Social Icons

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Α.Ο.ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΣΚΑΚ ΓΙΑ ΤΗ «ΣΦΑΓΙΑΣΤΙΚΗ» ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΤΟΥ κ. ΒΑΡΕΛΑ



  ΘΕΜΑ: Διαμαρτυρία για «σφαγιαστική» διαιτησία

Κύριε Πρόεδρε,
Το περασμένο Σάββατο 14-11-2015 στο παιχνίδι Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ- Α.Ο. ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ για την 5η αγωνιστική του Πρωταθλήματος
της Α1 Ανδρών Αργολιδο-Κορινθίας, υποστήκαμε μία από τις χειρότερες διαιτησίες στην ιστορία του Συλλόγου. Φυσικός αυτουργός ο Β΄ Διαιτητής κ. Βαρελάς, η "σφαγιαστική" διαιτησία του οποίου καθόρισε το αποτέλεσμα του αγώνα.
Γιατί, λοιπόν, η ομάδα μας είχε αυτή την αντιμετώπιση;
Είμαστε ένας σύλλογος που προσπαθεί περισσότερο από 20 χρόνια να κάνει αυτό για το οποίο έχει ιδρυθεί: να αθλεί τους νέους μέσα από τη συμμετοχή τους σε αγώνες!!!
Το τμήμα μπάσκετ του Αθλητικού Ομϊλου Κρανιδίου, όπως γνωρίζετε, εδώ και είκοσι (20) χρόνια πρωταγωνιστεί στα πρωταθλήματα που διεξάγονται στην Αργολιδο-Κορινθία, με σημαντικές επιτυχίες σε όλα τα επίπεδα/ηλικίες παρά τις ελλιπείς και ανεπαρκείς εγκαταστάσεις.
Πλην όμως κάποιοι δεν σέβονται, ούτε αυτούς που πασχίζουν καθημερινά για να υπάρχουν αυτοί οι σύλλογοι, που προάγουν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, ούτε τον ιδρώτα των παικτών (περισσότερα από 200 παιδιά αθλούνται σήμερα στον Α.Ο. Κρανιδίου), αλλά ούτε και την ιστορία αυτών των σωματείων.
Παρά το γεγονός ότι οφείλουν την ύπαρξή τους και τον εκάστοτε ρόλο τους στο ότι υπάρχουμε εμείς που κρατάμε « Θερμοπύλες ».
Τι παράδειγμα αλήθεια έδωσε ο κ. Βαρελάς στα νέα παιδιά που αγωνίζονταν και τον έβλεπαν « επί τω έργω »; Την απογοήτευση, το γκρέμισμα των ονείρων τους, την δικαιολογημένη αγανάκτηση και τέλος την οργή που θα τα οδηγήσει σε κάτι άλλο, αλλά όχι στο Μπάσκετ.!
Στο συγκεκριμένο, λοιπόν, παιχνίδι ο κ. Βαρελάς σφύριξε μαζί με τον κ. Καραλή, που είναι Πρόεδρος των Διαιτητών Μπάσκετ Ανατολικής Πελοποννήσου (ΣΥΝ.Δ.Κ.ΑΝ.ΠΕΛ) και η ομάδα μας ηττήθηκε με 78-68 .
Και τι δεν έκανε ο εν λόγω διαιτητής ώσπου να καθορίσει το αποτέλεσμα του αγώνα με τα σφυρίγματά του !!!

• Σφύριζε ανύπαρκτα φάουλ σε βάρος παικτών μας με στόχο να τους βγάλει εκτός παιχνιδιού και να νευριάσει την ομάδα. Έτσι πολύ νωρίς ο Μαζιώτης χρεώθηκε με τρία φάουλ ( στο 15΄του αγώνα) και έμεινε ουσιαστικά εκτός παιχνιδιού και του χρεώθηκε ανύπαρκτο 5ο φάουλ στο 35΄, ενώ ο Καπόγιαννης στο κρίσιμο Δ΄ δεκάλεπτο χρεωνόταν με φάουλ σε κάθε «άγγιγμα» μέχρι να αποχωρήσει και αυτός.
• Δεν έδινε φάουλ στο σκληρό παιχνίδι των αντιπάλων, ιδίως πάνω στον Κορίζη που δέσποζε κάτω από τα καλάθια και πάνω στα γκάρντ (Κοντογιάννης, Καπόγιαννης)
• Έδινε ανύπαρκτα επιθετικά φάουλ στους παίκτες μας σε κάθε πέσιμο των αντιπάλων.
• Κλιμάκωσε τα αντίθετα σφυρίγματα τη στιγμή που η ομάδα μας προηγήθηκε 41-47 στο 3ο Δεκάλεπτο και φαινόταν ότι θα πάρει σιγά-σιγά το ροζ φύλλο του αγώνα.
Στο τέλος του παιχνιδιού και ενώ παράγοντες της ομάδας μας διαμαρτυρήθηκαν έντονα και του τόνισαν ότι σήμερα πρέπει να παραιτηθεί από διαιτητής και να μην ξανασφυρίξει στην Α1 Ανδρών γιατί είναι άσχετος και επικίνδυνος λέγοντάς του μάλιστα να μην σφυρίξει πάλι το Κρανίδι εκείνος απάντησε προκλητικά και απειλητικά:
« Θέλετε να είμαι κάθε Σάββατο κάτω στο γήπεδό σας;»
Ταυτόχρονα, η ευθύνη του Α΄ Διαιτητή του αγώνα κ. Κώστα Καραλή είναι μεγάλη γιατί δεν πήρε πάνω του το παιχνίδι την στιγμή που έβλεπε τι γινόταν στο γήπεδο.
Στην ερώτησή μας πώς ένας διαιτητής επιπέδου Α1 Εθνικών Πρωταθλημάτων σφυρίζει με τέτοιους διαιτητές ο κ. Καραλής απάντησε ότι « δεν βγάζω εγώ τις διαιτησίες ».
Και εδώ προκύπτουν εκτός των άλλων και τα εξής ερωτήματα:
1. Ποια η εμπειρία του κ.Βαρελά στην Α1 Ανδρών ΕΣΚΑΚ ;
2. Έχει ο Σύνδεσμος των Διαιτητών λόγο στην επιλογή των Διαιτητών για τις επιμέρους κατηγορίες των πρωταθλημάτων της ΕΣΚΑΚ;
3. Γιατί τα σωματεία δεν έχουμε το δικαίωμα να προτείνουμε από κοινού με τους αρμόδιους φορείς ποιοι διαιτητές θα σφυρίζουν στα πρωταθλήματα, σύμφωνα με την εμπειρία τους, τη στιγμή μάλιστα που πληρώνουμε εμείς τις διαιτησίες όλων των αγώνων;
4. Πώς γίνεται η κλήρωση των διαιτητών και γιατί δεν έχει λόγο σε αυτό ο Σύνδεσμος των Διαιτητών;
Κύριε Πρόεδρε,
Από την αρχή της φετινής χρονιάς και σε άλλους αγώνες όπου αγωνίστηκαν ομάδες του Α.Ο. Κρανιδίου ( Άνδρες, Νεανίδες, Κορασίδες) είχαμε σοβαρά παράπονα από τα σφυρίγματα των Διαιτητών, όμως δεν στείλαμε καμιά επιστολή για αυτό παρά μόνο τηλεφωνική επικοινωνία με την οποία προσπαθήσαμε να σας επιστήσουμε την προσοχή σε θέματα Διαιτησίας.
Όμως αυτή τη φορά το έργο του κ. Βαρελά ξεπέρασε τα όρια της υπομονής και της ανοχής !!!
Κλείνοντας θα θέλαμε να τονίσουμε την αναπόφευκτη ανάγκη της συνεργασίας της διοργανώτριας αρχής (ΕΣΚΑΚ) του Συνδέσμου Διαιτητών και των Σωματείων, ώστε να μην επαναληφθούν τέτοιες διαιτησίες στο μέλλον.
Με τιμή
Για το ΔΣ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΔΗΜΑΡΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates