Social Icons

Σάββατο 9 Μαΐου 2020

Γιάννης Γεωργόπουλος: Ο Δήμος Ερμιονίδας είναι εδώ!


Από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας σαν νέα Δημοτική Αρχή,
κύριο μέλημά μας ήταν η καθημερινότητα του Δημότη, του κατοίκου και του επισκέπτη της περιοχής μας, δηλαδή καθαριότητα, δημοτικός φωτισμός, αποκλαδώσεις, οδοποιία.
Παραλάβαμε μια χαοτική κατάσταση, με βλάβες σε όλα τα οχήματα και τα μηχανήματα έργου, σε ακινησία τα περισσότερα από αυτά και τον Δήμο Ερμιονίδας να μην είναι σε θέση ούτε καύσιμα να προμηθευτεί για την κίνηση των οχημάτων του, αφού δεν υπήρχε σύμβαση με κάποιον προμηθευτή.
Άμεσα οργανωθήκαμε, επιλύσαμε τα περισσότερα από τα προβλήματα που κληρονομήσαμε και ξεκινήσαμε τη δουλειά πάνω στο δύσκολο κομμάτι της καθημερινότητας.
Οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι υπάλληλοι του Δήμου, πάντα σε συνεργασία και συνεννόηση με τους Προέδρους των Κοινοτήτων, συνεχίζουν ακούραστοι αυτόν τον καθημερινό αγώνα, ο οποίος σήμερα εν μέσω μιας πανδημίας είναι πολύ δυσκολότερος.
Τους τελευταίους μήνες της υγειονομικής κρίσης καταφέραμε και κρατήσαμε όρθιο το Δήμο, παρόλες τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, εφόσον αρκετοί δημοτικοί υπάλληλοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και βρίσκονται σε άδεια μέχρι σήμερα.
Ο Δήμος Ερμιονίδας από την πρώτη στιγμή εμφάνισης της πανδημίας λειτούργησε υπεύθυνα, οργανωμένα, με συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο και με βασικό μέλημα την προστασία της υγείας των Δημοτών και των κατοίκων της περιοχής μας.
Έτσι βγήκαμε όλοι μαζί νικητές από την 1η φάση της πανδημίας και συνεχίζουμε βάσει σχεδίου στη 2η φάση.
Τώρα προτεραιότητα έχουν τα σχολεία που ανοίγουν τις επόμενες μέρες.
Ήδη έχει γίνει η απαραίτητη προετοιμασία και όλες οι απαιτούμενες εργασίες όπως, απολυμάνσεις, καθαριότητα με διπλές βάρδιες προσωπικού, προμήθεια αντισηπτικών, μασκών και γαντιών στα 3 Λύκεια του Δήμου μας (ΓΕΛ Κρανιδίου, ΓΕΛ Ερμιόνης και ΕΠΑΛ Κρανιδίου), προκειμένου από τη Δευτέρα να ανοίξουν πληρώντας όλες τις προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας.
Την ερχόμενη εβδομάδα συνεχίζουμε με αντίστοιχες δράσεις στα Γυνάσια Κρανιδίου και Ερμιόνης.
Όμως η καθημερινότητα σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να περιμένει, ακόμα και αν βρισκόμαστε στη δύσκολη φάση διαχείρισης μιας παγκόσμιας πανδημίας.
Προκειμένου να καλυφθούν ορισμένα κενά και ελλείψεις προσωπικού, από την προηγούμενη Τρίτη προχώρησε ο Δήμος Ερμιονίδας στην πρόσληψη 6 εργατών καθαριότητας και 2 οδηγών, με τετράμηνη σύμβαση εργασίας.
Παράλληλα μέσω ΟΑΕΔ έχει προγραμματιστεί για τον επόμενο μήνα, η πρόσληψη εποχικού προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά.
Επίσης, ενόψει έναρξης της θερινής περιόδου, ανατέθηκαν σε ιδιώτη εργολάβο εργασίες αποκλαδώσεων και καθαρισμών από χορτάρια, οι οποίες θα ξεκινήσουν σε ολόκληρο το Δήμο τις επόμενες μέρες.
Ακόμα έχει ξεκινήσει από τον Δήμο Ερμιονίδας η διαδικασία της χρηματοδότησης των Κοινοτήτων μέσω της παγίας προκαταβολής, την οποία οι Πρόεδροι και το Κοινοτικό Συμβούλιο μπορούν να διαθέσουν σε μικροεργασίες που κρίνουν αυτοί ότι είναι απαραίτητες.
Στόχος μας είναι να υπάρχει σε κάθε Κοινότητα και σε καθημερινή βάση τουλάχιστον ένας εργάτης καθαριότητας (οδοκαθαριστής).
Με προγραμματισμό ήδη το έχουμε πετύχει σε Κρανίδι, Ερμιόνη και Πορτοχέλι και με τις προσλήψεις που έπονται θα το πετύχουμε και στις υπόλοιπες Κοινότητες.
Ενόψει έναρξης της θερινής περιόδου, ο Δήμος Ερμιονίδας με το υπάρχον προσωπικό που διαθέτει, ήδη έχει ξεκινήσει εργασίες αποκλαδώσεων και καθαρισμών από χορτάρια σε Κρανίδι, Ερμιόνη και Πορτοχέλι και συνεχίζει στις υπόλοιπες Κοινότητες.
Μάλιστα έχουν γίνει κλαδέματα, καθαρισμοί από χορτάρια και εργασίες καθαριότητας που είχαν χρόνια να γίνουν.
Οι δράσεις των Προέδρων των Κοινοτήτων είναι ευπρόσδεκτες και αναγκαίες, όμως είναι απαραίτητο να γίνονται πάντα σε συνεργασία και συνεννόηση με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους των Δημοτικών Ενοτήτων, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Πρασίνου και Τεχνικών Έργων και τους Προϊσταμένους της Τεχνικής Υπηρεσίας και του Τμήματος Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Ερμιονίδας.
Διότι οι ευκαιριακές και απρογραμμάτιστες δράσεις φέρνουν συνήθως αρνητικά αποτελέσματα.
Σ’ αυτόν τον καθημερινό αγώνα που δίνουμε δεν αρνηθήκαμε ποτέ την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών και των χορηγών μας, τους οποίους ευχαριστούμε πολύ.
Αδιαφορώντας για κάποιους νοσταλγούς άλλων εποχών, που έχουν πανικοβληθεί επειδή διαπιστώνουν την επίλυση χρονίων σοβαρών προβλημάτων τα οποία ταλαιπωρούσαν τον τόπο μας, συνεχίζουμε απτόητοι το έργο για το οποίο μας ψήφισαν οι Δημότες της Ερμιονίδας, πιστοί στις αρχές και τις αξίες της παράταξής μας και πάντα στην υπηρεσία του πολίτη.
Ο Δήμαρχος
Γιάννης Γεωργόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates