Social Icons

Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

Η 5η Γιορτή Πατάτας στα Δίδυμα Ερμιονίδας.( Φωτό-Βίντεο).


Για 5η συνεχή χρονιά η Διδυμιώτικη πατάτα είχε την τιμητική της στην
γιορτή που διοργανώθηκε την Κυριακή το απόγευμα στον προαύλιο χώρο του Λαογραφικού Κέντρου Διδύμων από την εθελοντική ομάδα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε πάρα πολύς κόσμος από τα όμορφο χωριό των Διδύμων , τις γύρω περιοχές και πολλοί  επισκέπτες που παραθερίζουν στην ευρύτερη περιοχή της Ερμιονίδας.

Η εκδήλωση είχε παραδοσιακά τραγούδια από τις γυναίκες της εθελοντικής ομάδας  οι οποίες τραγούδησαν «φίλοι μου καλώς ήρθατε», «ξενιτεμένο μου πουλί» και   με τραγούδια και χορό από την μουσική ορχήστρα που αποτελούσαν , 

στην κιθάρα ο Φώτης Τουμανίδης στο μπουζούκι ο Θανάσης Σκανδάλης και στο τραγούδι η Ιωάννα Σκανδάλη.

Σερβιρίστηκε από τις εθελόντριες σε όλους τους παρευρισκόμενους φαγητό με βάση την πατάτα το οποίο είχε μαγειρευτεί με παραδοσιακό τρόπο από τις γυναίκες του χωριού των Διδύμων το οποίο ήταν καταπληκτικό και συνοδεύτηκε με ντόπιο κρασί από αμπελώνες της περιοχής.

Η καθιερωμένη πια εκδήλωση, που διοργανώνεται προς τιμή των παραγωγών αλλά για την προώθηση του καλύτερου  προϊόντος  της πατάτας των Διδύμων  τίμησαν με την παρουσία τους ο Γιάννης Γκιόλας και Γιάννης Μανιάτης , ο περιφερειακός σύμβουλος  Γιώργος Γαβρήλος, η Πρόεδρος της Κοινωφελής Επιχείρηση Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Ερμιονίδας  Αννα Στρίγκου-Φωστίνη  , ο Γιάννης Γεωργόπουλος  δημοτικός σύμβουλος  επικεφαλής της παράταξης  «Δυνατή Ερμιονίδα»,η Δημοτική Σύμβουλος Γκαμίλη Ελένη, ο Τάσος Γ. Λάμπρου Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας  επικεφαλής της  παράταξη «Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας» , ο Τάσος Τόκας δημοτικός σύμβουλος της ΝΕΔΥΠΕΡ , ο πρώην δήμαρχος Ερμιόνης Ανάργυρος Λεμπέσης και ο τέως δήμαρχος Δημήτρης Καμιζής.

BINTEO


<

ΦΩΤΟ















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates