Social Icons

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

O πρωτότυπος αγώνας The Peloponnesian Challenge Race ξεκινά στην Αρχαία Ολυμπία την Παρασκευή (11/9) με ενδιάμεσο σταθμό το Πορτοχέλι



Στις 11 Σεπτεμβρίου 2015, στην Αρχαία Ολυμπία με μια λιτή τελετή, θα δοθεί το σήμα εκκίνησης ενός πρωτοποριακού
αγώνα, ο γύρος της Πελοποννήσου. Πρόκειται για έναν αγώνα ανάμεσα σε ένα αγωνιστικό ιστιοπλοϊκό σκάφος τύπου καταμαράν (Team Discover-Peloponnese.com)  και μια ομάδα 6 ποδηλατών (Team Artisan Travel).

Η ιδέα και η πρωτοβουλία προήλθε από τον κ. Χρήστο Παναγιωτόπουλο, ιδιοκτήτη και διευθυντή του ARCAS Travel Services, μιας τοπικής τουριστικής επιχείρησης με έδρα την Τρίπολη, εξειδικευμένη στον εισερχόμενο εναλλακτικό τουρισμό και έναν εκ των δυο ιστιοπλόων που θα λάβουν μέρος στον αγώνα.  Ο συγκεκριμένος αγώνας διεξάγεται στα πλαίσια των προσπαθειών της εταιρείας για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος και  ευελπιστεί με αυτό το μοναδικό τόλμημα να προβάλει ακόμα περισσότερο τη μαγευτική Πελοπόννησος μας.

Αυτό το εγχείρημα, που βρίσκεται υπό την αιγίδα του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου (ΤΟΠ) έχει ως σκοπό τη δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ το οποίο θα αναδείξει την Πελοπόννησο ως έναν εξαιρετικό προορισμό εναλλακτικού τουρισμού, και όχι μόνο, και το οποίο θα προβληθεί στο Internet, σε εκθέσεις τουρισμού, σε κανάλια του εξωτερικού αλλά θα συμμετάσχει και σε διεθνή φεστιβάλ.
Δείτε το promo video του αγώνα εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=HZz7YQwrFVE 
Δείτε το website εδώ: http://www.discover-peloponnese.com/event

Ο αγώνας, σε αθλητικό επίπεδο θα είναι πολύ απαιτητικός καθώς τόσο οι ποδηλάτες όσο και οι ιστιοπλόοι θα πρέπει να διανύσουν εντός δέκα ημερών  εκατοντάδες χιλιόμετρα, και πιο συγκεκριμένα 1500 km οι ποδηλάτες και 550 ναυτικά μίλια οι ιστιοπλόοι, ενώ ταυτόχρονα θα αναμετρηθούν με το απρόβλεπτο υγρό στοιχείο και το τραχύ έδαφος.


Οι αθλητές θα περάσουν από πολλά σημεία ιστορικής και φυσικής ομορφιάς της Πελοποννήσου όπως: Αρχαία Ολυμπία, Αίγιο, Κατάκολο, Παλαιά Επίδαυρος, Πόρτο Χέλι, Άστρος, Μονεμβασιά, Γύθειο, Αρεόπολη, Κορώνη.

Επίσης, ο αγώνας αυτός εκτός από την προώθηση του τόπου μας, μεταφέρει και ένα ανθρωπιστικό μήνυμα που εμπνέει την κοινωνική συμμετοχή. Όποιος επιθυμεί, μπορεί να βρει στο site του αγώνα τα στοιχεία τραπέζης του μη κερδοσκοπικού οργανισμού η «Κιβωτός του κόσμου» και να δωρίσει ότι μπορεί, στηρίζοντας έτσι ευπαθής ομάδες.


Αρωγοί και σπόνσορες που αγκάλιασαν και υποστήριξαν αυτό το τόσο απαιτητικό και καινοτόμο εγχείρημα είναι: o ΤΟΠ( Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου), τα ξενοδοχεία: Olympion Asty (Αρχαία Ολυμπία), Olympic Village (Αρχαία Ολυμπία), Ilis Hotel (Αρχαία Ολυμπία), Antonios Hotel (Αρχαία Ολυμπία), Neda Hotel (Αρχαία Ολυμπία), Hotel Kanelli Beach(Σελιανίτικα-Αίγιο), Plaz Hotel (Σελιανίτικα), AKS Porto Heli Hotel (Πόρτο Χέλι), Apollon Ηotel (Παλαιά Επίδαυρος), Saronis Hotel (Παλαιά Επίδαυρος), Astros Beach Hotel, Pantheon Hotel (Γύθειο), Kastro Maini Hotel (Αρεόπολη), Hotel Mani (Αρεόπολη), Zagamilos Hotel (Κορώνη),  Philip Hotel, Hotel Estia, Panorama Hotel (Μονεμβασιά), Grand Sarai Nafplio Hotel, Kavos Apartments (Elia Lakonias), Ariadne Hotel (Astros), η Trekking Hellas, η Explore Messinia, Ποδήλατα: Takis Karounos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates