Social Icons

Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Η αλήθεια για το Γηροκομείο στο Κρανίδι και τα υπόλοιπα “έργα”



Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,
ο απερχόμενος Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δημήτρης Σφυρής, πανικόβλητος μπροστά στην
επερχόμενη ήττα του, προσπαθεί με αλλεπάλληλες αναρτήσεις στο αγαπημένο του facebook, να κάνει το άσπρο μαύρο και να σας πείσει ότι έχει επιτελέσει έργα στην περιοχή μας, πιστεύοντας έτσι ότι θα σας παραπλανήσει και για μια ακόμη φορά θα υφαρπάξει την ψήφο σας.
Αυτή τη φορά όμως ξεπέρασε κάθε όριο δημαγωγίας και λαϊκισμού, αφού προσπαθεί να οικειοποιηθεί ως δικό του έργο την κατασκευή  του Γηροκομείου στο Κρανίδι, διαστρεβλώνοντας πλήρως την αλήθεια και την πραγματικότητα.
Η αλήθεια είναι ότι η κατασκευή του Γηροκομείου στο Κρανίδι δεν είναι έργο του Δήμου Ερμιονίδας, άλλα ένα έργο που προέκυψε καθαρά από ιδιωτική πρωτοβουλία.
Το οραματίστηκαν και το χρηματοδότησαν αποκλειστικά οι αείμνηστες συμπατριώτισσές μας Μαρία και Αικατερίνη Χρ. Παπαντωνίου, τις οποίες θερμά ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας για την ανιδιοτελή προσφορά τους στον τόπο μας.
Την κατασκευή και υλοποίηση του έργου του Γηροκομείου Κρανιδίου την ανέθεσαν στον επίσης συμπατριώτη μας κ. Ταρούση Κωνσταντίνο, τον οποίο συγχαίρουμε και θερμά ευχαριστούμε, διότι μετά από μεγάλους αγώνες χρόνων, κατόρθωσε να το ολοκληρώσει και να κάνει πραγματικότητα το όραμα των αείμνηστων δωρητών Μαρίας και Αικατερίνης Παπαντωνίου.
Η κατασκευή του Γηροκομείου ξεκίνησε το έτος 2010. Μάλιστα στις 3 Ιουλίου 2010 έγιναν τα εγκαίνια της θεμελίωσης και ανέγερσης του Γηροκομείου, παρουσία των αείμνηστων δωρητριών.
Και ενώ η κατασκευή του έργου έχει ολοκληρωθεί εδώ και καιρό και έγινε αποκλειστικά με ιδιωτική πρωτοβουλία, το Γηροκομείο Κρανιδίου δεν έχει λειτουργήσει μέχρι σήμερα, με ευθύνη του Δημάρχου Ερμιονίδας, αφού ο ο κ. Σφυρής αδιαφόρησε πλήρως και δεν φρόντισε μέχρι σήμερα να το στελεχώσει με το κατάλληλο προσωπικό και να αναλάβει τα λειτουργικά του έξοδα.
Και έρχεται προεκλογικά ο κ. Σφυρής να το φωτογραφίσει, προσπαθώντας να το οικειοποειθεί και να το παρουσιάσει ως δικό του έργο, δηλαδή ένα ακόμα προεκλογικό πυροτέχνημα.
Και ρωτάμε τον κ. Σφυρή,
Γιατί το Γηροκομείο Κρανιδίου δεν έχει λειτουργήσει μέχρι σήμερα, ενώ η κατασκευή του έχει ολοκληρωθεί εδώ και καιρό;
Γιατί ο Δήμος Ερμιονίδας δεν φρόντισε να το στελεχώσει με το κατάλληλο προσωπικό και να αναλάβει τα λειτουργικά του έξοδα, προκειμένου να ξεκινήσει η φιλοξενία ηλικιωμένων συμπολιτών μας;
Γιατί τα τελευταία πέντε χρόνια ο κ. Σφυρής δεν έφερε ποτέ ως θέμα συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο το νομικό καθεστώς της λειτουργίας του Γηροκομείου Κρανιδίου και τον τρόπο στελέχωσής του και κάλυψης των λειτουργικών εξόδων του;
Γιατί τέτοια αδιαφορία και απαξίωση μιας τόσο σημαντικής δωρεάς από τον Δήμο Ερμιονίδας;
Γιατί δεν μας λέει ο κ. Σφυρής πότε προβλέπει ότι θα ξεκινήσει η λειτουργία του Γηροκομείου Κρανιδίου;
Νομίζει ότι μπορεί να κοροϊδεύει τόσο απροκάλυπτα του Δημότες της Ερμιονίδας και να υποτιμά την νοημοσύνη τους;
Το πρόγραμμα της Προοδευτικής Συμμαχίας Ερμιονίδας για την Κοινωνική Πολιτική, το οποίο έχει ήδη δημοσιοποιηθεί, προβλέπει την λειτουργία του Γηροκομείου Κρανιδίου, μέσα από την ενσωμάτωσή του στην υπό ίδρυση Δημοτική Κοινωνική Υπηρεσία, αφού ήδη υφίστανται οι κτιριακές εγκαταστάσεις.
Δεσμευόμαστε για την άμεση λειτουργία του, αφού σαν νέα Δημοτική Αρχή θα τρέξουμε όλες τις απαραίτητες  διαδικασίες, προκειμένου σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ο Δήμος Ερμιονίδας να στελεχώσει το Γηροκομείο με το κατάλληλο προσωπικό, να αναλάβει τα λειτουργικά του έξοδα και να ξεκινήσει τη φιλοξενία των ηλικιωμένων συμπολιτών μας.
Καλούμε τον κ. Σφυρή να πει την αλήθεια στους Δημότες, έστω για μία φορά.
Να τους πει πως την αποχέτευση Κρανιδίου – Πορτοχελίου την φτιάχνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, αφού αυτός  έχασε δύο φορές το έργο, σε δύο διαφορετικές δημαρχιακές θητείες του.
Να τους πει πως το Τουριστικό Καταφύγιο Πορτοχελίου δημοπρατήθηκε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή στις 18/3/2014, ανήκει πλέον σε ιδιώτη, το φτιάχνει η ιδιωτική Εταιρεία ''Ερμιόνη Α.Ε.'' και όχι αυτός.
Να τους πει πως το Γηροκομείο Κρανιδίου είναι έργο ιδιωτών δωρητών, έτοιμο από καιρό και δεν κατάφερε να το θέσει σε λειτουργία μέχρι σήμερα.
Να τους πει πως για το πόσιμο νερό που τους έταξε, δεν κατάφερε απολύτως τίποτα αυτά τα πέντε χρόνια.
Να τους πει πως η αποκατάσταση των χωματερών είναι έργο αποκλειστικά της Περιφέρειας Πελοποννήσου και όχι δικό του.
Να τους πει ότι τα χρήματα από τις Α.Π.Ε. που δικαιούνται τα Δίδυμα, το Ηλιόκαστρο και η Θερμησία δεν τα έχουν πάρει και τα κρατάει καλά κλειδωμένα στο σεντούκι του.
Να τους πει ότι επί της θητείας του δεν εντάχθηκε ο Δήμος Ερμιονίδας σε κανένα Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Χρηματοδότησης.
Να τους πει ότι ο Δήμος Ερμιονίδας δεν έχει Διαχειριστική Επάρκεια και δεν μπήκε καν στην διαδικασία για να την λάβει.
Να τους πει πως τους απαξίωσε πλήρως μη κάνοντας την δημόσια λογοδοσία κάθε χρόνο, ως όφειλε από τον νόμο.
Τον καλούμε να σταματήσει επιτέλους να χρησιμοποιεί ανθρώπους και έργα άλλων με σκοπό το προσωπικό του όφελος. Οι Δημότες έχουν αντίληψη και πρέπει να πάψει να τους υποτιμά απροκάλυπτα και χωρίς καμία ντροπή.

Γραφείο Τύπου
Προοδευτικής Συμμαχίας Ερμιονίδας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates