Social Icons

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

Γιατί το ισπανικό Σούπερ Καπ μετετράπη σε… Final 4


Νοκ άουτ προημιτελικός (χωρίς παράταση, με απευθείας πέναλτι σε τυχόν ισοπαλία) για το
γαλλικό Λιγκ Καπ, Παρί Σεν Ζερμέν εναντίον Σεντ Ετιέν στην πόλη του Φωτός (sic), μόνο πέρυσι η ΠΣΖ δεν κατέκτησε τους… εναλλακτικούς θεσμούς στη Γαλλία. Στο Coupe de la Ligue είχε αποκλειστεί μάλιστα στα προημιτελικά, από την Γκινγκάμπ στο Παρίσι. Στα της παράδοσης, η Σεντ Ετιέν έχει 20 συνεχόμενα ματς, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης, να νικήσει την Παρί, ήτοι από το 2-1 στο Παρίσι για τη Ligue 1 τον Μάρτη του 2012, με τεχνικό τον Κριστόφ Γκαλτιέ και νικητήριο γκολ του Ομπαμεγιάνγκ στο 73’, δύο λεπτά αφότου είχε αποβληθεί ο Ιμπραΐμοβιτς για την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι! Εκτοτε, 0-6-14 για τους «στεφανουά» αλλά τον Νοέμβριο του 2012 είχαν αποκλείσει στα πέναλτι την Παρί στα… προημιτελικά του Λιγκ Καπ. Όπως απόψε, αλλά στην Αλσατία, τότε.
Και, ως έχω αναφέρει ξανά, με την παράταση σταδιακά να καταργείται από τέτοιους θεσμούς, πρακτικά το αουτσάιντερ καλείται να αντέξει ένα 90λεπτο και να τα παίξει όλα στη… ρώσικη ρουλέτα.
Εκτός από την τάση περί κατάργησης της παράτασης), υπάρχει και μια άλλη: εναλλακτικές για τα Super Cup, σταδιακά η εμπορικότητά τους μειώνεται. Στην Αγγλία γίνεται ήδη κουβέντα περί αλλαγής του μιας και ετησίως, τον Αύγουστο, οι ομάδες ψιλοσφυρίζουν αδιάφορα πλέον, οι χορηγίες μειώνονται και αρκετοί στρέφονται στα… πετροδολάρια: ήδη το Supercoppa Italiana, το Γιουβέντους – Λάτσιο 1-3 έγινε για δεύτερη σερί σεζόν στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, όπως και το γαλλικό Trophée des Champions την τελευταία διετία στην Κίνα, οι Γερμανοί προ ετών είχαν δοκιμάσει ένα top-6 tournanent (αλλά απέτυχε) και, οι Ισπανοί, το πήγαν… παραπέρα.
Τι έκαναν; Πέρυσι το Supercopa de España (Μπαρτσελόνα – Σεβίλλη 2-1) το έστειλαν στην Ταγγέρη του Μαρόκου, δεν τράβηξε κι από φέτος δημιούργησαν ένα Final 4 και έκλεισαν συμβόλαιο για τρία χρόνια στη… Σαουδική Αραβία. Ό,τι να’ ναι! Οι αγώνες, απόψε και αύριο, διεξάγονται στο «Κινγκ Αμπντουλάχ Σπορτς Σίτι» της Τζέντα, νοκ άουτ φυσικά τα ματς με με παράταση και πέναλτι σε περίπτωση ισοπαλίας: Βαλένθια – Ρεάλ απόψε, Ατλέτικο – Μπαρτσελόνα αύριο ως ανέδειξε η κλήρωση. Χωρίς μικρό τελικό (πάλι καλά).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates