Social Icons

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Συνάντηση του Δημάρχου Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλου με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο

Προγραμματισμένη συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο
πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Γιάννης Γεωργόπουλος την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020, σε συνέχεια του υπ. αριθμ. πρωτ. 3945/20-05-2020 εγγράφου του προς τον ΕΛΓΑ, σχετικού με τις ζημιές στην φετινή ελαιοπαραγωγή.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν γενικότερα θέματα αγροτικής οικονομίας και αγροτικής πολιτικής που αφορούν το Δήμο Ερμιονίδας.
Ο Δήμαρχος ανέδειξε τα προβλήματα στις ελαιοκαλλιέργειες, τα οποία έχουν προκύψει την τελευταία περίοδο λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων όπως καύσωνας, χαλαζοπτώσεις και ισχυρές βροχοπτώσεις και ζήτησε από τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ την αποζημίωση των παραγωγών.
Ο Πρόεδρος διαβεβαίωσε το Δήμαρχο ότι ο ΕΛΓΑ θα κοστολογήσει με ακρίβεια και δικαιοσύνη την έκταση των ζημιών σε δύο στάδια.
Πέραν του τρέχοντος αρχικού σταδίου, σε λίγες μέρες θα ακολουθήσει το επόμενο στάδιο, όπου θα είναι ορατή η μείωση της παραγωγής κατά την καρποδεσία.
Εκ μέρους του ΕΛΓΑ υπάρχει πρόθεση και καλή διάθεση προς την κατεύθυνση της αποζημίωσης των ελαιοπαραγωγών σε περιοχές που επλήγησαν όπως η Ερμιονίδα και την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020, στα κεντρικά γραφεία του ΕΛΓΑ στην Αθήνα θα γίνει σύσκεψη σχετική με το θέμα, παρουσία όλων των προϊσταμένων των γραφείων του ΕΛΓΑ των πληγεισών περιοχών.

Γραφείο Δημάρχου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates