Social Icons

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Ο απολογισμός της εκπληκτικής μέχρι τώρα πορείας του Παναρκαδικού του Θανάση Στάικου


Αν και ταξίδεψε στην Μυτιλήνη με μόλις 15 ποδοσφαιριστές η ομάδα του Παναρκαδικού
απέδρασε με το τρίποντο της νίκης χάρη σε ένα όμορφο σε εκτέλεση γκολ του Δημήτρη Γιουκούδη. Με την νίκη αυτή η ομάδα του Θανάση Στάικου έχει εδραιωθεί στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα στον 6ο όμιλο της Γ΄Εθνικής .
Η εκπληκτική πορεία των πρασίνων της Αρκαδίας έχει αναγκάσει όλα τα ηλεκτρονικά μέσα του νομού και όχι μόνο να ασχολούνται καθημερινά με την ομάδα .

Το contraepithesi.gr στην ηλεκτρονική του σελίδα κάνει μία αναλυτική παρουσίαση της ομάδας του Θανάση Στάικου την οποία αξίζει να διαβάσουμε .


Η αγωνιστική παρουσία του Παναρκαδικού στη Γ’ Εθνική κατηγορία μέχρι τη δεδομένη στιγμή χαρακτηρίζεται αναμφισβήτητα εξαιρετική, αν κρίνει μάλιστα κανείς το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου με την αναπάντεχη αλλαγή Ομίλου για τις Αρκαδικές ομάδες (από τον 8ο πέρυσι στον 6ο φέτος) που είχε προκαλέσει αναστάτωση και έντονη κινητοποίηση σε διοικητικό επίπεδο, με ορατό κίνδυνο ακόμη και αποχώρησης από το φετινό πρωτάθλημα. Τελικά μετά από μια ανασύνταξη δυνάμεων και εκ νέου σχεδιασμού της νέας χρονιάς, η ομάδα συμμετείχε κανονικά στο πρωτάθλημα, με την πορεία της πλέον τη δεδομένη στιγμή να δικαιώνει όλους όσους επέλεξαν και αποφάσισαν να κατέβει στο πρωτάθλημα κανονικά η ομάδα.
Το σημαντικό χαρακτηριστικό της φετινής παρουσίας του Παναρκαδικού στο πρωτάθλημα μέχρι σήμερα δεν είναι μόνο ότι η ομάδα καταφέρνει να είναι βαθμολογικά παραγωγική, αλλά επιπλέον αποδίδει καλό ποδόσφαιρο που αποτυπώνεται στον αγωνιστικό χώρο. Αποτυπώνεται και από την παρουσία στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα και μάλιστα μια μικρή αλλά αξιόλογη διαφορά ασφαλείας από την ζώνη του υποβιβασμού της τάξεως του οκτώ βαθμών 11 αγωνιστικές πριν τ0 φινάλε της σεζόν. Πορεία μέχρι σήμερα που η αλήθεια είναι ότι λίγοι θα περίμεναν.
 Η στατιστική «εικόνα» του Παναρκαδικού…
Φέτος σε 14 αγωνιστικές ο Παναρκαδικός έχει ως απολογισμό 7 νίκες2 ισοπαλίες και 4 ήττες με 23 τέρματα στην επίθεση και 13 τέρματα στην άμυνα και 23 κερδισμένους βαθμούς σε συνολικά 13 αγώνες, που όπως αναφέρθηκε παραπάνω εδραιώνουν την ομάδα του «τριφυλλιού» στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Πέρυσι τέτοια περίοδο στον 8ο όμιλο του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας σε 14 αγωνιστικές ο Παναρκαδικός έχει απολογισμό 4 νίκες4 ισοπαλίες και 6 ήττες με 20 τέρματα στην επίθεση και 21 τέρματα στην άμυνα, με 16 βαθμούς σε σύνολο 14 αγώνων. Ένας απολογισμός που πέρυσι τέτοια εποχή έβρισκε τον Αρκαδικό σύλλογο στην 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα, οριακά κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Η ομάδα του Παναρκαδικού σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες ως προς τους μέσους όρους συγκριτικά με πέρυσι σε συνολικά 14 αγωνιστικές έχει καλύτερη απόδοση. Αναλυτικότερα μετά από 14 αγωνιστικές τη φετινή σεζόν η ομάδα της Τρίπολης κατακτά 1,77 βαθμούς/ματς σε αντίθεση με τους 1,14 βαθμούς/ματς της σεζόν 2018-19. Στην επίθεση ο Παναρκαδικός μετά από 14 αγωνιστικές σκοράρει 1,77 γκολ/ματς σε αντίθεση με τα 1,42 γκολ/ματς τη σεζόν 2018-19. Στην άμυνα ο Παναρκαδικός φέτος δέχεται μόλις 1,00 γκολ/ματς σε σχέση με τα 1,50 γκολ/ματς της σεζόν 208-19.
Το «κλειδί» η συγκομιδή εκτός έδρας βαθμών…
Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες της επιτυχημένης παρουσίας του Παναρκαδικού μέχρι στιγμής στη Γ’ Εθνική, αποτελεί η συγκομιδή θετικών αποτελεσμάτων και κατ’ επέκταση κερδισμένων βαθμών μακριά από την Τρίπολη. Συγκεκριμένα αν και στα εντός έδρας ματς ο Παναρκαδικός είχε ανάλογα καλή παρουσία (5 νίκες, 1 ισοπαλία φέτος έναντι 4 νικών, 2 ισοπαλιών και 1 ήττας πέρυσι), η απόδοση της ομάδας του «τριφυλλιού» στα εκτός έδρας ματς φέτος είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με πέρυσι τέτοια εποχή.
Φέτος μετά από 14 αγωνιστικές ο Παναρκαδικός έχει 2 νίκες2 ισοπαλίες και 3 ήττες μακριά από την Τρίπολη εξασφαλίζοντας μάλιστα και τους 8 από τους 23 φετινούς βαθμούς στα εκτός έδρας ματς. Πέρυσι τέτοια περίοδο (με τη συμπλήρωση 14 αγωνιστικών), ο Παναρκαδικός δεν είχε καταφέρει να κατακτήσει εκτός έδρας νίκη (0 νίκες2 ισοπαλίες και 5 ήττες). Η ομάδα είχε περιοριστεί σε μόλις 2 ισόπαλα αποτελέσματα και κατά συνέπεια μόλις δύο κερδισμένους βαθμούς. Χρειάστηκε τη σεζόν 2018-19 να φτάσει το πρωτάθλημα στην 17η αγωνιστική και στις 03/02/2019 για να έρθει το πρώτο εκτός έδρας νικηφόρο αποτέλεσμα με σκορ 0-1 επί του ΑΟ Εικοσιμίας!

Ο κόουτς Θανάσης Στάικος…

Βασικός επίσης παράγοντας για την επιτυχημένη παρουσία του Παναρκαδικού φέτος (μέχρι τη δεδομένη στιγμή) στη Γ’ Εθνική αποτελεί η παρουσία του Θανάση Στάικου στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. Ο νεαρός κόουτς το απέδειξε στο β’ μισό του περσινού πρωταθλήματος και συνεχίζει να το αποδεικνύει και φέτος με μια ομάδα με δικές του επιλογές τόσο σε επίπεδο προσώπων, όσο και σε επίπεδο αγωνιστικής φιλοσοφίας και τακτικής.
Η δουλειά του φαίνεται από τη φιλοσοφία της ομάδας φέτος, με την συμμετοχή και προσφορά όλων των ποδοσφαιριστών και ιδίως των νεαρών που δείχνουν να ανταποκρίνονται εξαιρετικά στις οδηγίες του τεχνικού τιμ. Η νοοτροπία της ομάδας είναι σωστή, με σοβαρότητασυγκέντρωση και σωστή διαχείριση των περισσότερων αναμετρήσεων. Προσήλωση επίσης στο αγωνιστικό πλάνο της ομάδας, γεγονός που δεν επιτρέπει στην ομάδα να «παρασυρθεί» εύκολα από το ρυθμό του αντιπάλου.
Το κλίμα στις τάξεις της ομάδας είναι αρκετά καλό και το σημαντικό είναι ότι η συνύπαρξη των νεαρών ποδοσφαιριστών με τους έμπειρους κυρίως παίκτες της ομάδας κρίνεται αρμονική, με αποτέλεσμα να μην επηρεάζεται αρνητικά η προσήλωση της ομάδας στον καθαρά αγωνιστικό τομέα.
Χαρακτηριστικό είναι ότι ο κ. Θανάσης Στάικος λίγο καιρό πριν την επίσημη έναρξη του πρωταθλήματος δεν είχε κρύψει την επιθυμία του για επιπλέον ενίσχυση της ομάδας με 2-3 έμπειρους ποδοσφαιριστές. Ωστόσο λόγω και της αλλαγής Ομίλου και των αυξημένων απαιτήσεων στο μπάτζετ, η διοίκηση δεν μπόρεσε να ικανοποιήσει το αίτημα του κόουτς. Παρ’ όλα αυτά ο κόουτς με την οριστικοποίηση της παρουσίας του Παναρκαδικού στον 6ο όμιλο και την ανησυχία της διοίκησης για την πορεία της ομάδας, δεν είχε κρύψει την αισιοδοξία του για το γεγονός ότι ο Παναρκαδικός δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα με την παραμονή του στην κατηγορία.
Προσπαθούμε παράλληλα να φανταστούμε ποια θα μπορούσε να ήταν η πορεία της ομάδας, αν η διοίκηση είχε ικανοποιήσει το αίτημα του προπονητή της ομάδας για ενίσχυση του ρόστερ με 2-3 έμπειρους παίκτες.
 Η επιθετική «πολυφωνία» των «πρασίνων»…
Δεν μπορεί επίσης να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι μέχρι στιγμής ο Παναρκαδικός έχει την «πολυτέλεια» να στηρίζεται στο κομμάτι του σκοραρίσματος από αρκετούς παίκτες. Όχι δύο, όχι τρεις αλλά εννέα συνολικά μέχρι στιγμής οι ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» οι οποίοι έχουν χριστεί σκόρερ, με τα συνολικά 22 τέρματα (το 23ο κατακυρώθηκε ως αυτογκόλ αντιπάλου παίκτη) που έχει σημειώσει η ομάδα να μοιράζονται σχεδόν ισόποσα. Χαρακτηριστικό ότι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας μέχρι σήμερα είναι ο Δημήτρης Γιουκούδης με 5 προσωπικά τέρματα.
Ακολουθούν οι Τσιώλης (3 γκολ), Στρέμπας (3 γκολ), Νάνος (2 γκολ), Τρέσα (2 γκολ), Αντωνόπουλος (2 γκολ), Μπάρδος (2 γκολ), Λυμπερόπουλος Ν. (2 γκολ) και Στασινόπουλος (1 γκολ).
 Και ο ρόλος της διοίκησης στην προσπάθεια της ομάδας…
Ανακεφαλαιώνοντας την ανάλυσή μας στον φετινό Παναρκαδικό και με την μέχρι στιγμής πορεία του στο πρωτάθλημα, πρέπει να αναγνωρίσουμε τη συνεισφορά και της διοίκησης σ’ αυτή την προσπάθεια. Μια διοίκηση η οποία πέρα από τις όποιες μικρές προσθαφαιρέσεις τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να δημιουργήσει τις οικονομικές και οργανωτικές προϋποθέσεις, ούτως ώστε η ομάδα να ρίχνει το βάρος της μόνο σε αγωνιστικής φύσεως θέματα και κατ’ επέκταση να καταφέρνει να έχει σταθερά επιτυχημένη παρουσία στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.
Μια διοίκηση που έχει φροντίσει τα όποια προβλήματα προκύπτουν να τα κρατάει έξω από τα αποδυτήρια της ομάδας, αφήνοντας τον προπονητή και τους παίκτες συγκεντρωμένους στα αγωνιστικά τους καθήκοντα. Το ότι η ομάδα δεν έχει κάνει υπερβάσεις κυρίως στο οικονομικό τομέα μπορεί να προκαλεί μια κάποια δυσαρέσκεια σε κάποια μερίδα φίλων της ομάδας, αλλά στην πραγματικότητα περιορίζει τα όποια ρίσκα και κινδύνους κάθε σεζόν, διασφαλίζοντας μια χρονιά χωρίς διοικητικές «περιπέτειες», υποχρεώσεις και χρέη προς τρίτους. Κι αυτό στις δύσκολες εποχές για το «ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο» είναι πολύ σημαντικό για την επιβίωση των συλλόγων από αφανισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates