Social Icons

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

Με ιδιαίτερη εκκλησιαστική λαμπρότητα η γιορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Ερμιόνη Ερμιονίδας.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με τη συμμετοχή πολλών πιστών και επισήμων  πανηγύρισε, ο ιστορικός Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Ερμιόνη .



Σήμερα το πρωί ανήμερα της εορτής τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμανδρίτου της  Ιεράς Μητρόπολης ΎδραςΣπετσώνΑιγίνηςΕρμιονίδος και Τροιζηνίας  κ.Νικόδημου.
Στην συνέχεια έγινε περιφορά της Εικόνας στους δρόμους της Ερμιόνης 
Παραβρέθηκαν  ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος , οι βουλευτές Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός και Γιάννης Γκιόλας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αναστάσιος Γανώσης και Βασίλης Σιδέρης, ο πρώην δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτρης Σφυρής , η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ερμιονίδας Τόνια Αντωνοπούλου, ο  επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΝΕΔΥΠΕΡ Τάσος Τόκας, ο δημοτικός σύμβουλος Ερμιονίδας Τάσος Λάμπρου, ο Ανάργυρος Λεμπέσης, o πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Ερμιόνης Ιωσήφ Γανώσης,   αντιδήμαρχοι , δημοτικοί σύμβουλοι και πρόεδροι από τις τοπικές κοινότητες της Ερμιονίδας.




























Ευχαριστούμε τον κύριο Γιάννη Ψαθά για την ευγενική παραχώρηση των φωτογραφιών. 

Το ιστορικό του Ιερού Ναού

Ιερός Ναός Ταξιαρχών στην Ερμιόνη. 

Πάνω στο λόφο των Μύλων συναντάμε τον ενοριακό ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, ο οποίος κτίστηκε τον 15ο ή τον 17ο αιώνα. Υπάρχουν διάσπαρτες αναφορές, χωρίς τεκμηρίωση, που αποδίδουν το κτίσιμο του αρχικού ναού στον 9ο αιώνα μ.Χ. πάνω στη θέση του ερειπωμένου ναού της Χθονίας Δήμητρας. Ο ναός ανήκει στον τύπο των σύνθετων τετρακιόνιων εγγεγραμμένων σταυροειδών με τρούλο και ιστορικά έχει συνδεθεί με την ορκωμοσία των πληρεξούσιων της Γ’ Εθνικής Συνέλευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates