Social Icons

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Το Peloponnesian Challenge Race στο Πορτοχέλι


Την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου βρέθηκε στο Πορτοχέλι η ομάδα των ποδηλατών του
Peloponnesian Challenge Race. Είναι μία διοργάνωση πού γίνετε υπό την αιγίδα και την χορηγία του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου . Πρόκειται για μία προσπάθεια πού ξεκίνησε την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου από την Αρχαία Ολυμπία και θα διαρκέσει σχεδόν 10 ημέρες και θα τερματίσει στην Κορώνη της Μεσσηνίας. Πρωταγωνιστές του είναι ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος τύπου  καταμαράν και έξι ποδηλάτες οι οποίοι θα κάνουν τον γύρω της Πελοποννήσου για την ανάδειξη της  και την αύξηση του εναλλακτικού τουρισμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Όπως μας ανάφερε ο Ali Mclean σκοπός αυτού του αγώνα είναι η δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ με στόχο της προβολή της Πελοποννήσου  και την ανάδειξη της ως έναν προορισμό για δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού. Η ιδέα αυτή ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια όταν ο Ali Mclean έκανε διακοπές στην Ελλάδα και γνωρίστηκε με τον Χρήστο Παναγιωτόπουλο .  Ο Ali Mclean είναι ένας από τους ποδηλάτες που συμμετέχουν στον αγώνα και ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος ένας και εκ των δύο του πληρώματος του καταμαράν. Η ιδέα αυτή πήρε σάρκα και οστά τον Οκτώβριο του 2014 όταν αποφασίστηκε από τους δύο πρωτεργάτες η υλοποίηση αυτού του αγώνα.


Η ομάδα των ποδηλατών και ιστιοπλόων διανυκτέρευσε στο ξενοδοχείο Aks Porto Heli όπου ήταν  χορηγός της διοργάνωσης το οποίο στήριξε όλη αυτή την προσπάθεια με όλες τις παροχές πού χρειάζονταν  . Τους υποδέχτηκαν ο διευθυντής της ξενοδοχειακής μονάδας Δημήτρης Κάκαρης και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Πορτοχελίου Μιχάλης Τριγκάκης.
Την επόμενη το πρωί η ομάδα των ποδηλατών αναχώρησε για τον επόμενο σταθμό τους πού ήταν το Παράλιον Αστρος.

Εδώ να αναφέρουμε και τα μέλη της αποστολής των ποδηλατών και του ιστιοπλοϊκού:

Πλήρωμα ιστιοπλοϊκού:

Χρήστος Παναγιωτόπουλος  Owner and General Director
Κώστας Μπάζος  Programmer/avid sailor

Ποδηλάτες

Ali Mclean Owner and General Director
Charlie Ryan  Enthusiast
Dan Marcal
Graeme Self Tech
Robert Campbell  Tech
Steve Bikeologist and Masseuse


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates