Social Icons

Τρίτη 25 Απριλίου 2017

ΣΤΟΝ ΟΡΕΙΝΟ ΑΓΩΝΑ 82 χλμ ΣΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΤΡΕΧΟΥΝ ΟΙ SUMMITRUNNERS TO ΣΑΒΒΑΤΟ.


Στήν μακρινή και πανέμορφη Ροδόπη για 2η φορά
ταξιδεύουν οι αθλητές των “Summit runners – Δρομείς Ερμιονίδας» την Παρασκευή 29 Απριλίου και συγκεκριμένα οι Γκιρτάκης Αναστάσιος, Ευστρατίου Ιωάννης και Τσιρακόπουλος Ιωάννης ώστε να πάρουν μέρος στον δημοφιλή και απαιτητικό ορεινό αγώνα  «RODOPI CHALLENGE 2017». Μία δοκιμασία που ξεκινά στις 6 το πρωί και τυπικά τελειώνει τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Η διαδρομή του Rodopi Challenge 50 miles έχει 82 χιλιόμετρα μήκος, από τα οποία τα 57 είναι μονοπάτια, τα 22,4 χωματόδρομοι και τα 2,4 άσφαλτος. Η συνολική θετική υψομετρική διαφορά (ανάβαση) φτάνει τα 4278 μέτρα, όπως και η συνολική αρνητική υψομετρική διαφορά (κατάβαση).
Είναι από τους λίγους αγώνες, που ξεκινούν με κατηφορική κλίση, έπειτα διαγράφουν μια παλίνδρομη πορεία. Τούτο έχει ως αποτέλεσμα τα τελευταία χιλιόμετρα να αποτελούνται κυρίως από ανηφορικά σημεία.
Πιο λεπτομερώς, τα πρώτα 41 χιλιόμετρα του αγώνα έχουν περίπου 1500 μέτρα θετικών υψομετρικών διαφορών και η επιστροφή της διαδρομής έχει περίπου 2700 μέτρα υψομετρικών διαφορών. Με λίγα λόγια, ότι κατεβαίνει, ανεβαίνει. Έτσι η επιστροφή γίνεται δυσκολότερη. Από τη μία ο αθλητής είναι αισθητά πιο καταπονημένος και από την άλλη ο βαθμός δυσκολίας αυξάνεται , λόγω της μεγαλύτερης ανάβασης.Εύκολα καταλαβαίνει κάποιος πως χρειάζεται άριστη διαχείριση δυνάμεων, για να αντεπεξέλθει σε έναν τέτοιον αγώνα. Μόνο με την εμπειρία θα καταφέρει κανείς να μην ξεγελαστεί και να κρατήσει δυνάμεις στο ευκολότερο, πρώτο μισό της διαδρομής.
Ένα άλλο χαρακτηριστικό ενός τέτοιου αγώνα,είναι πως ο αθλητής βρίσκεται σε μια κατάσταση ημιαυτονομίας. Αναλυτικότερα, ο δρομέας οφείλει να κουβαλά πάνω του τα απαραίτητα εφόδια. Από νερό και τροφή, μέχρι επιπλέον ζευγάρι ρούχα και φακό. Φυσικά δεν είναι στο έλεος του θεού, αλλά οι στάσεις του αγώνα είναι στο σύνολο τρεις και απέχουν αρκετά χιλιόμετρα μεταξύ τους. Μάλιστα σε δύο από αυτά τα σημεία, στο σταθμό της Πρασινάδας που τον συναντάνε δύο φορές, στο 27ο και στο 55ο χιλιόμετρο, όλοι οι δρομείς έχουν αφήσει ένα drop bag με προσωπικά τους αντικείμενα που ενδεχομένως να χρειαστούν στον αγώνα. 

Οι δρομείς απο την Ερμιονίδα είχαν πάρει μέρος και πέρσι στον συγκεκριμένο αγώνα με απόλυτη επιτυχία αφού κατάφεραν να ολοκληρώσουν τον αγώνα και μάλιστα να πλασαριστούν στους πρώτους 50 τερματίσαντες αθλητές απο τους 300 συνολικά που λαμβάνουν μέρος κάθε χρόνο. Αναλυτικά οι χρόνοι τους ήταν Γκιρτάκης Αναστάσιος 13 ωρες 35 λεπτά, Ευστρατίου Ιωάννης 12 ωρες 28 λεπτά, Τσιρακόπουλος Ιωάννης 13 ωρες 12 λεπτά.

Φωτό από τον περσινό αγώνα 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates