Social Icons

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ-ΑΕΚ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΝΝΑ ΤΟΥ ΜΙΛΤΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ


Ωραία μπάλα, πίστη για το θετικό αποτέλεσμα, η ψυχή των παιχτών για την "κυανοκίτρινη" φανέλα και το πάθος του κόσμου!

"Μπλόκαρε" η μεγάλη Α.Ε.Κ. στο Κρανίδι από την δική μας ομάδα!

Η Ένωση Ερμιονίδας "τρέλανε" ξανά την
ποδοσφαιρική Ελλάδα και διατηρεί το δικαίωμα στο "όνειρο" καθώς ουδείς γνωρίζει αν υπάρχει "ταβάνι" στην ξέφρενη πορεία της Α.Ε. Ερμιονίδας Π.Α.Ε. στα "σαλόνια" του επαγγελματικού ποδοσφαίρου!

Γράφει ο Μίλτος Ιωαννίδης

Ότι και να πει κανείς γι' αυτή την ομάδα είναι λίγο!
Οι παίχτες του Ρομπέρτο Μπολάνο-λες και το κάνουν....επίτηδες- έχουν....."αναγκάσει" την Φίλαθλη Ερμιονίδα να περιμένει με ανυπομονησία να έρθει η Κυριακή, ώστε είτε εντός είτε εκτός έδρας, να απολαύσουν ένα δίωρο ωραίας μπάλας, από ποδοσφαιριστές που έχουν ποιότητα, πάθος και ψυχή που έχει μπολιαστεί με την "κυανοκίτρινη" φανέλα!
Πλέον μετά και το χθεσινό αποτέλεσμα με την μεγάλη και ιστορική Α.Ε.Κ. η Αθλητική Ένωση Ερμιονίδας, συζητιέται με θαυμασμό σε όλη την Ελλάδα!
"Τραίνο" πήγαινε η ομάδα του Τραΐανού Δέλλα στο πρωτάθλημα της Football League ΟΠΑΠ!
6 νίκες σε 6 ματς είχε και χθες την Κυριακή, ο Δικέφαλος Αετός, γνώρισε το "μπλόκο" στο Δημοτικό Γήπεδο Κρανιδίου από μια ομάδα ΑΡΙΣΤΟΤΕΧΝΙΚΑ στημένη στον αγωνιστικό χώρο από τον Ρομπέρτο Μπολάνο!
Η αλήθεια είναι ότι ο τεχνικός της ομάδας μας, δεν χρειάστηκε να πει και πολλά στους ποδοσφαιριστές του!
"Μπείτε μέσα στο γήπεδο, και κοιτάξτε τους στα μάτια" τους είπε.
Λίγα λόγια και καλά.
Αυτό ήταν!
Όταν η αποστολή της Ένωσης Ερμιονίδας, έφτασε στο γήπεδο, στο βλέμμα των ποδοσφαιριστών έβλεπε κανείς την αποφασιστικότητα για ένα θετικό αποτέλεσμα.
Ο κόσμος γέμισε το γήπεδο.
Η εξέδρα είχε πάθος, παλμό, ενθουσιασμό.
 "Ε-Ε-ΕΝΩΣΗ" φώναζαν όλοι με μια φωνή.
Οι δυο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και τα πάντα ήταν έτοιμα για ένα ιστορικό ματς!

Ποιος μίλησε για φόβο;  11 εσείς, 11 κι εμείς!

Από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα του αγώνα, η τακτική της Ερμιονίδας κάθε άλλο παρά...."πούλμαν" στην εστία και αντι-ποδόσφαιρο θύμιζε!
Όσο κι αν μοιάζει απίστευτο, οι παίχτες μας,έπαιξαν στα ίσια τους πολυδιαφημισμένους ποδοσφαιρικούς αστέρες της Α.Ε.Κ.
Η άμυνα απροσπέλαστη, το κέντρο "μασούσε σίδερα" και στην επίθεση Βλαχόπουλος, Σβόιτς, Τσακόν και Παβίσεβιτς έκαναν ωραία πράγματα στο γήπεδο απέναντι σε αμυντικούς με μεγάλη εμπειρία,(και Διεθνείς Ποδοσφαιριστές της Α.Ε.Κ.), με αποτέλεσμα να τους κλείσουν στο "καβούκι" τους, να περιορίσουν τον χώρο δράσης τους στο δικό τους μισό του γηπέδου και σε πολλές περιπτώσεις να παίζουν στο μισό γήπεδο την ΑΕΚ!
Όπως προαναφέραμε, απίστευτο αλλά....αληθινό!
Γρήγορη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση, (το λεγόμενο Transition Game), πλάγιοι μπακ να...επελαύνουν από τις πτέρυγες βγαίνοντας στην πλάτη των Τσακόν και Βλαχόπουλου, (το λεγόμενο Overlap) και τρέξιμο....ατελείωτο σε όλα το μήκος και το πλάτος του γηπέδου!
Στο 41' θα μπορούσε η Ερμιονίδα να πάει στο ημίχρονο μπροστά στο σκορ όταν ο τερματοφύλακας της Α.Ε.Κ. έκανε διπλή επέμβαση αρχικά σε σουτ του Παβίσεβιτς και στη συνέχεια στην κεφαλιά του Σέρβου επιθετικού.
Επαναλαμβάνουμε, (για να το...εμπεδώσουν όλοι), ότι στο Α ημίχρονο η Ερμιονίδα ήταν καλύτερη από την Α.Ε.Κ. και στην εξέδρα υπήρχε ενθουσιασμός από την πολύ καλή απόδοση της ομάδας και οι προσδοκίες για ένα θετικό αποτέλεσμα έγιναν....σιγουριά.
"Αν συνεχίσουμε έτσι και στο β' ημίχρονο, δεν χάνουμε με...τίποτα" έλεγαν οι φίλαθλοι στα διάφορα "πηγαδάκια" στο τέλος του πρώτου μέρους του αγώνα!

 Β'  ημίχρονο και....."Τι έχασες ρε Ταπέ! Βάλτο να γκρεμιστεί το γήπεδο"!!

Με τους παίχτες του Ρομπέρτο Μπολάνο να παίρνουν τις απαραίτητες ανάσες στο τέταρτο της ανάπαυλας του ματς, μπήκαν με την ίδια αποφασιστικότητα για το δεύτερο 45λεπτο. 
Όπως ήταν αναμενόμενο οι της Α.Ε.Κ. αύξησαν την πίεση τους και πήραν από το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου την κατοχή της μπάλας, (συνολικά είχαν την υπεροχή σε αυτό τον τομέα).
Η αναγκαστική αλλαγή του Σβόιτς στο 52' στέρησε από την Ερμιονίδα έναν ποδοσφαιριστή που είχε την ικανότητα να κρατήσει την μπάλα στα πόδια στο νευραλγικό χώρο του κέντρου.
Ωστόσο ο παίχτης που τον αντικατέστησε, ο Ταπέ, 4' αργότερα στο 56', λίγο έλειψε να...."γκρεμίσει" το Δημοτικό Γήπεδο Κρανιδίου και να γίνει ο "Ήρωας" του ματς, όταν έπειτα από εκτέλεση φάουλ, η μπάλα θα πάει στο δεύτερο δοκάρι, εκεί που ο Ιβοριανός μέσος, με σουτ στην κίνηση, έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ από την εστία του Ανέστη.
Τα επόμενα λεπτά κύλησαν με την Α.Ε.Κ. να έχει μια ανούσια υπεροχή.
Στο 72' όμως ο Κολόκας ξέφυγε από την επιτήρηση του επιθετικού της Α.Ε.Κ. (Μπρέσεβιτς), μετά από εκτέλεση κόρνερ ωστόσο στο άλμα για την κεφαλιά που πραγματοποίησε, έπιασε....αέρα και δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Ανέστη.
Η Α.Ε.Κ. εκτός από την φάση του 26', έκανε την δεύτερη της φάση στο.....84' ,με τον Πλατέλλα, στο 88' με κεφαλιά του Αραβίδη και στο90'+ 2' έπειτα από κάθετη του Μάνταλου, ο Πλατέλλας έκανε το πλασέ απέναντι στον Πονηρό που δεν είχε πρόβλημα να αποκρούσει.
Το τελευταίο σφύριγμα του Αριστοτέλη Διαμαντόπουλου, ήταν η τελευταία πράξη ενός αγώνα γιορτή για την Ερμιονίδα, μέσα σε αποθέωση από τους φιλάθλους για τους ποδοσφαιριστές του Ρομπέρτο Μπολάνο.
Οι οποίοι αν ήταν λίγο πιο...τυχεροί, θα έπαιρναν τους 3 βαθμούς της νίκης, αλλά και ο βαθμός αυτός απέναντι στην Α.Ε.Κ. θα αποδειχθεί....χρυσάφι για τη συνέχεια.

Διακριθέντες; και οι 14 ήταν υπέροχοι!

Σε αυτή την απολαυστική ποδοσφαιρική παράσταση, ο Ρομπέρτο Μπολάνο, είδε με ικανοποίηση όλους τους ποδοσφαιριστές που χρησιμοποίησε να έχουν εξαιρετική ατομική απόδοση με αποτέλεσμα να αποδώσουν σαν "καλοκουρδισμένη" ποδοσφαιρική μηχανή, γνωρίζοντας την αποθέωση των φιλάθλων!
Στο τέρμα ο Γιώργος Πονηρός ήταν ανίκητος!
Στην άμυνα οι Ιασωνίδης και Κολόκας συνέθεσαν ένα αλάνθαστο αμυντικό δίδυμο συνεπικουρούμενοι από τα ακραία μπακ Μουσταφίδηκαι Σαμαρά.
Στα χαφ οι Όμο και Κιοσσές έτρεξαν πολλά χιλιόμετρα, έκοβαν και έραβαν.
Μπροστά τους ο Σβόιτς έκανε τα πάντα να μοιάζουν....απλά και μοίραζε μαεστρικά την μπάλα.
Στις πτέρυγες ο Βλαχόπουλος με τον Τσακόν, όχι μόνο δημιουργούσαν κινδύνους αλλά και γυρνούσαν πίσω προσφέροντας και αμυντικά ενώ μπροστά ο Παβίσεβιτς πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση με τη φανέλα της Ερμιονίδας και ήταν κινητικός "σπάζοντας" την μπάλα δεξιά και αριστερά.
Ο αρχηγός της ομάδας, Θανάσης Στάικος, μπήκε στο μας στο 76' και έδωσε πολύτιμες βοήθειες όπως και ο Ταπε.
Τέλος ο Τούτοριτς στα 7' που πρόλαβε και έπαιξε, είχε και αυτός την συμβολή του.

5η στον βαθμολογικό πίνακα και βλέψεις για ψηλότερα η Ερμιονίδα!

Μετά και την ολοκλήρωση της 8ης αγωνιστικής, η θέση της ομάδας στον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος της Football League ΟΠΑΠ, επιτρέπει σε Διοίκηση, Τεχνικό Επιτελείο, Ποδοσφαιριστές και Φιλάθλους, να είναι αισιόδοξοι για τη συνέχεια του πρωταθλήματος καθώς αν η ομάδα στα δυο παιχνίδια που απομένουν μέχρι τις διακοπές των Χριστουγέννων, με Πανηλειακό (εκτός) και την Καλλιθέα (εντός), καταφέρει να πάρει 6 βαθμούς, τότε όλα είναι ανοιχτά και τα πιο τρελά ποδοσφαιρικά όνειρα όλων στην Ερμιονίδα να γίνουν πραγματικότητα.
Σε 8 αγωνιστικές λοιπόν, η Α.Ε. Ερμιονίδας Π.Α.Ε. έχει συγκεντρώσει 12 βαθμούς και είναι στην 5η θέση της βαθμολογίας.
Όμως τα Χανιά και ο Απόλλων Σμύρνης που είναι στην 3η και τέταρτη θέση αντίστοιχα με 16 βαθμούς, έχουν έναν αγώνα παραπάνω μιας και δεν έχουν ακόμη κάνει το "ρεπό" τους από το πρωτάθλημα.
Το ίδιο συμβαίνει και με ομάδες που έπονται στον βαθμολογικό πίνακα, καθώς ο Αχαρναϊκός, ο Παναιγιάλειος και ο Ηρακλής Ψαχνών, που έχουν 10,11 και 12 βαθμούς και είναι χρυσή ευκαιρία για την ομάδα, να αυξήσει την διαφορά από τους διώκτες της και να σταθεροποιηθεί στις πρώτες θέσεις....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates