Social Icons

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

Η Ερμιονίδα τιμάει τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του ’21 .(Φωτό-Βίντεο).

 

Η πρωτεύουσα του Δήμου Ερμιονίδας το Κρανίδι  τιμάει με τον ποιο λαμπρό τρόπο τα 200

χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης για την απελευθέρωση του Έθνους μας.

Από τις 15 Μαρτίου ένα τεράστιο banner το οποίο καλύπτει το τοιχίο που βρίσκεται στο Α΄ Δημοτικό σχολείο Κρανιδίου κάποιοι από τους ήρωες και ηρωίδες  της Ελληνικής Επανάστασης και τα πρόσωπα που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στον αγώνα του έθνους για την ελευθερία, εντάσσονται στην καθημερινότητά μας.

Μετά την κεντρική πλατεία του Κρανιδίου και στρίβοντας  αριστερά βλέπεις τον τοίχο του δημοτικού σχολείου όπου ο πρώτος ήρωας που θα σε υποδεχτεί είναι ο Κρανιδιώτης οπλαρχηγός και κληρικός Παπαρσένης , στην συνέχεια ο Οδυσσές Ανδρούτσος , ο "Γέρος του Μωριά" ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης , ο Αθανάσιος Διάκος, ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, ο μπουρλοτιέρης ο Κωνσταντίνος Κανάρης, ο Γεώργιος Καραισκάκης, ο Γιάννης Μακρυγιάννης, ο Ανδρέας Μιαούλης , ο Μάρκος Μπότσαρης, ο Νικηταράς, ο Παπαφλέσσας, οι δύο μεγάλες ηρωίδες η Μαντώ Μαυρογένους και η Μπουμπουλίνα και τέλος ο ιδρυτής της Φιλικής Εταιρίας Αλέξανδρος Υψηλάντης.

 Όλοι οι Ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 στέκουν περήφανα και μας κοιτούν, μας κοιτούν και καμαρώνουν, όπως καμαρώνουμε και ‘μεις γι’ αυτούς, για την ανδρεία και την Ελληνική τους ψυχή. Για την θυσία τους!
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates