Social Icons

Κυριακή 1 Αυγούστου 2021

Αχιλλέας Πουλακίδας: Δήλωσε συμμετοχή στην Α2-Το βάρος στο τοπικό στοιχείο και τους γηγενείς παίκτες.

 H ομάδα του Αχιλλέα Πουλακίδας δεν θα συμμετέχει τελικά στο επόμενο πρωτάθλημα

ποδοσφαίρου  στην Α1. Η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά από αρκετά ώριμη σκέψη από τους Διοικούντες τον Σύλλογο και καταδεικνύει ότι υπάρχει ισχυρή βούληση αφ'ενός αλλά και αρκετή σύνεση και λογική.

  Η ομάδα της Πουλακίδας ανέβηκε πανηγυρικά στην Α1 μετά από μία συλλογική προσπάθεια που ικανοποίησε όλη την τοπική κοινωνία. Ποδοσφαιριστές προερχόμενοι από την περιοχή, έθεσαν σαν στόχο τη διάκριση και το κατάφεραν φυσικά και με την αμέριστη διοικητική συμμετοχή και αρωγή. Όπως όμως συνήθως συμβαίνει, τα προβλήματα αρχίζουν όταν μπροστά στις νέες απαιτήσεις, η εμπιστοσύνη στις δυνατότητες των παικτών κλονίζεται.

  Τότε, η λέξη "ενίσχυση" μπαίνει στο λεξιλόγιο όλων και αρχίζουν οι μετακινήσεις. Κάπως έτσι ο φιλόδοξος Σύλλογος της Πουλακίδας, η οποία όμως αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξε ανέκαθεν ποδοσφαιρομάνα, έφτασε στο σημείο να προσθέσει αρκετούς νέους παίκτες από την ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας, με αποτέλεσμα παιδιά του χωριού να μένουν εκτός. 

  Μπροστά σ' αυτή την εξέλιξη, η Διοίκηση της ομάδας πήρε μια σοφή απόφαση. Δήλωσε την συμμετοχή στην Α2 και επανέφερε όλους εκείνους που είχαν φύγει. Αυτό δημιούργησε ξανά ένα θετικό κλίμα και η αισιοδοξία επανήλθε. Σίγουρα, τα εύσημα τα παίρνει δικαιωματικά η Διοίκηση αφού ελάχιστες ομάδες στο χώρο θα είχαν το σθένος να απαρνηθούν την Α1 κατηγορία και να οδηγηθούν ξανά σε ένα σκαλί χαμηλότερα, αποκομίζοντας όμως ένα πολύ μεγάλο κοινωνικό όφελος.

  Ίσως, πολλοί στο χώρο του ποδοσφαίρου θα πρέπει να ξανασκεφτούν την πολύ μεγάλη κοινωνική προσφορά του αθλήματος και τον σπουδαίο ρόλο που παίζει στις τοπικές κοινωνίες. Καλές είναι και οι διακρίσεις, άγια και τα πρωταθλήματα. Όμως, το χαμόγελο στα πρόσωπα των χαρούμενων παιδιών είναι κάτι ανεκτίμητο. Εκτός αυτού, κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει ότι το ποδόσφαιρο και γενικότερα ο Αθλητισμός παραμένει η υπ' αριθμό 1 διέξοδος των νέων σε δραστηριότητες. Και εκείνοι που διοικούν, πρέπει να σκέφτονται πρωτίστως αυτή τη σημαντική προσφορά πάνω από οτιδήποτε άλλο, στις δύσκολες μέρες που διανύουμε.

  Να σημειωθεί τέλος, ότι αρκετοί άνθρωποι του ποδοσφαίρου επικρότησαν αυτή την απόφαση, κυρίως όσοι είναι λάτρεις του ποδοσφαίρου και του ερασιτεχνικού αθλητισμού, που βλέπουν σε βάθος τη λειτουργία των τοπικών Συλλόγων και αντιλαμβάνονται το ποδόσφαιρο από μια έντελώς διαφορετική οπτική γωνία.

  Argolidamagazine

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates