Social Icons

Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Αριστείδης Μπίμπας για την 25η Μαρτίου : «200 χρόνια από την φωτιά που φώτισε τον κόσμο»

 

Πλησιάζοντας στην συμβολική φετινή επέτειο της 25ης Μαρτίου, όπου συμπληρώνονται 200
χρόνια από τότε που οι πρόγονοί μας ορκίστηκαν να δώσουν μέχρι και την τελευταία σταγόνα από το αίμα τους για να ελευθερώσουν την πατρίδα, νιώθουμε αμήχανοι, αφού δεν μπορούμε να αποδώσουμε με την λαμπρότητα που πρέπει το φόρο τιμής σε όλους αυτούς που θυσιάστηκαν για την Ελλάδα, λόγω του κορωνοϊού.

Οι δυσκολίες της εποχής μας κρατούν πίσω και ο κορωνοϊός μας «δένει τα χέρια». Ωστόσο το πατριωτικό αίσθημα δε μας αφήνει να ξεχάσουμε και να λησμονήσουμε όλους αυτούς που «έπεσαν στη φωτιά» για να έχουμε εμείς σήμερα μια ελεύθερη πατρίδα και μια ένδοξη ιστορία.

Αντιλαμβανόμενοι το χρέος που έχουμε, «βάλαμε» τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης στην καθημερινότητά μας. Στην πρωτεύουσα του Δήμου, στο Κρανίδι, τοποθετήσαμε ένα πανό μήκους 75 μέτρων με 16 πρόσωπα της Επανάστασης που μας θυμίζει εκ νέου τις ένδοξες στιγμές του αγώνα από τον οποίο αναδείχθηκαν οι ήρωες μας. Στην Ερμιόνη, στο Πορτοχέλι, στα Δίδυμα, στην Κοιλάδα, στο Ηλιόκαστρο, στην Θερμησία, στους Φούρνους, στο Λουκαΐτι και το Ράδο τοποθετήθηκαν κάδρα με τους αγωνιστές για να θυμίζουν σε κάθε πολίτη ότι η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ θέλει «ΑΡΕΤΗ και ΤΟΛΜΗ».

 

Ως γνήσιοι απόγονοι αυτών που αγωνίστηκαν για μια ελεύθερη Ελλάδα, τιμούμε την μνήμη τους και δοξάζουμε τον αγώνα όλων αυτών των ηρώων, γνωστών και αγνώστων, που πίστεψαν στην ελευθερία της πατρίδος και τίναξαν τον τουρκικό ζυγό που τους βάραινε για 400 χρόνια !

Αριστείδης Α. Μπίμπας

Αντιδήμαρχος Δήμου Ερμιονίδας







 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates